jmx62 Napisano 10 Grudnia 2023 Share Napisano 10 Grudnia 2023 21 minut temu, kopernik napisał: Z moich pamiątek mam chyba tylko plakietkę z munduru. Guma, niestety zrobiła się twarda. Nie ważne jaka ta guma, ważne że szachownica poprawna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 10 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2023 31 minut temu, Grzes napisał: U mnie od niej się zaczęło. A potem to już poszłooooooo... Na fotce ok 1/3 zbioru Zatkało kakało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 10 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2023 Taka tacka też znalazła u mnie bezpieczną przystań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 10 Grudnia 2023 Share Napisano 10 Grudnia 2023 39 minut temu, Endrju napisał: A masz odznakę pamiątkową CSIL Oleśnica? Zajrzałem do pudełek i chyba nie mam. Mam TSWL Zamość, ale Oleśnicy nie. A przez ponad dekadę zebrało się kilka "odmian" pierwszej naszyweczki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 10 Grudnia 2023 Share Napisano 10 Grudnia 2023 Jak znajdę ją u siebie to jak reflektujesz to jest Twoja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 10 Grudnia 2023 Share Napisano 10 Grudnia 2023 41 minut temu, Endrju napisał: jak reflektujesz Będę zobowiązany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 10 Grudnia 2023 Share Napisano 10 Grudnia 2023 1 godzinę temu, Grzes napisał: A te środkowe to jakieś odrzuty z produkcji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 10 Grudnia 2023 Share Napisano 10 Grudnia 2023 5 minut temu, Baas ArK napisał: A te środkowe to jakieś odrzuty z produkcji? Ot takie pomyłki "drukarskie", a ciekawostka w zbiorku (ostatnia też). Na pewno nie były używane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 10 Grudnia 2023 Share Napisano 10 Grudnia 2023 Faktycznie! Tak się zasugerowałem odwrotnym układem pól, że nie spojrzałem na obwiednie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 11 Grudnia 2023 Share Napisano 11 Grudnia 2023 (edytowane) 8 godzin temu, Grzes napisał: Będę zobowiązany Niestety swój znaczek gdzieś posiałem ale popytam jeszcze kolegów. Będę szukał. Szukając znaczka znalazłem coś innego co Cię może zainteresuje. Zdjęcie jest słabe bo robione na szybko przy lampce. Zainteresowany? Zdjęcie mi się obraca przy wklejaniu i nie mogę go wkleić poprawnie. Edytowane 11 Grudnia 2023 przez Endrju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 11 Grudnia 2023 Share Napisano 11 Grudnia 2023 (edytowane) Jeśli ktoś używa FB to tu jest czeska strona poświęcona modelom oryginalnego KP: https://www.facebook.com/KovozavodyProstejov Edytowane 11 Grudnia 2023 przez Wymysl 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 11 Grudnia 2023 Share Napisano 11 Grudnia 2023 Czarny Airfix Kamov Ka-25A/C pokazał się na allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 11 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2023 (edytowane) Kto w 74 nie rozwiązał, teraz ma drugą szansę. Nagród chyba już nie ma Edytowane 11 Grudnia 2023 przez kopernik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 19 Grudnia 2023 Super Moderator Share Napisano 19 Grudnia 2023 Troche starego, troche nowego i jedna niespodzianka niejaki Bravo Force skądkolwiek to jest zawiera Spita ale z Trumpetera w 1/144 a na pudełku 1/72 małe oszusty z dalekiego wschodu Frog niestety na części nadaje się tylko bo zaczęty, jeśli ktoś by coś potrzebował pw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 19 Grudnia 2023 Share Napisano 19 Grudnia 2023 8 minut temu, Greif napisał: małe oszusty z dalekiego wschodu kilka lat temu Revell wydal model jakiegos dwuplata w 72 a na pudelku bylo napisane 1:144 Chyba go nawet gdzies tam mam, ale szukac mi sie nie chce Takze nie tylko na dalekim wschodzie oszukuja / myla sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 19 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2023 9 godzin temu, Greif napisał: Troche starego, troche nowego i jedna niespodzianka niejaki Bravo Force skądkolwiek to jest zawiera Spita ale z Trumpetera w 1/144 a na pudełku 1/72 małe oszusty z dalekiego wschodu Szachownica na tym Spitfire, to dopiero niespodzianka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 20 Grudnia 2023 Share Napisano 20 Grudnia 2023 13 godzin temu, kopernik napisał: Szachownica na tym Spitfire, to dopiero niespodzianka Dlaczego? Pod koniec lat 80-tych miałem jakiś polski zestaw figurek obsługi naziemnej w skali 1:72. Ocalał mi z niego taki ogrodnik: Kojarzycie co to mógł być za zestaw? To kopia czegoś zachodniego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 20 Grudnia 2023 Share Napisano 20 Grudnia 2023 Z tego co się orientuję to kopiowali wtedy ESCI. Obsługa naziemna to mogą być ci: NATO Pilots, ESCI/ERTL 243 (1989) (scalemates.com) Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 20 Grudnia 2023 Share Napisano 20 Grudnia 2023 W tym zestawie nie ma ogrodnika. To było coś z 2WŚ. U ESCI na scalemates takiego nie znajduję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniel_ Napisano 21 Grudnia 2023 Share Napisano 21 Grudnia 2023 A ten tomahawk z novo to w komplecie? W dniu 19.12.2023 o 12:33, Greif napisał: Troche starego, troche nowego i jedna niespodzianka niejaki Bravo Force skądkolwiek to jest zawiera Spita ale z Trumpetera w 1/144 a na pudełku 1/72 małe oszusty z dalekiego wschodu Frog niestety na części nadaje się tylko bo zaczęty, jeśli ktoś by coś potrzebował pw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 21 Grudnia 2023 Share Napisano 21 Grudnia 2023 W dniu 20.12.2023 o 11:46, Wymysl napisał: Pod koniec lat 80-tych miałem jakiś polski zestaw figurek obsługi naziemnej w skali 1:72. Ocalał mi z niego taki ogrodnik: Kojarzycie co to mógł być za zestaw? To kopia czegoś zachodniego? Wygląda to na klony zestawu Airfix 01755 https://www.mojehobby.pl/products/Luftwaffe-IIWW-Personnel.html 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 21 Grudnia 2023 Share Napisano 21 Grudnia 2023 2 godziny temu, Rafał B napisał: Wygląda to na klony zestawu Airfix 01755 https://www.mojehobby.pl/products/Luftwaffe-IIWW-Personnel.html To jest to! Polski zestaw nie dublował figurek, wydaje mi się, że nie było tych z bombą i raczej na pewno nie był opisany, że to Niemcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 21 Grudnia 2023 Super Moderator Share Napisano 21 Grudnia 2023 @Daniel_tak kompletny , wiadomo kalkomanie lekko ugryzione zębem czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 21 Grudnia 2023 Share Napisano 21 Grudnia 2023 W dniu 20.12.2023 o 11:46, Wymysl napisał: Chyba mam coś z tego zestawu. O ile pamiętam z niebieskiego plastiku. Aż sprawdzę jak wrócę do domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 21 Grudnia 2023 Super Moderator Share Napisano 21 Grudnia 2023 dokładnie tak i pan z "czajniczkiem" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi