Grzes Napisano 19 godzin temu Share Napisano 19 godzin temu Jejku, nic Wam nie można napisać, bo szukacie drugiego dna, którego nie ma... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
India Napisano 12 godzin temu Share Napisano 12 godzin temu Może to moje skrzywienie - nie wierzę politykom. W tamtych czasach 180 modeli i to pomalowanych??! Ciut wątpię... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 11 godzin temu Share Napisano 11 godzin temu W tamtych czasach mój znajomy Lechu B. miał ponad 450 modeli sklejonych i pomalowanych(no ale miał kuzynkę we Francji i mu przywiozła lub przysyłała). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
India Napisano 9 godzin temu Share Napisano 9 godzin temu I był gigantycznym wyjątkiem, prawda? Spora kolekcja, to już było 20-30 modeli (ruchu nie licząc) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmr Napisano 9 godzin temu Share Napisano 9 godzin temu 3 godziny temu, India napisał: Może to moje skrzywienie - nie wierzę politykom. W tamtych czasach 180 modeli i to pomalowanych??! Ciut wątpię... nie wiem ale się wypowiem: jeśli kleił modele w podstawówce plus ogólniaku to jakieś 8 (4+4) lat czyli 180/8= 22,5 szt na rok czyli dwa miesięczne jeśli kleił z pudełka to dwa trzy wieczory ma model 1/72 z pomalowaniem byle jak styknie, jeśli waloryzował to zależy ale znacznie dłużej jeśli to polityk to 180 ma zrobić wrażenie a nie oznaczać prawdziwe 180 sztuk (w sumie ma znaczyć dużo) wiec jest to możliwe i prawdopodobne ale na odrabianie lekcji czasu mało zostało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 7 godzin temu Share Napisano 7 godzin temu Pamiętacie te naklejki? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krn78 Napisano 7 godzin temu Share Napisano 7 godzin temu (edytowane) 1 godzinę temu, mmr napisał: jest to możliwe i prawdopodobne ale na odrabianie lekcji czasu mało zostało Może tyrał po nocach i w wakacje. Może kleił modele z zapałek (cztery zapałki na kadłub, dwie na skrzydła i coś tam się ulepiło małego i byle jakiego). A może po prostu kłamie. Ale może, co gorsza, ma rację, a Twoje wyliczenia są poprawne. Tak sobie też myślę, biedny Grzes. Rzeczywiście rzucił ciekawostką, a my się czepiamy Edytowane 7 godzin temu przez krn78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 6 godzin temu Share Napisano 6 godzin temu 43 minuty temu, Grzes napisał: Pamiętacie te naklejki? No baaa... Mam dwa arkusze lotnicze i do tego jakieś godła narodowe, herby miast i dekory Możliwe że tu kiedyś pokazywałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 6 godzin temu Share Napisano 6 godzin temu 38 minut temu, krn78 napisał: Tak sobie też myślę, biedny Grzes. Rzeczywiście rzucił ciekawostką, a my się czepiamy Dziękuję za dobre słowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soris Napisano 5 godzin temu Share Napisano 5 godzin temu Sprawdziliście chociaż kim pan Marek jest z wykształcenia i gdzie pracował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 5 godzin temu Share Napisano 5 godzin temu 12 minut temu, Soris napisał: Sprawdziliście chociaż kim pan Marek jest z wykształcenia i gdzie pracował? Szkoda czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 4 godziny temu Share Napisano 4 godziny temu Godzinę temu, giberes napisał: Szkoda czasu może i szkoda, ale ku mojemu zaskoczeniu gość jednak troche z lotnictwem wojskowym wspólnego miał, a nawet więcej niż troche: https://pl.wikipedia.org/wiki/Marek_Jakubiak zatem kto wie jak z tymi 180 szt ukleonych modeli... ciężko potwierdzić ciężko wykluczyć. pozdr, ww 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 4 godziny temu Share Napisano 4 godziny temu (edytowane) 1 godzinę temu, Soris napisał: Sprawdziliście chociaż kim pan Marek jest z wykształcenia i gdzie pracował? Odrobiłem lekcje: "Bez powodzenia próbował aplikować do Wyższej Oficerskiej Szkoły Lotniczej w Dęblinie. W 1980 został absolwentem Centralnego Ośrodka Szkolenia Specjalistów Technicznych Wojsk Lotniczych w Oleśnicy na kierunku eksploatacja statków powietrznych (specjalność obsługa naziemna samolotów MiG-21). Następnie rozpoczął służbę w 1 Pułku Lotnictwa Myśliwskiego w Mińsku Mazowieckim, gdzie pracował jako technik przy obsłudze naziemnej samolotów. W 1987 ukończył policealne studium zawodowe z zakresu organizacji pracy kulturalno-oświatowej. Rok przed odejściem na emeryturę złożył wniosek o możliwość równoległego studiowania w szkole wyższej, na co przełożeni nie wydali zgody. Odszedł z wojska w stopniu starszego chorążego w 1991, pełnił wówczas funkcję kierownika warsztatów łączności" Taki se fragment z Wiki wybrałem Ee, nikt nie powiedział, że będą zawody na czas! Edytowane 4 godziny temu przez abtb 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KP.Taurus Napisano 3 godziny temu Share Napisano 3 godziny temu 13 minut temu, wuwumaster napisał: może i szkoda, ale ku mojemu zaskoczeniu gość jednak troche z lotnictwem wojskowym wspólnego miał, a nawet więcej niż troche: https://pl.wikipedia.org/wiki/Marek_Jakubiak zatem kto wie jak z tymi 180 szt ukleonych modeli... ciężko potwierdzić ciężko wykluczyć. pozdr, ww ... a dzisiaj zgrywa się że jest politykiem, wypowiada się na każdy temat za nasze podatki (bo niestety niczego mądrego od niego nie usłyszałem ani nie doświadczyłem), ostatnio przypomniało mu się że przecież w PRL-u była taka instytucja jak "bykowe", więc trzeba by ją przywrócić. Ciekawe co jeszcze z czasów młodości mu się przypomni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soris Napisano 3 godziny temu Share Napisano 3 godziny temu 21 minut temu, KP.Taurus napisał: ... Kandydujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KP.Taurus Napisano 3 godziny temu Share Napisano 3 godziny temu 2 minuty temu, Soris napisał: Kandydujesz? a w życiu, mam ciekawsze zajęcia .... choćby robienie modeli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi