barszczo Napisano 18 Lipca Napisano 18 Lipca 39 minut temu, jmx62 napisał: To co stara Hasa jednak lepsza od nowej Italki? Haska na pewno ma swoje plusy i u mnie zostaje razem z MC205. W Italce możesz wyeksponować silnik no i kokpit wygląda ciut lepiej. Na resztę trzeba poczekać aż ktoś go weźmie w łapska i dokładnie poogląda, linie podziału wyglądają na dość grube, podobnie jak w 1:32. Cytuj
slamacek Napisano 18 Lipca Napisano 18 Lipca Exactly jak mawiają nad kanałem. Na razie to wróżenie z fusów na podstawie zdjęć ze strony Italeri. 4 minuty temu, barszczo napisał: Na resztę trzeba poczekać aż ktoś go weźmie w łapska i dokładnie poogląda, Włosi zapowiadają, że wysyłka będzie w pierwszych dniach sierpnia. Tylko zapomnieli dodać, że dla starej Europy to bum wakacyjny w każdym razie - czekamy na pierwsze wrażenia. W szafie mam Hase i strucla od Tauro, to i na Italeri miejsce się znajdzie - najbardziej właśnie ciekawi mnie ten przód z silnikiem Cytuj
barszczo Napisano 18 Lipca Napisano 18 Lipca 57 minut temu, slamacek napisał: najbardziej właśnie ciekawi mnie ten przód z silnikiem Obawiam się że to będzie jedyny atut tego zestawu... Cytuj
Qz9 Napisano 18 Lipca Napisano 18 Lipca (edytowane) Znalazłem opinie od kogoś kto mial model w rękach, ze zmniejszyli swój model w 1:32 ze wszystkimi zaletami i brakami. Patrząc na mało finezyjne detale i grube linie podziału- zdjęcia latają po necie - to ciekaw jestem po ile będzie w sprzedaży ? Może zakup dla kalkomanii będzie opłacalny? gorszy od Mc.200 nie będzie a tam to tylko kalki były warte zakupu… Edytowane 18 Lipca przez Qz9 Cytuj
Maciej R Napisano 19 Lipca Napisano 19 Lipca W pewnym sklepie wrzucili za taką cenę. Zobaczymy czy to cena ostateczna. Cytuj
Muśtax Napisano 21 Lipca Napisano 21 Lipca Zapowiedź Eduarda na wrzesień " Sharks & Stallions" 4 Cytuj
mirage3 Napisano 27 Lipca Napisano 27 Lipca Taki niespodziewany atak od Academy... Tak pudełko jest z oryginalnego wydania HKM. Academy 12378 B-17F Flying Fortress "Memphis Belle" 1 Cytuj
barszczo Napisano 27 Lipca Napisano 27 Lipca W dniu 21.07.2026 o 07:35, Muśtax napisał: Zapowiedź Eduarda na wrzesień " Sharks & Stallions" Jest i boxart: Cytuj
Cypis Napisano 27 Lipca Napisano 27 Lipca W dniu 1.05.2026 o 15:31, Cypis napisał: kolejna wersja to będzie Lockheed Hudson Mk. III jest już obrazek , więc pewnie wydanie już blisko Cytuj
jachud3 Napisano 28 Lipca Napisano 28 Lipca 12 godzin temu, barszczo napisał: Jest i boxart: Jezus Maria, człowiek nigdy na tą emeryturę nie odłoży... Cytuj
Moses Napisano 28 Lipca Napisano 28 Lipca 48 minut temu, jachud3 napisał: Jezus Maria, człowiek nigdy na tą emeryturę nie odłoży... pomysl ze to forma inwestycji 3 Cytuj
BRAVO112 Napisano 28 Lipca Napisano 28 Lipca 41 minut temu, Moses napisał: pomysl ze to forma inwestycji chyba sam w to nie wierzysz..... 2 Cytuj
mirage3 Napisano 29 Lipca Napisano 29 Lipca Hobby Boss 80391 F4U-5N Corsair - late version Skrzydeł pewnie dalej nie poprawili... Cytuj
BRAVO112 Napisano 29 Lipca Napisano 29 Lipca a co jest " nie tak " z korsarzem z Academy? Bo jeden siedzi u mnie w szafie od kilkudziesieciu juz lat... Cytuj
Moses Napisano 29 Lipca Napisano 29 Lipca Academy chyba nie wypuscila wersji nocnej, tylko wersje U-4, a ta, no cóż strasznie juz trąci vintydżem, i aby jakoś fajnie to wyglądało, przydało by sie upchnąć zywice, ktore nie wiem czy są jeszcze dostępne. 1 Cytuj
greatgonzo Napisano 29 Lipca Napisano 29 Lipca U-4 to wciąż jednak inny samolot. Nocny, czy nie. Cytuj
mig Napisano 29 Lipca Napisano 29 Lipca 22 minuty temu, BRAVO112 napisał: a co ten korsarz tam ustrzelil? Wygląda na Po-2. Cytuj
greatgonzo Napisano 29 Lipca Napisano 29 Lipca (edytowane) Co umieszcza za sterami czerwonej 11 Donalda Fentona, jedynego pilota F4U, który zaliczył na konto Pociaka w czasie tej wojny. Czasem przypisuje się Po-2 Lucky Pierre Bordelonowi, jako jego asowskie zwycięstwo, ale to raczej pomyłka na jednej liście i największymi antykami na jego koncie pozostają Jaki-18. No i, naturalnie, na obrazku (ładnym, ale merytorycznie bez szału) jest Korsarz z VMF-513 Fentona, nie z dywizjonu Navy Bordelona. Raczej nie wiadomo, jakim konkretnie Korsarzem leciał wtedy Fenton. W sumie w Korei spadło 6 Po-2, ale za to mają na koncie jednego Starfightera. W pewnym sensie, bo pilot przeciągnął samolot przy próbie podejścia na wolno i myśliwiec się rozbił. Edytowane 29 Lipca przez greatgonzo Cytuj
Moses Napisano 29 Lipca Napisano 29 Lipca 5 minut temu, greatgonzo napisał: ale za to mają na koncie jednego Starfightera. a nie Starfirea (F-94?) Cytuj
greatgonzo Napisano 29 Lipca Napisano 29 Lipca Słusznie! Trzeba mi było napisać oznaczeniem literowo cyfrowym, nie nazwą, to bym się nie rąbnął tak niecnie. Cytuj
mirage3 Napisano 2 Sierpnia Napisano 2 Sierpnia Jest i pudełko Ouragana gotowy model pod szyldem FRROM coraz bliżej . 2 Cytuj
BRAVO112 Napisano 2 Sierpnia Napisano 2 Sierpnia a Edek powinien pokazac jeszcze kalosze stróza, który pilnuje szopy z formami.... 3 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi