abtb Napisano 14 Grudnia 2019 Share Napisano 14 Grudnia 2019 Dornier Do 27B-2, "D-ENTE" w malowaniu w "zebrę" należał do Bernharda Grzimka (ojciec) i Michaela Grzimka (syn), niemieckich zoologów i filmowców badających zachowania migracyjne zwierząt w Parku Narodowym Serengeti w Tanzanii. W latach 1958-59, na zlecenie władz parku podjęli się nakręcenia filmu przyrodniczego o zwierzętach zamieszkujących w/w park. 10 stycznia 1959r. samolot pilotowany przez Michaela zderzył się z sępem, wskutek czego pilot stracił nad nim kontrolę i rozbił maszynę o zbocze wulkanu Ngorongoro, ginąc na miejscu. Michael Grzimek został pochowany tego samego dnia na szczycie wulkanu Ngorongoro. Rząd Tanzanii kilka lat po katastrofie wzniósł kamienną piramidę nad jego grobem. Ojciec, Bernhard Grzimek, po śmierci w 1987 roku, został pochowany obok syna. Model bardzo przyjemny w budowie, przysłowiowe klocki lego, kalki Cartografa kładły się fenomenalnie. I mały bonus 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 14 Grudnia 2019 Share Napisano 14 Grudnia 2019 Bardzo ładny.Gratuluję nagrody. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesio-69 Napisano 14 Grudnia 2019 Share Napisano 14 Grudnia 2019 A ja się zapytuję : dlaczego nie na wiadomej podstawce? ????? I gdzie jest samochodzik? Oczywiście super wygląda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 14 Grudnia 2019 Share Napisano 14 Grudnia 2019 Ciekawy temat. Chwyta oko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 15 Grudnia 2019 Share Napisano 15 Grudnia 2019 Dawaj fotkę z tygrysim Fiatem! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 15 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2019 (edytowane) W dniu 14.12.2019 o 23:06, lesio-69 napisał: A ja się zapytuję : dlaczego nie na wiadomej podstawce? ????? I gdzie jest samochodzik? 2 godziny temu, Grzes napisał: Dawaj fotkę z tygrysim Fiatem! Ale się uparliście To lecimy po kolei: - tyle zostało po Dornierze pilotowanym przez Michaela - grób na szczycie Ngorongoro - ojciec i syn - fotka z życia wzięta - samolot i samochodzik - Land Rover Fotki "na szybko" więc takie se. Edytowane 15 Grudnia 2019 przez abtb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 15 Grudnia 2019 Share Napisano 15 Grudnia 2019 Czyli jednak tygrys go dopadł! 3 minuty temu, abtb napisał: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 15 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2019 Teraz, Grzes napisał: Czyli jednak tygrys go dopadł! Proszę czytać ze zrozumieniem - SĘP proszę pana, sęp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 15 Grudnia 2019 Share Napisano 15 Grudnia 2019 No bo ja wzrokowiec i tylko oglądałem, bez czytania Ale można i z sępem https://allegro.pl/oferta/model-szybowca-is-1-sep-1-72-klej-7463931994 a przy okazji zasilisz projekt grupowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 15 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2019 13 minut temu, Grzes napisał: Ale można i z sępem https://allegro.pl/oferta/model-szybowca-is-1-sep-1-72-klej-7463931994 a przy okazji zasilisz projekt grupowy Za cienki jestem na takie giganty nieba, a poza tym zbyt skomplikowane w budowie Za młodu zlepiłem całą serię i chyba jeszcze gdzieś w szafie się poniewierają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 15 Grudnia 2019 Share Napisano 15 Grudnia 2019 Fajna zeberka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 16 Grudnia 2019 Share Napisano 16 Grudnia 2019 Zebra bardzo ładna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 16 Grudnia 2019 Share Napisano 16 Grudnia 2019 Fajny temat i wykonanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 16 Stycznia 2020 Share Napisano 16 Stycznia 2020 O kurde ale obłędnie malowanie super modelik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 27 Stycznia 2020 Share Napisano 27 Stycznia 2020 bardzo mi sie ten samolot zawsze podobał. Piekny model. pieknie wyszedł. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi