barszczo Napisano 24 Lutego 2023 Share Napisano 24 Lutego 2023 10 godzin temu, Grzes napisał: Temat jeszcze ten nie umarł, póki my żyjemy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 24 Lutego 2023 Super Moderator Share Napisano 24 Lutego 2023 a ja dokładam kolejne do kolekcji 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 24 Lutego 2023 Share Napisano 24 Lutego 2023 Zaraz, zaraz!!! Roden to nie czasy PRL-u. Reszta jak najbardziej ok. Podchodzi pod vintage. Piękne zabytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 24 Lutego 2023 Super Moderator Share Napisano 24 Lutego 2023 no to z aukcji w "pakiecie" wiec Roden na dokładkę i nie mam na to wpływu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 24 Lutego 2023 Share Napisano 24 Lutego 2023 Domyślam się. Ale to trzeba było wrzucić fotkę bez Pfalza i nikt by nie czepiał się a tak znalazł się maruda jmx62 i mu wszystko przeszkadza A tak swoją drogą po ile takie Revellki tetaz chodzą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 24 Lutego 2023 Super Moderator Share Napisano 24 Lutego 2023 Jak to z aukcjami bywa różnie, tu kosztowały mnie ok 20pln/szt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 24 Lutego 2023 Share Napisano 24 Lutego 2023 19 minut temu, jmx62 napisał: znalazł się maruda jmx62 i mu wszystko przeszkadza Takim Cię akceptujemy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 24 Lutego 2023 Autor Share Napisano 24 Lutego 2023 17 godzin temu, jmx62 napisał: Muzeum Techniki w PKiN? Muzeum Wojska Polskiego. Smaczkiem jest to, że wiszą do dnia dzisiejszego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 24 Lutego 2023 Share Napisano 24 Lutego 2023 Godzinę temu, Greif napisał: Jak to z aukcjami bywa różnie, tu kosztowały mnie ok 20pln/szt. Za "dwie dyszki" sam bym tego Rodenka przytulił Ja jakoś nie mam szczęścia żęby trafić takie perełki w takich cenach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 24 Lutego 2023 Share Napisano 24 Lutego 2023 54 minuty temu, kopernik napisał: Smaczkiem jest to, że wiszą do dnia dzisiejszego tylko, kto to odkurza.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 24 Lutego 2023 Share Napisano 24 Lutego 2023 19 minut temu, Slawek_26869 napisał: Ja jakoś nie mam szczęścia żęby trafić takie perełki w takich cenach kilka lat temu kupowalem Rodeny po 25 zl we Wroclawiu Sklepu juz niestety nie ma ( byl taki " polkolejkowy " ) i budynkow tez nie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 24 Lutego 2023 Share Napisano 24 Lutego 2023 26 minut temu, BRAVO112 napisał: tylko, kto to odkurza.... Lepiej niech nie ruszają, maszt w Raszynie też stał do konserwacji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 24 Lutego 2023 Share Napisano 24 Lutego 2023 Co, gdzie, jak, kiedy? W Raszynie? Wiem na 100% o maszcie radiowym w Gąbinie(ewentualnie nazywany w Konstantynowie). Był do 1991r. najwyższym masztem na świecie, miał 640m wysokości. Niestety po tej dacie został najdłuższym masztem na świecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 24 Lutego 2023 Share Napisano 24 Lutego 2023 Ok, moja cupa, masz rację. Tym bardziej niech nie ruszają 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 24 Lutego 2023 Share Napisano 24 Lutego 2023 giberes co to cupa? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 24 Lutego 2023 Super Moderator Share Napisano 24 Lutego 2023 no to proszę paczuszka dotarła, Dave w ramach przeprosin że nie znalazł farb do Pws dołożył 4 modele... także dostałem nad stan Avie B534 z pierwszej serii Rwd5 i 6 co prawda zaczęte ale 5 w odsuwanym pudełku... nie pamiętam takiego no i ta jakość Pzl24 choć to chyba jedno z pierwszych wydań więc nie jest źle Pws16 bis z "blaszkami" i... taki kwiatek- Ncore nigdy na oczy nie widziałem... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 24 Lutego 2023 Share Napisano 24 Lutego 2023 Tego Tupolewa to teraz Zvezda pakuje a wcześniej jakaś nasza firma pakowała. Nawet całkiem sprytny modelik poza tym że praktycznie zero detalu i strasznie grubaśne ścianki kadłuba. No i kalkomanii bez płynów wspomagających nie da rady położyć na blasze falistej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 24 Lutego 2023 Share Napisano 24 Lutego 2023 1 godzinę temu, jmx62 napisał: giberes co to cupa? kupa przez "c" 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 25 Lutego 2023 Share Napisano 25 Lutego 2023 2 godziny temu, Greif napisał: no i ta jakość Pzl24 Ciekawe, że w czasach, kiedy mógłby mnie interesować jako model, a nie pamiątka (czyli tak naprawdę jeszcze niedawno) nigdy go nie spotkałem. Chyba dopiero jak pojawił się model IBG to ludzie zaczęli się pozbywać. A obecnie ulubiona wszystkich firma na M oferuje wznowienie: I to w jakich wariantach! 2 godziny temu, jmx62 napisał: giberes co to cupa? Cupa to filiżanka po rumuńsku, ale nie wiem, co kolega chciał w ten sposób przekazać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 25 Lutego 2023 Share Napisano 25 Lutego 2023 W dniu 20.02.2023 o 23:01, Staryfajter1954 napisał: ZTS Plastyk w swoim czasie miała w ofercie kilka modeli izraelskiej firmy Starfix. Były to min model samolotu myśliwskiego Northrop F-5E Tiger II oraz śmigłowiec CH-53. Izrael? Czy Plastyk faktycznie miałby w ofercie aż taką egzotyczną ofertę? Pamiętam w jednym z numerów Lotnictwa AI (najpewniej w 1992, ostatecznie w 1993) prezentowane były trzy modele nieznanej marki pochodzące z importu walizkowego zza wschodniej granicy: F-5, HH-3 (skala ok. 1:72) i UH-1 (1:48). Scalemates pokazuje takie w ofercie Starfixa, ale dla F-5 i Sikorskiego ma warianty z rosyjskimi instrukcjami: To jest coś szemranego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 25 Lutego 2023 Share Napisano 25 Lutego 2023 (edytowane) Godzinę temu, Wymysl napisał: Cupa to filiżanka po rumuńsku, ale nie wiem, co kolega chciał w ten sposób przekazać Kolega giberes przekazał że filiżanka jest jego. I wszystko. Koniec tematu. W czasach PRLu ludzie często jeździli do Rumunii na tzw. handel. Tesciowa przywiozła wtedy 3 komplety kieliszków z "nietłukącego się" szkła. Do dzisiaj nie ostał się ani jeden Edytowane 25 Lutego 2023 przez jmx62 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 25 Lutego 2023 Share Napisano 25 Lutego 2023 11 godzin temu, Greif napisał: no to proszę paczuszka dotarła, Dave w ramach przeprosin że nie znalazł farb do Pws dołożył 4 modele... także dostałem nad stan Avie B534 z pierwszej serii O jakie piękne rzeczy . RWD-5 w takim pudełku widziałem tylko raz, kupił go kolega w kiosku Ruchu w okolicach roku 1986. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 25 Lutego 2023 Share Napisano 25 Lutego 2023 13 godzin temu, Greif napisał: no i ta jakość Pzl24 a nasza pierwsza jedenastka , chyba z plastyka, miala rewelacyjna strukture plata ! kilkanascie lat pozniej, ten sam model mial juz na koncowkach skrzydel " nadlewki", czyli, ze forma zostala przez jakiegos d..... uszkodzona Ech... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 25 Lutego 2023 Share Napisano 25 Lutego 2023 20 godzin temu, jmx62 napisał: giberes co to cupa? Chciałem napisać "mea culpa", ale po chwili refleksji, przestraszyłem się, że mogę obrazić czyjeś uczucia religijne, więc nieco spolszczyłem. Widzę jednak, że "cupa" zaczęła żyć własnym życiem 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KayFranz Napisano 25 Lutego 2023 Share Napisano 25 Lutego 2023 2 godziny temu, giberes napisał: przestraszyłem się, że mogę obrazić czyjeś uczucia religijne Ło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi