barszczo Napisano 14 Lutego Share Napisano 14 Lutego 56 minut temu, mirage3 napisał: Panie toć to pierwsza edycja krwiopijcy od Airfixa teraz jest kolejna z nowym pudełkiem. Ten stary ma fajne malowanie Kanadyjskie. OK, znaczy było, tylko tak dawno że umknęło . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 15 Lutego Share Napisano 15 Lutego (edytowane) Ma ktos ochote na cos wiekszego? Od czechow informacja, że bedzie trumpeter robił Avro Vulcan B.2 w 48 poza thm Breguet Alize i Novy S-2B Viking ale o nich juz wczesniej bylo info jesli dobrze pamietam. Edytowane 15 Lutego przez Qz9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 15 Lutego Share Napisano 15 Lutego Airmastr w marcu 2026 wyda kolejną Avię w druku 3D , Avia F-39 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 17 Lutego Share Napisano 17 Lutego SNAP KIT chyba jedyna warta uwagi opcja na F-16 od Mini Base https://www.facebook.com/share/v/181prEcpbi/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muśtax Napisano 17 Lutego Share Napisano 17 Lutego Kwietniowe zapowiedzi Eduarda MIGHTY EIGHT: 65th Fighter Wing , w pudle koła i dwa rodzaje wydechów z żywicy, 13 malowań P-40N Warhawk Weekend Edit. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 17 Lutego Share Napisano 17 Lutego 48005 PZL M18A/B Dromader International Colours Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano Poniedziałek o 16:56 Share Napisano Poniedziałek o 16:56 No to Miniartowa Dora w edycji Advanced: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano Poniedziałek o 17:55 Share Napisano Poniedziałek o 17:55 Szlak przetarty, teraz tylko Papugi z Sorau Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano Wtorek o 11:42 Share Napisano Wtorek o 11:42 Powrót po latach...: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caughtinthemiddle Napisano Wtorek o 13:22 Share Napisano Wtorek o 13:22 5 minut temu, barszczo napisał: Powrót po latach...: Niebawem także w innych pudełkach, z innymi kalkomaniami, prawdopodobnie też odrobinkę taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano Wtorek o 14:25 Share Napisano Wtorek o 14:25 Godzinę temu, caughtinthemiddle napisał: Niebawem także w innych pudełkach, z innymi kalkomaniami, prawdopodobnie też odrobinkę taniej. Tak czułem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano Wtorek o 16:39 Share Napisano Wtorek o 16:39 Post pod postem, ale jeszcze ICM odgrzewa Dorniera w brytyjskim mundurku: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raptorf22 Napisano Wtorek o 21:50 Share Napisano Wtorek o 21:50 10 godzin temu, barszczo napisał: Powrót po latach...: Dużo lepszy niż Eduard? Mam rozgrzebanego, krawędzie spływu już pocienione, ale może Hasegawa będzie zdecydowanie przyjemniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano Wtorek o 22:01 Share Napisano Wtorek o 22:01 7 minut temu, raptorf22 napisał: Dużo lepszy niż Eduard? Mam rozgrzebanego, krawędzie spływu już pocienione, ale może Hasegawa będzie zdecydowanie przyjemniejsza. Od Edka na pewno lepszy, ukazał się ładnych kilka lat później. A czy od Army? Trzeba by porównać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano Środa o 08:35 Share Napisano Środa o 08:35 W dniu 11.02.2026 o 16:26, caughtinthemiddle napisał: Nadchodzi burza: Chyba tajfun. Dobrze że ktoś wykopał te formy Hasy. Ale mnie to się marzy wersja najwcześniejsza z 12 kaemami w skrzydłach i trójłopatowm śmigłem. Nie spotkałem ale może istnieje jakaś konwersja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano Środa o 14:46 Share Napisano Środa o 14:46 6 godzin temu, jmx62 napisał: Ale mnie to się marzy wersja najwcześniejsza z 12 kaemami w skrzydłach i trójłopatowm śmigłem. Nie spotkałem ale może istnieje jakaś konwersja? chyba na razie takiej konwersji brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano Środa o 17:11 Share Napisano Środa o 17:11 8 godzin temu, jmx62 napisał: Ale mnie to się marzy wersja najwcześniejsza z 12 kaemami w skrzydłach i trójłopatowm śmigłem. Nie spotkałem ale może istnieje jakaś konwersja? Konwersji nie ma ale przeróbka jest możliwa. Trójłopatowe śmigło jest w modelu, a zmiany dotyczą tylko skrzydła. No i trzeba dobrać malowanie . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano Środa o 17:14 Share Napisano Środa o 17:14 Tyle to wiem że trzeba przerabiać skrzydło tylko skąd wytrzepać kalkomanie do takich wczesnych Typhoonów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caughtinthemiddle Napisano Środa o 17:27 Share Napisano Środa o 17:27 4 minuty temu, jmx62 napisał: Tyle to wiem że trzeba przerabiać skrzydło tylko skąd wytrzepać kalkomanie do takich wczesnych Typhoonów? Możesz zamówić maski u kolegi @Soris, wydaje mi się, że w 1/48 nawet nazwę własną na nos R7648 US-A da radę wyciąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soris Napisano Czwartek o 09:34 Share Napisano Czwartek o 09:34 16 godzin temu, barszczo napisał: Trójłopatowe śmigło jest w modelu, a zmiany dotyczą tylko skrzydła. Wzmocnienie tyłu kadłuba też bym raczej usunął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caughtinthemiddle Napisano Czwartek o 10:30 Share Napisano Czwartek o 10:30 51 minut temu, Soris napisał: Wzmocnienie tyłu kadłuba też bym raczej usunął. Też, ale to trzeba zrobić i dla większości egzemplarzy z zestawu '1942' z H2K. Zresztą jest więcej tego typu drobiazgów, o których trzeba pamiętać (np. otwory wentylacyjne), a które Hasegawa ma odtworzone, bo łatwiej coś usunąć niż dodać, a kilka form z kadłubami byłoby nieopłacalne ekonomicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano Czwartek o 14:19 Share Napisano Czwartek o 14:19 dla wielbicieli włoszczyzny tudzież makaronu , Vespa w końcu wydaje zapowiadany już w 2022 roku model Caproni Vizzola F.6Z (żywica) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JuzekB Napisano Piątek o 12:46 Share Napisano Piątek o 12:46 Witam, nowy francuski P-47 z Miniartu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 14 godzin temu Share Napisano 14 godzin temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 20 minut temu Share Napisano 20 minut temu (edytowane) B-25 to fajny model , ale jego słabą stroną są silniki . Przy okazji się zapytam czy cos takiego by dało radę jako zamiennik ? Osłona i silnik airesa na 2 stronie Edytowane 12 minut temu przez Marek K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi