Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
39 minut temu, jmx62 napisał:

To co stara Hasa jednak lepsza od nowej Italki?

Haska na pewno ma swoje plusy i u mnie zostaje razem z MC205. W Italce możesz wyeksponować silnik no i kokpit wygląda ciut lepiej. Na resztę trzeba poczekać aż ktoś go weźmie w łapska i dokładnie poogląda, linie podziału wyglądają na dość grube, podobnie jak w 1:32.

Napisano

Exactly jak mawiają nad kanałem. Na razie to wróżenie z fusów na podstawie zdjęć ze strony Italeri. 

4 minuty temu, barszczo napisał:

Na resztę trzeba poczekać aż ktoś go weźmie w łapska i dokładnie poogląda,

Włosi zapowiadają, że wysyłka będzie w pierwszych dniach sierpnia. Tylko zapomnieli dodać, że dla starej Europy to bum wakacyjny 🤣

w każdym razie - czekamy na pierwsze wrażenia. W szafie  mam Hase i strucla od Tauro, to i na Italeri miejsce się znajdzie - najbardziej właśnie ciekawi mnie ten przód z silnikiem

Napisano
57 minut temu, slamacek napisał:

najbardziej właśnie ciekawi mnie ten przód z silnikiem

Obawiam się że to będzie jedyny atut tego zestawu...

Napisano (edytowane)

Znalazłem opinie od kogoś kto mial  model w rękach, ze zmniejszyli swój model w 1:32 ze wszystkimi zaletami i brakami.
Patrząc na mało finezyjne detale i grube linie podziału- zdjęcia latają po necie - to ciekaw jestem po ile będzie w sprzedaży ? Może zakup dla kalkomanii będzie opłacalny?

gorszy od Mc.200 nie będzie a tam to tylko kalki były warte zakupu…

Edytowane przez Qz9
Napisano

Taki niespodziewany atak od Academy... Tak pudełko jest z oryginalnego wydania HKM.

Academy  12378 B-17F Flying Fortress "Memphis Belle"

b-171.thumb.jpg.4e95aa13e1abc19cc77ad787ddb2441a.jpgb-172.thumb.jpg.2a00e017bf1e7d5e79a87d9ad413afe0.jpg

• Like 1
Napisano
W dniu 1.05.2026 o 15:31, Cypis napisał:

kolejna wersja to będzie Lockheed Hudson Mk. III

2VcsmF6i-Vfoi-94evXLAuVmgT741Y3n8Pm7JKW4S-A8LYWiwkdt-hLu7DLKh-0WeK1E4xKIjyYmnlYYnz7bZjRV.jpg

JZzECnAT3665QWyMETV4pIGZLYfDXIAlYjsqNcm2KHbNDkCsCXgsZOm1ba0vITcpJv9nDnBkrD3Se5D2gYsyRdDL.jpg

KJw-AEaMNCqOPWl_vL5VK8R8huuPQzrwgva_O31DZqturReqjVraHNXNUYGeXqU3fpxED2IwYxxUipq5HKR8x0hM.jpg

HQUSJWMAQiM7cIHB8E0c-4Fo6dJT8mZjY4fNLaCTr1YpEoGwCHTiBC_aDfehVKl0d8kPt06X_z_AHMSKdJi25S3p.jpg

hahC4OR3yrzQ8S9wIA8bx_NpioqI1MFBDHwj4UK5-IxSP1po_QbsHDqKfIG1mC4J84Yaekx0mDQzq456Bui1Np5L.jpg

jest już obrazek , więc pewnie wydanie już blisko

fCM_p3S9njWnZuwTrL89TA44TUkLPNxV5vcrhaymWmwvU0nUbeD3omrkj7AiOg0-GpbZUyT9fzx19qg3HC1uOmpa.jpg

Napisano
48 minut temu, jachud3 napisał:

Jezus Maria, człowiek nigdy na tą emeryturę nie odłoży...

pomysl ze to forma inwestycji 😉 

• Haha 3
Napisano

tak to sobie tlumacze!

• Haha 1
Napisano

Academy chyba nie wypuscila wersji nocnej, tylko wersje U-4, a ta, no cóż strasznie juz trąci vintydżem, i aby jakoś fajnie to wyglądało, przydało by sie upchnąć zywice, ktore nie wiem czy są jeszcze dostępne. 

• Thanks 1
Napisano (edytowane)

Co umieszcza za sterami  czerwonej 11 Donalda Fentona, jedynego pilota F4U, który zaliczył na konto Pociaka w czasie tej wojny.

Czasem przypisuje się Po-2  Lucky Pierre Bordelonowi, jako jego asowskie zwycięstwo, ale to raczej pomyłka na jednej liście i największymi antykami na jego koncie pozostają Jaki-18.

No i, naturalnie, na obrazku (ładnym, ale merytorycznie bez szału) jest Korsarz z VMF-513 Fentona, nie z dywizjonu Navy Bordelona.  Raczej nie wiadomo, jakim konkretnie Korsarzem leciał wtedy Fenton.

W sumie w Korei spadło 6 Po-2, ale za to mają na koncie jednego Starfightera. W pewnym sensie, bo pilot przeciągnął samolot przy próbie podejścia na wolno i myśliwiec się rozbił.

Edytowane przez greatgonzo
Napisano
5 minut temu, greatgonzo napisał:

ale za to mają na koncie jednego Starfightera. 

a nie Starfirea (F-94?)