Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
3 minuty temu, HK1885 napisał:

Hmmm... Jakoś mam mieszane uczucia do tych chińskich wynalazków (po F4U-7 z płóciennymi skrzydłami)...

Jest sens zamieniać Tamiyę na Hobby Bossa?

Tamiya ładna ale to już dziadzia jest. Akurat Corsaira 5/5N AU-1 i 7 mam z Hasegawy bo 

HB dał tutaj doopy po całości ale takie F4U-4/4B to nawet może być... Zobaczymy jest co dłubać 😉

Napisano
57 minut temu, Tazman79 napisał:

Pierwsze wzmianki o Mi-17 na Facebooku pojawiły się w 2020r. Było wtedy pokazane pudełko i kalki, skoro zmaterializowały już się wypraski to może niedługo pojawi się w sprzedaży model...

Mi-17 z Annetry jest znaaacznie starszą "nowością" 😉

https://www.britmodeller.com/forums/index.php?/topic/234989250-148-mil-mi-17-mi-8mt-hip-by-annetra/#comments

Ale też mam nadzieję, że skoro temat ponownie "ruszył",  niedługo będzie model w sprzedaży.

Szczerze mówiąc, patrząc po zapowiedziach, trudno mi obecnie zdecydować, na który z nich bardziej się nastawiać 🤔

Napisano
2 godziny temu, Wojtu204 napisał:

Z tego co kojarzę AMK robiło "plastik" na dla Annetry, a teraz jak widać wypuszczają pod swoją własną marką. Jeśli malowania będą takie jak w zapowiadanym wcześniej wydaniu (malunek na okładce jest), to "rodzime" kalki będą co najmniej niezbędne 😉

Annetra zamierzała zrobić dwa pudełka - w pierwszym miały być malowania z Azji i Ameryki Łacińskiej, w drugim z krajów b. bloku wschodniego - z Polski ten obywatel:

Mi-17 605 Poland AF 37dlot

• Like 1
Napisano
10 godzin temu, Tazman79 napisał:

Pierwsze wzmianki o Mi-17 na Facebooku pojawiły się w 2020r. Było wtedy pokazane pudełko i kalki, skoro zmaterializowały już się wypraski to może niedługo pojawi się w sprzedaży model...

W 2016r. już miał być na wiosnę.

Napisano
20 minut temu, Sławekb napisał:

W 2016r. już miał być na wiosnę.

Tak, ale to wtedy zapowiadała się Annerta, a w 2020 AMK wypuściło newsa...

Napisano
5 godzin temu, mirage3 napisał:

Cierpliwość została wynagrodzona panowie 😉 Teraz można spokojnie czekać  na Mi-14 😁

No i klasyczny Mi-8 by się przydał...

• Like 1
Napisano
Godzinę temu, Tazman79 napisał:

No i klasyczny Mi-8 by się przydał...

To jest transakcja wiązana bo jak by pojawił się Mi-14 to wcześniej musi być Mi-8 ponieważ pierwszy bazuje na tym drugim 😅

• Like 1
Napisano

W projekcie AMK są osłony silników i przekładni....oddzielone od kadłuba....więc może w przyszłości zaprojektują górę z Mi-8...albo ktoś zrobi z żywicy konwersję))).

• Like 1
Napisano

Przeciez Annetra od lat na czeskim forum pisała, że plastik im AMK szykuje, więc zaskoczeniem jest, że to sie w ogóle ukazało a nie że ktoś dłubie :) 

Będa 3 naraz praktycznie: HB, Zvezda i AMK. Do tego pewnie 100kg blach i żywic plus zestawy naklejek do nitowania. Spokojnie będzie mozna z 1000PLN wydać, tym bardziej, że właśnie Edek zapowiada podwyżki tak ok 15% mniej więcej...

Napisano

224 to teraz praktycznie cena ze środkowego przedziału. Bardziej martwi mnie to, że to żywica jest po całości. Trudno, trzeba będzie czekać, aż ktoś się zlituje i w plastiku wypuści 😐

Napisano

Muszę przyznać, że jestem pozytywnie zaskoczony ilością modeli Mi-17 jakie mają się pojawić w skali 1/48🖕😃 W swojej ofercie posiadam już kalki do 6 malowań i i zestaw będzie w grudniu w sprzedaży. Poniżej instrukcja do malowań:

AWC_48001_MI_17_INSTRUKCJA_MALOWANIE_A.jpg

AWC_48001_MI_17_INSTRUKCJA_MALOWANIE_B.jpg

AWC_48001_MI_17_INSTRUKCJA_MALOWANIE_C.jpg

AWC_48001_MI_17_INSTRUKCJA_MALOWANIE_D.jpg

• Like 1
Napisano

Na pewno przygotuję kilka zestawów do Mi-8/17 ale dopiero jak zobaczę zawartość pudełek.  Na chwilę obecną będzie to kokpit pilotów, belki uzbrojenia ze śrubami ustalającymi, ławki w przedziale CARGO. Co jeszcze? Kilka pomysłów jeszcze mam. Parę zdjęć gotowego kokpitu ze wszystkimi agregatami. Nie ma okablowania ponieważ to już musi wykonać sam modelarz i ze względu na trudność w odlaniu przy zachowaniu realności.

AWC_MI_17_COCKPIT_1.jpg

AWC_MI_17_COCKPIT_2.jpg

AWC_MI_17_COCKPIT_3.jpg

AWC_MI_17_COCKPIT_4.jpg

AWC_MI_17_COCKPIT_5.jpg

AWC_MI_17_COCKPIT_6.jpg

AWC_MI_17_COCKPIT_7.jpg

AWC_MI_17_COCKPIT_8.jpg

AWC_MI_17_COCKPIT_9.jpg

AWC_MI_17_COCKPIT_10.jpg

• Like 6