Cypis Napisano 4 Września Share Napisano 4 Września (edytowane) 10 godzin temu, India napisał: A samo pudełko widoczne przed wpisem nie wystarcza? to spróbuj w wyszukiwarkę wpisać F-35A albo Uma Model i zobacz jakie masz wyniki i czy ten post z samym pudełkiem będzie widoczny . Ale specjalnie dla ciebie dodałem jeszcze trzy zdjęcia modelu (albo rendery modelu odpowiednio sprawione , przy AI tego nie rozkminisz) Edytowane 4 Września przez Cypis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caughtinthemiddle Napisano 4 Września Share Napisano 4 Września Godzinę temu, Cypis napisał: to spróbuj w wyszukiwarkę wpisać F-35A albo Uma Model i zobacz jakie masz wyniki i czy ten post z samym pudełkiem będzie widoczny . Ale specjalnie dla ciebie dodałem jeszcze trzy zdjęcia modelu (albo rendery modelu odpowiednio sprawione , przy AI tego nie rozkminisz) A co komu da znalezienie takiego posta? Jeśli wyniknie z niego jakaś godna odkopania w przyszłości dyskusja, to siłą rzeczy pojawią się w niej słowa-klucze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano Niedziela o 17:14 Share Napisano Niedziela o 17:14 Wraca Airfixowy wczesny Hurricane z płóciennym płatem: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano Niedziela o 18:17 Share Napisano Niedziela o 18:17 Ten huri z airfixa to straszy gniot , w pudełku wygląda na klona army ( podobne rozwiązania ) tylko że z większymi nadlewkani i gorszym spasowaniem. O krawędzi spływu na skrzydle nie wspomnę -). Jedyna zaleta to koszt , kiedyś w biedronce za 10 zł kupiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caughtinthemiddle Napisano Niedziela o 18:23 Share Napisano Niedziela o 18:23 (edytowane) 7 minut temu, Marek K napisał: w pudełku wygląda na klona army Jeśli już to w drugą stronę - model Airfixa został wydany 5 lat wcześniej... 5 minut temu, Marek K napisał: Jedyna zaleta to koszt Jest jeszcze druga - nikt inny aktualnie nie robi tej wersji. Edytowane Niedziela o 18:26 przez caughtinthemiddle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano Niedziela o 21:39 Share Napisano Niedziela o 21:39 3 godziny temu, Marek K napisał: Ten huri z airfixa to straszy gniot , w pudełku wygląda na klona army ( podobne rozwiązania ) tylko że z większymi nadlewkani i gorszym spasowaniem. O krawędzi spływu na skrzydle nie wspomnę -). Jedyna zaleta to koszt , kiedyś w biedronce za 10 zł kupiłem. Albo nie składałeś tego modelu albo trafił ci się wybitnie wadliwy egzemplarz... Model zupełnie przyzwoity, dobrze zdetalowany i spasowany, duży krok naprzód względem poprzednich Airfixowych wydań, choćby IIc (ładne podwozie , kokpit ). Poza paroma mankamentami (imitacja płótna na wewn części skrzydeł, prosta korekta) zupełnie poprawny, jak wspomniano obecnie jedyna opcja na płócienne skrzydła . I bardzo budżetowy. A z Armą nie ma nic wspólnego... Pozdr ww Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano Poniedziałek o 05:37 Share Napisano Poniedziałek o 05:37 (edytowane) W takim razie poproszę o Twoje zdjęcia z budowy lub pokazania złożonego skrzydła z krawędzią spływu. U mnie był z 1 mm . Oj ktoś w armie się wzorował na tym modelu. Właśnie wnęki podwozia, montaż skrzydła kadłub , kokpit. Mało. Edytowane Poniedziałek o 05:41 przez Marek K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano Poniedziałek o 15:36 Share Napisano Poniedziałek o 15:36 ależ proszę, ale ostrzegam - wykon żadna rewelacja ot foto warsztatowe jak go konczyłem, poskładany żeby była parka dla wczesnego Spita I oraz aby ostatecznie zobaczyć jak wychodzi kamo wg odwiecznych instr Airfixa - Hu29/30 Ogólnie przyjemnie się składał. (i tak - brakuje szpachlowania na skrzydłach, model robiony w 2020 trochę relaksacyjnie, ale na magazynku jest 2gi zestaw, będzie Fin, tam już będzie jak należy) Co do krawędzi spływu - coś tam podpiłowałem środkiem przed sklejeniem, pogładziłem górą i dołem, nie pamiętam żadnych specjalnych gimnastyk, ot typowe dopieszczenie jak w przeciętnym zestawie w 72 gdzie płat składa się z 2 połówek po całości, bez odseparowanych lotek/klap. Nawet go wziąłem do ręki żeby jeszcze popatrzeć o co chodzi - zupełnie normalnie, nie rzuca się w oczy jakąś specjalną grubością (skrzydło Hurriego ma dość gruby profil więc to tym bardziej ginie). Naturalnie to Airfix, fajny bo z nowszych, ale finezji Army czy Tamki nie ma, to żeby jasno powiedzieć, nie mniej uważam że wart uwagi. pozdr, ww 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano Poniedziałek o 16:43 Share Napisano Poniedziałek o 16:43 Mam tego cudaka z trochę innym śmigłem https://www.scalemates.com/kits/airfix-a55111q-hawker-hurricane-mki--1586387 byłem na bieżąco bo schowałem do pudła , robiłem razem z modelem army .Miał być taki szybki projekcik , a zdemolowałem pokoik zdzieraniem wewnętrznej części skrzydła , a i tak nie jestem zadowolony. Ostatnio tak miałem w Ki-32 A-MODELU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano Poniedziałek o 18:52 Share Napisano Poniedziałek o 18:52 Taka ciekawostka od Titan Model Kits model A380 w skali 1/72 , (dla mnie trochę dziwne połączenie) kadłub , skrzydła , usterzenie vacuform , reszta tj. silniki podwozie i detale w druku 3D. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano Poniedziałek o 19:25 Share Napisano Poniedziałek o 19:25 W dniu 1.09.2025 o 20:35, Cypis napisał: Pierwsze zdjęcia sklejonego modelu J-22M Super Orao w skali 1/72 firmy Litaki zawartość pudła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano Poniedziałek o 20:54 Share Napisano Poniedziałek o 20:54 Kolejne fajne tematy od LF Models. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano wczoraj o 08:06 Share Napisano wczoraj o 08:06 Doleciały! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano wczoraj o 08:33 Share Napisano wczoraj o 08:33 Fine Molds zapowiada model Lockheed F-104J Starfighter 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano wczoraj o 08:37 Share Napisano wczoraj o 08:37 Firma ABM wydaje żywiczny model samolotu rekordowego Bolhovitinov DB-A i jego wojskowej wersji Bolhovitinov DB-2A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano wczoraj o 08:42 Share Napisano wczoraj o 08:42 4 minuty temu, Cypis napisał: Firma ABM wydaje żywiczny model samolotu rekordowego Bolhovitinov DB-A Niezłe wynalazki znajdujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JJ62 Napisano wczoraj o 08:56 Share Napisano wczoraj o 08:56 21 minut temu, Cypis napisał: Fine Molds zapowiada model Lockheed F-104J Starfighter No to, biorąc pod uwagę Fine Moldsowe, wcześniejsze F-4 i F-15, i jeśli nie zamkną się tylko na japońskie wersje to będzie pozamiatane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano wczoraj o 09:03 Share Napisano wczoraj o 09:03 Firma Red Roo wydaje w skali 1/72 w druku 3D model Avro 643 Cadet in RAAF Service (przedtem wydany w skali 1/48) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano wczoraj o 09:18 Share Napisano wczoraj o 09:18 41 minut temu, Cypis napisał: Fine Molds zapowiada model Lockheed F-104J Starfighter 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 18 godzin temu Share Napisano 18 godzin temu Kolejna odsłona Fairey Battle od Special Hobby. "Bloodbath over France", czyli malowanki z wiosny roku 1940: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 14 godzin temu Share Napisano 14 godzin temu Takie jeszcze tematy od FM znalazłem kolejny F-15DJ, F-14A, F-2A, F-2B i na deserek zestaw uzbrojenia mocno wybuchowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tainan41 Napisano 3 godziny temu Share Napisano 3 godziny temu W przyszłym miesiącu FM wypuszczą Mitsubishi A6M5 w wersji wczesnej (z osłoną jak w A6M3) i późniejszej. To tak na marginesie. Co do wcześniejszych postów dotyczących nowości FM, to należy dodać prototyp Mitsubishi Zero (taka nowość niezbyt nowa, gdyż parę lat temu ją wydali w dwupaku) i (znów niezbyt nowa nowość) A6M3 Model 32. Plus dodatni, to to, że będzie można normalnie kupić modele, które onegdaj wydali z magazynem Model Grafix. Modele jednak mają swoje lata, choć wciąż się bronią jakością. Największym minusem najnowszych wydań FM, oczywiście wyrażam swoją opinię, jest to, że od ładnych paru lat, jeśli chodzi o całkowicie nowe modele, w skali 1/72 wydają tylko "suszarki". Modele "śmiglaków" to same reedycje. Nawet prototyp Zero, to dodanie kilku elementów do starego A6M2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi