HK1885 Napisano 11 Lutego 2023 Share Napisano 11 Lutego 2023 WTF?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 11 Lutego 2023 Share Napisano 11 Lutego 2023 Wznowienie, mam wcześniejszą edycję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 11 Lutego 2023 Share Napisano 11 Lutego 2023 7 minut temu, mirage3 napisał: Wznowienie Nawet nie zauważyłem, że Modelsvit kiedyś coś takiego wypuścił. Jak się prezentuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 11 Lutego 2023 Share Napisano 11 Lutego 2023 Genialnie. Spokojnie jak kucyk od edka jakosciowo. I są też już dwa twinmustangi jakbyś przegapił. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 11 Lutego 2023 Share Napisano 11 Lutego 2023 15 minut temu, HK1885 napisał: Jak się prezentuje? Wg. Mnie największą lipą tego modelu jest oszklenie. Niby ładne, cienkie, błyszczące ale ta klarowność... Dobrze by to na coś innego zamienić, możliwe w nowej edycji coś poprawili. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 11 Lutego 2023 Share Napisano 11 Lutego 2023 (edytowane) Chinese Z-10 Attack Helicopter Hobbyboss 05820 skala 1:48 Edytowane 6 Września 2023 przez robertmodelarz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 12 Lutego 2023 Share Napisano 12 Lutego 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 12 Lutego 2023 Share Napisano 12 Lutego 2023 (edytowane) 31 minut temu, mirage3 napisał: Na prezentacji Vampire'a PR AD-5 stał sobie cichutko w tyle hangaru. Jak na kadrach. Coś się oficjalnie wypluszczyli? Edytowane 12 Lutego 2023 przez HK1885 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 12 Lutego 2023 Share Napisano 12 Lutego 2023 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 13 Lutego 2023 Share Napisano 13 Lutego 2023 Jeszcze tylko nalepki od Twobobs i elegancko. Kusi. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caughtinthemiddle Napisano 13 Lutego 2023 Share Napisano 13 Lutego 2023 A ten nie fajniejszy? https://www.thedrive.com/the-war-zone/a-10-warthog-emerges-with-commemorative-flying-tigers-camouflage Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 13 Lutego 2023 Share Napisano 13 Lutego 2023 A dla mnie Guziec to zawsze to camo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 13 Lutego 2023 Share Napisano 13 Lutego 2023 @jmx62i jak tu wierzyć obrazkom? Na zdjęciu inny układ plam niż na rysowanym profilu. Co nie zmienia faktu, że malowanie fajowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 13 Lutego 2023 Share Napisano 13 Lutego 2023 Pamiętam to malowanie jak pierwszy raz było pokazane w SP jeszcze jak była wydawana jako tygodnik w dużym gazetowym formacie to wgl była jazda bo te kolorowe plamki to były pokazane jako regularne kółka Może jak znajdę to wrzucę skan ale nie obiecuję bo nie bardzo pamiętam gdzie to mam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 13 Lutego 2023 Share Napisano 13 Lutego 2023 Pamietam, jak po zakupie książki T.Makowskiego Samoloty bojowe światła wystrugałem sobie (doslownie - z kawalka drewna lipowego) właśnie A-10 w takim malowaniu. Byłem nim zauroczony. To drewniane rękodzieło nastolatka gdzieś zaginęło, ale książkę mam do dzisiaj... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano 13 Lutego 2023 Share Napisano 13 Lutego 2023 (edytowane) Ile jest wzorów cętkowanego kamuflażu a-10 ? Podejrzewam, że są to pojedyncze niepowtarzalne schematy Edytowane 13 Lutego 2023 przez panmopsik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 14 Lutego 2023 Share Napisano 14 Lutego 2023 Z tego co pamietam to był tylko jeden. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 14 Lutego 2023 Share Napisano 14 Lutego 2023 chyba jednak nie to byl schemat Jaws II i bylo kilka schematow i roznych zestawow kolorow np.tutaj ponizej wg. Print Scale 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano 14 Lutego 2023 Share Napisano 14 Lutego 2023 Czy to co podlinkowałem tutaj, to prawda ? https://aviationhumor.net/a-10-jaws-spotted-camouflage/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 15 Lutego 2023 Share Napisano 15 Lutego 2023 Hobby Boss chwali się swoim Hurricane Mk.I, który czerpie wprost z ich 1/24. Mi się nie podoba, ale nie jestem obiektywny:) Nitowanie na skrzydłach powinno być mieszane. Częściowo wypukłe. Podziurkowali go tak samo jak większego i dość dowolnie, bez związku z oryginałem. W spadku po starszym bracie dostał osobne pokrywy uzbrojenia, ale już bez żadnego wypełnienia tych komór i gumowe opony. Te schematy malowania zaczerpnięte z TBiU to jednak nie żart. Ciekawe będzie porównanie z nadchodzącym zestawem AH. https://www.themodellingnews.com/2023/02/a-bearcat-dana-hurricane-all-new-from.html?fbclid=IwAR3w4IrtSnydwvJu-1EttpwA7Db4T4LPRL87BiobezvMQca7FNxYsgLJrfM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 15 Lutego 2023 Share Napisano 15 Lutego 2023 4 godziny temu, letalin napisał: Hobby Boss chwali się swoim Hurricane Mk.I Który wygląda jak Hurricane. Choć w przypadku HaBeka to może być nieco hmm... zwodnicze. 4 godziny temu, letalin napisał: Nitowanie na skrzydłach powinno być mieszane. Częściowo wypukłe. Teraz to już się czepiasz... 4 godziny temu, letalin napisał: Te schematy malowania zaczerpnięte z TBiU to jednak nie żart. To akurat najmniejszy problem. A bardziej poważnie - dobrze, że jest, dobrze, że wygląda jak Hurricane. Niedobrze, że zrobiony przez małe, chińskie rączki. Które mają skłonność do zarzynania naprawdę ciekawych tematów. I robią to z uporem maniaka. 4 godziny temu, letalin napisał: Ciekawe będzie porównanie z nadchodzącym zestawem AH. A to nadciąga coś takiego jak Hurricane Army w 1:48? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 15 Lutego 2023 Share Napisano 15 Lutego 2023 1 godzinę temu, HK1885 napisał: A to nadciąga coś takiego jak Hurricane Army w 1:48? https://www.armahobby.pl/40004-hurricane-mk-iic-expert-set-1-48.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 15 Lutego 2023 Share Napisano 15 Lutego 2023 27 minut temu, _OldMan_ napisał: Ciekawam. Malowanie z plusem też będzie? Kiedy premiera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caughtinthemiddle Napisano 15 Lutego 2023 Share Napisano 15 Lutego 2023 6 godzin temu, letalin napisał: Nitowanie na skrzydłach powinno być mieszane. Częściowo wypukłe. Wypukłe nitowanie rodzi tylko problemy. 1 godzinę temu, HK1885 napisał: A bardziej poważnie - dobrze, że jest, dobrze, że wygląda jak Hurricane. Niedobrze, że zrobiony przez małe, chińskie rączki. Które mają skłonność do zarzynania naprawdę ciekawych tematów. I robią to z uporem maniaka. Gdyby nie te chińskie rączki, to w wielu przypadkach dalej byś musiał lepić jakieś przedpotopowe Monogramy, Hellery i inne Airfixy. A czy akurat Hurricane w skali większej niż 1/72 jest ciekawym (w sensie masowo sprzedawalnym) tematem, to mam pewne wątpliwości (wynikające ze znajomości danych sprzedaży tego i owego, jakby się ktoś o powody pytał). 29 minut temu, _OldMan_ napisał: https://www.armahobby.pl/40004-hurricane-mk-iic-expert-set-1-48.html No to kontynuując forumową tradycję - ile obstawiacie, 250 czy 300 zł w detalu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 15 Lutego 2023 Share Napisano 15 Lutego 2023 https://www.themodellingnews.com/2023/02/a-bearcat-dana-hurricane-all-new-from.html Nie ma co obstawiać , w stosunku cena-jakość nikt chinoli nie przebije. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi