mysiek13 Napisano 1 Lutego 2023 Share Napisano 1 Lutego 2023 No właśnie m4 to mają być nasze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pasqual Napisano 1 Lutego 2023 Share Napisano 1 Lutego 2023 Godzinę temu, PrzemekW napisał: A to będzie dokładnie taki jak nasze? Nasze chyba miały bardziej "beczkowaty"kadłub w tylnej części z uwagi na inny silnik (piszę z pamięci). Pozdrawiam, Przemek Su-17M4 i Su-22M4 z tego co wiem miały te same silniki. To o czym piszesz dotyczy różnic pomiędzy "szparkami" Su-17 UM3 vs Su-22 UM3K. Jeśli się mylę niech mnie ktoś poprawi, jestem tylko ekonomistą z wykształcenia (choć po Politechnice). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 2 Lutego 2023 Share Napisano 2 Lutego 2023 Bardzo ciekawe rzeczy się pojawią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 2 Lutego 2023 Share Napisano 2 Lutego 2023 9 godzin temu, Pasqual napisał: Su-17M4 i Su-22M4 z tego co wiem miały te same silniki. To o czym piszesz dotyczy różnic pomiędzy "szparkami" Su-17 UM3 vs Su-22 UM3K. Jeśli się mylę niech mnie ktoś poprawi, jestem tylko ekonomistą z wykształcenia (choć po Politechnice). Wg literatury Su22M4 miały właśnie inne silniki i tył kadłuba w stosunku do M2 i M3 - i ta wersja jednomiejscowa ma właśnie wyjść z Modelsvita. A dwumiejscowa Su22 już była od pewnego czasu i nawet jest tam polskie, czarne malowanie okolicznościowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pasqual Napisano 2 Lutego 2023 Share Napisano 2 Lutego 2023 12 godzin temu, mysiek13 napisał: Wg literatury Su22M4 miały właśnie inne silniki i tył kadłuba w stosunku do M2 i M3 - i ta wersja jednomiejscowa ma właśnie wyjść z Modelsvita. A dwumiejscowa Su22 już była od pewnego czasu i nawet jest tam polskie, czarne malowanie okolicznościowe. Ale nic nie napisałem o M2 i M3. Model jest opisany Su-17/Su-22M4. Czyli Su-17M4 i Su-22M4. M2 i M3 o których piszesz są też jednomiejscowe i o ile M3 został przez Modelsvit wydany, to M2- nie. Kolega pyta o to czy Su-17M4 = Su-22M4 = "polski" Su-22M4, czy pod tymi nazwami kryją się różnej średnicy kadłuby spowodowane różnymi silnikami, czy aby zbudować maszyny eksploatowane u nas wystarczy ten model czy trzeba jeszcze czekać na "jakiś inny"? .Su-22M4 to exportowa wersja Su-17M4, oba miały te same silniki różniły się wyposażeniem elektronicznym i IFF czyli zewnętrznie, geometrycznie to ten sam samolot, czyli można z niego z pudła zrobić "polaka". 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jostein Napisano 6 Lutego 2023 Share Napisano 6 Lutego 2023 Co Special Hobby serwuje w 2023 roku? Sporo odgrzewanych kotletów, pardon, tematów (choć mam nadzieję, że tak jak zrobili nowego Vindicatora, choć parę z nich okaże się jednak nowymi opracowaniami dawnych modeli), ale i kilka nowych dań. Special Hobby w 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 6 Lutego 2023 Share Napisano 6 Lutego 2023 3 minuty temu, Jostein napisał: Co Special Hobby serwuje w 2023 roku? Sporo odgrzewanych kotletów, pardon, tematów (choć mam nadzieję, że tak jak zrobili nowego Vindicatora, choć parę z nich okaże się jednak nowymi opracowaniami dawnych modeli), ale i kilka nowych dań. Special Hobby w 2023 Cholera by to wzięła.Mialem nic nie kupować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 7 Lutego 2023 Share Napisano 7 Lutego 2023 Jakby tak odgrzali Ro.57 to byłoby super. Mają wznowić Ca.310 zawsze coś. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 7 Lutego 2023 Share Napisano 7 Lutego 2023 Godzinę temu, mig napisał: Jakby tak odgrzali Ro.57 to byłoby super. Jednego już mam ale drugim bym nie pogardził. Mnie to cieszy na chwilę obecną Albacore.Przedostatni do kolekcji FAA. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 8 Lutego 2023 Share Napisano 8 Lutego 2023 23 godziny temu, Xmen napisał: Jednego już mam ale drugim bym nie pogardził. Szczęściarz. Może kiedyś go wznowią o ile form nie zajechali, a może ktoś zrobi na nowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 8 Lutego 2023 Share Napisano 8 Lutego 2023 16 minut temu, mig napisał: Może kiedyś go wznowią o ile form nie zajechali, a może ktoś zrobi na nowo. Prędzej wznowią.Watpię by się ktoś zdecydował na nowy model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 8 Lutego 2023 Share Napisano 8 Lutego 2023 W dniu 2.02.2023 o 05:25, mirage3 napisał: Bardzo ciekawe rzeczy się pojawią Żeby tak klasycznego szturmowego 1miejscowego Skyraidera dali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 8 Lutego 2023 Share Napisano 8 Lutego 2023 W dniu 7.02.2023 o 19:15, Xmen napisał: mam ale drugim bym nie pogardził u mnie gdzies w szafie lezy, jeden albo i dwa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 9 Lutego 2023 Share Napisano 9 Lutego 2023 Gównoburzę czas zacząć! Kolejne Hayate. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 9 Lutego 2023 Share Napisano 9 Lutego 2023 4 minuty temu, mirage3 napisał: Gównoburzę czas zacząć! Dlaczego? Formy są to trzeba je maksymalnie wykorzystać.Normalne działania firm modelarskich a już Czeskie firmy osiągnęły w tym mistrzostwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 9 Lutego 2023 Share Napisano 9 Lutego 2023 7 minut temu, mirage3 napisał: Gównoburzę czas zacząć! Kolejne Hayate. To ja zacznę: drogi, brzydki, nigdy nie było takiego wariantu jak "special attack units" więc producent kłamie, a w ogóle to kształty są skopane i z pudła wychodzi A6M2! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 9 Lutego 2023 Share Napisano 9 Lutego 2023 1 minutę temu, Xmen napisał: Dlaczego? Formy są to trzeba je maksymalnie wykorzystać.Normalne działania firm modelarskich a już Czeskie firmy osiągnęły w tym mistrzostwo. Nie umiesz się bawić 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 9 Lutego 2023 Share Napisano 9 Lutego 2023 5 minut temu, mirage3 napisał: Nie umiesz się bawić Przepraszam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 9 Lutego 2023 Share Napisano 9 Lutego 2023 10 minut temu, Xmen napisał: 16 minut temu, mirage3 napisał: Nie umiesz się bawić Przepraszam. Oj, bo przyjdzie leśniczy i obu was z lasu pogoni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 9 Lutego 2023 Share Napisano 9 Lutego 2023 2 minuty temu, barszczo napisał: Oj, bo przyjdzie leśniczy i obu was z lasu pogoni... Ale za co?Panie szanowny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 9 Lutego 2023 Share Napisano 9 Lutego 2023 19 godzin temu, BRAVO112 napisał: u mnie gdzies w szafie lezy, jeden albo i dwa.... To może chcesz odsprzedać ? Chętnie nabędę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 9 Lutego 2023 Share Napisano 9 Lutego 2023 Kolejny słuszny temat tym razem Elegancja Francja 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 9 Lutego 2023 Share Napisano 9 Lutego 2023 1 godzinę temu, filipsg napisał: z pudła wychodzi A6M2! no to przeciez jest OK - zera nigdy za duzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 9 Lutego 2023 Share Napisano 9 Lutego 2023 2 godziny temu, filipsg napisał: ...pudła wychodzi A6M2! Ba! A6M2-N nie ma nowego Rufe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pstryk Napisano 9 Lutego 2023 Share Napisano 9 Lutego 2023 2 godziny temu, mirage3 napisał: Kolejny słuszny temat tym razem Elegancja Francja No w końcu francuski Mirage w dobrej jakości za uczciwą cenę. Czekałem na malowania Francji, bo tak to cały czas klepali Izrael 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi