jmx62 Napisano 3 Stycznia Share Napisano 3 Stycznia Iła-62 i Jaka-40 też miałem, Tutki-134 niestety nie, ani niemieckiej ani sowieckiej. Chyba będę musiał zaopatrzyć się w Zvezdę /144. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 3 Stycznia Share Napisano 3 Stycznia 6 godzin temu, letalin napisał: Brawo, wspólnymi siłami Panie i Panowie daliście radę. Kto by pomyślał, miąłem dobre przeczucie! Powodzenia w budowie życzę! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 3 Stycznia Super Moderator Share Napisano 3 Stycznia no to ja z grubej rury takie antyki, Merit z Bulldogiem 1/48 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 3 Stycznia Share Napisano 3 Stycznia Skąd ja znam ten model i resztę z pudełka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 3 Stycznia Share Napisano 3 Stycznia 2 godziny temu, Greif napisał: no to ja z grubej rury takie antyki, Merit z Bulldogiem 1/48 Zbieram te Aurory. Nie wszystkie trafiły potem do Směra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 3 Stycznia Autor Share Napisano 3 Stycznia 3 godziny temu, Greif napisał: no to ja z grubej rury takie antyki, Merit z Bulldogiem 1/48 Na pudełku skala w calach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 3 Stycznia Share Napisano 3 Stycznia 34 minuty temu, kopernik napisał: Na pudełku skala w calach Właśnie, jak to jest przeliczane, cale zamieniane na co? Gdzieś był jakis artykuł na ten temat ale nie kojarzę w tej chwili gdzie i kto go pisał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 3 Stycznia Share Napisano 3 Stycznia To pewnie będzie tak, że 1/4 cala na modelu to 1 stopa (12 cali) w rzeczywistości - czyli 4*12 -> Skala 1:48 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 4 Stycznia Super Moderator Share Napisano 4 Stycznia Ad Aurory taką ciekawostkę wyczytałem w internetach, formy zostały sprzedane do Monogramu ale pociąg w ktorym je przewożone miał wypadek i część form została zniszczona i nie wznowiono już produkcji a dzisiaj listonosz dostarczył zmierzch PRL-u , pudełko z ochydnego kartonu no ale był model i to się liczyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 4 Stycznia Share Napisano 4 Stycznia 19 minut temu, Greif napisał: A jaki kolorek wyprasek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 4 Stycznia Super Moderator Share Napisano 4 Stycznia @Grzesbiały i bez kleju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 4 Stycznia Share Napisano 4 Stycznia Teraz, Greif napisał: biały eee, myślałem że jakaś zieleń albo czerwień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 6 Stycznia Share Napisano 6 Stycznia (edytowane) Mucha w styczniu? Dziś jedną upolowałem... w kolorze kanarkowym Tak więc, kolejny ptaszek wraca do gniazda z którego wyfrunął przed laty... Edytowane 6 Stycznia przez Grzes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 6 Stycznia Autor Share Napisano 6 Stycznia Oferta ( nie moja ) dla chcących mieć coś z Aurory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wachmistrz Napisano 11 Stycznia Share Napisano 11 Stycznia Kiedy odwiedzam dom rodzinny, myszkuję w starych szpargałach. Zresztą, ocalały tu także moje modele sprzed naszej ery. Dziś znalazłem to: A w środku to: W puszcze wciąż chlupocze farba! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 11 Stycznia Share Napisano 11 Stycznia 2 godziny temu, Wachmistrz napisał: Piękny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wachmistrz Napisano 11 Stycznia Share Napisano 11 Stycznia Wedle starych kronikarzy takie były modele w PRLu: 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 11 Stycznia Autor Share Napisano 11 Stycznia W PRLu gazety prześcigały się publikowaniu plakatów gwiazd muzyki. SP również wpisała się w ten nurt, tyle, że gwiazdą było uzbrojenie ... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 12 Stycznia Share Napisano 12 Stycznia (edytowane) Zwróćcie uwagę że.nawet w tamtych czasach na pierwszym planie zawsze było lotnictwo i tematy z nim powiązane, dalej wojska lądowe a dalej ... dłuuuugo nic i na końcu MW. Przecież za PRLu nasza Marynarka Wojenna naprawdę była poważną siłą, nieważne że produkcji "made in choroszo" ale coś po tym naszym Bałtyku pływało. A tu nawet na takim posterze z SP nie ma chociażby jednej jednostki pływającej. Nie wiem o co chodziło? Tak wiem, SP to czasopismo lotnicze a do spraw morskich było "Morze". Fakt, ogólnie wszystkie rodzaje broni były pokazywane w "ŻP". Edytowane 12 Stycznia przez jmx62 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soris Napisano 12 Stycznia Share Napisano 12 Stycznia Bo na plakacie są tylko rodzaje wojsk i sprzęt związany z lotnictwem, a lotniskowca w MW nie mieliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 12 Stycznia Share Napisano 12 Stycznia Ta tablica pokazuje prawdopodobnie WOPK. Wtedy takie coś było obok sił powietrzych i składało się z artylerii, też rakietowej, jednostek radiotechnicznych, oraz wydzielonych pułków myśliwskich. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 12 Stycznia Share Napisano 12 Stycznia 4 godziny temu, Soris napisał: ...lotniskowca w MW nie mieliśmy A kto wspominał o lotniskowcu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soris Napisano 12 Stycznia Share Napisano 12 Stycznia 6 godzin temu, jmx62 napisał: A tu nawet na takim posterze z SP nie ma chociażby jednej jednostki pływającej. Nie wiem o co chodziło? A jakaż jednostka pływająca, wg Ciebie, by tam pasowała, bo śmigłowcowców ani krążowników przeciwlotniczych też nie mieliśmy(?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 20 Stycznia Share Napisano 20 Stycznia Roy Huxley odszedł z tego Świata. RIP. Od tego obrazka jego autorstwa, zaczęła się moja najtrwalsza pasja. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slamacek Napisano 20 Stycznia Share Napisano 20 Stycznia O! Mój pierwszy Hurricane… ile to lat temu było 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi