Super Moderator Greif Napisano 10 Sierpnia Super Moderator Share Napisano 10 Sierpnia ja 3 szt upolowałem Uk, za śmieszne pieniądze, jeden z 1 edycji właśnie "błękitek" który też był pierwszy, potem się trafiły jeszcze 2 jeden miał gąsiennice a w drugim o dziwo lufa od Armo, obecnie leży cały set z blachami Abera, wiadomo że przy IBG to słaby model ale jak na swoje lata (po za wspomnianymi gąsiennicami) nie był najgorszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 10 Sierpnia Share Napisano 10 Sierpnia Także miałem i sklejałem. Nie pamiętam już koloru wypraski, ale na pudle, w którym wciąż trzymam różne "przydasie" jest naklejona etykietka z ceną 1200 ówczesnych złotych. Zrobiłem do niego swoją pierwszą ( z nielicznych) podstawek z masy papierowej (że niby miał być do niego rodzaj okopu), ale nigdy nie wyschła i spleśniała . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 10 Sierpnia Share Napisano 10 Sierpnia 7 godzin temu, hamp napisał: Nie wiem czy było, ale dzisiaj znalazłem recenzję modelu 7TP z Modelarza Kiedy ta recenzja była opublikowana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 10 Sierpnia Share Napisano 10 Sierpnia 1988? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
merlin_70 Napisano 11 Sierpnia Share Napisano 11 Sierpnia Pisałem o pierwszym wydaniu i cenie początkowej . Potem inflacja hulała , że hej i jak się model nie sprzedał to faktycznie kupowałeś za grosze . Potem formy przejął Mirage i w modelach zmieniano co nieco ( od pudełka do dodatków i kolejnych wersji ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agnieszka Napisano 11 Sierpnia Share Napisano 11 Sierpnia (edytowane) Przeglądając archiwa Skrzydlatej Polski (nr 50-51/1983), nie mogłam się powstrzymać od takiej ciekawostki. Co prawda nie dotyczy modelarstwa plastikowego, ale warto zapoznać się z atrakcjami, jakie oferowano na pewnych zawodach (wyobrażam sobie miny Amerykanów) Edytowane 11 Sierpnia przez Agnieszka 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 11 Sierpnia Share Napisano 11 Sierpnia Godzinę temu, Agnieszka napisał: Co prawda nie dotyczy modelarstwa plastikowego, ale warto zapoznać się z atrakcjami, jakie oferowano na pewnych zawodach (wyobrażam sobie miny Amerykanów) Striptizerka jak striptizerka, ale ta miniaturka... Jedyne 55kg, sporo za nadbagaż dopłacili . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 11 Sierpnia Share Napisano 11 Sierpnia 1 godzinę temu, barszczo napisał: Jedyne 55kg to byla waga ze striptizerka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 11 Sierpnia Super Moderator Share Napisano 11 Sierpnia no to wracam, dzisiaj upolowane 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 11 Sierpnia Share Napisano 11 Sierpnia (edytowane) 4 godziny temu, barszczo napisał: Striptizerka jak striptizerka, ale ta miniaturka... Jedyne 55kg, sporo za nadbagaż dopłacili . pewnie chodziło też o to , ze musieli zapłacić cło za te 55kg i to w dolarach żeby impreza się zwróciła Edytowane 11 Sierpnia przez Cypis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 13 Sierpnia Share Napisano 13 Sierpnia (edytowane) Panowie, takie cóś na allegro. Znalazłem, że to 1957 Modele: "Jastrząb", TS-8 "Bies", "MiG-15", "Convair - XFY" Znacie? Edytowane 13 Sierpnia przez Grzes 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek59 Napisano 13 Sierpnia Share Napisano 13 Sierpnia Znam. Ja akurat z tego to miałem Drakena, albo X-15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 13 Sierpnia Share Napisano 13 Sierpnia 51 minut temu, Grzes napisał: Panowie, takie cóś na allegro. Znalazłem, że to 1957 Modele: "Jastrząb", TS-8 "Bies", "MiG-15", "Convair - XFY" Znacie? Znacie. Było calkiem sporo tych modeli. Pasażerski Caravelle, radziecki myśliwiec Jak-27, nasza Wilga i coś tam jeszcze. Niektóre modele były drukowane na papierze pokrytym folią metalizowaną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 13 Sierpnia Share Napisano 13 Sierpnia (edytowane) 1 godzinę temu, jmx62 napisał: Niektóre modele były drukowane na papierze pokrytym folią metalizowaną. Takie to tylko z eNeRDowa z wydawnictwa Kranich modellbogen czy jakoś tak. Mam jeszcze Su-7/20 takiego po ojcu i kleiłem kiedyś Jaka-11 takiego Edytowane 13 Sierpnia przez Artek82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
merlin_70 Napisano 13 Sierpnia Share Napisano 13 Sierpnia To są przodkowie MM . To jest seria modeli kartonowych wydawanych w PRL - u zwana z racji wydawcy " MONówkami " . Więcej znajdziesz na forach poświęconych modelom kartonowym . Potem już tylko MM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 13 Sierpnia Share Napisano 13 Sierpnia to znaczy, ze one lataly?? bo moje to tylko jeden przelot mialy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 13 Sierpnia Share Napisano 13 Sierpnia Znalazłem fotki zawartości tego co wrzuciłem 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 13 Sierpnia Share Napisano 13 Sierpnia Godzinę temu, merlin_70 napisał: To są przodkowie MM . To jest seria modeli kartonowych wydawanych w PRL - u zwana z racji wydawcy " MONówkami " . Więcej znajdziesz na forach poświęconych modelom kartonowym . Potem już tylko MM. MON wydawal kartonowki od 1951 do 1964. Od 1957 byly dwa niezalezne od siebie wydawnictwa, gdy LOK zaczal wydawac MM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 15 Sierpnia Share Napisano 15 Sierpnia Odchodząc troszkę na bok od tematyki stricte modelarskiej przypominam parę rzeczy z działu zabawkarskiego. Gra planszowa i kolejna wersja malego konstruktora. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 15 Sierpnia Share Napisano 15 Sierpnia 2 godziny temu, jmx62 napisał: Odchodząc troszkę na bok od tematyki stricte modelarskiej przypominam parę rzeczy z działu zabawkarskiego. Gra planszowa i kolejna wersja malego konstruktora. A nie chwaliłeś się już tą grą parę stron do tyłu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 15 Sierpnia Share Napisano 15 Sierpnia 2 godziny temu, jmx62 napisał: Odchodząc troszkę na bok od tematyki stricte modelarskiej przypominam parę rzeczy z działu zabawkarskiego. O Manewrach morskich już wspominaliśmy, świetna gra . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 15 Sierpnia Super Moderator Share Napisano 15 Sierpnia Pamiętam jak dziś, Morskie Manewry graliśmy w Bieszczadach bo 2 tygodnie lało, na polu namiotowy w świetlicy nie było nic innego do roboty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 15 Sierpnia Super Moderator Share Napisano 15 Sierpnia Proszę bardzo inbox Cessna 172/SKYHAWK skala 1/35 firma Marui z 1969 roku wersja na bogato z silniczkiem zasilanym z bateryjki AA chyba taki klasyk z tamtych lat, ponitowana jak Airfix ale ogólnie sympatyczny model 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 15 Sierpnia Share Napisano 15 Sierpnia Skala pancerna to i zawiasy drzwi czołgowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 15 Sierpnia Share Napisano 15 Sierpnia Moj Mustang z MM w skali 1:33 tez mial silnik ( japonski ) i jezdzil po stole.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi