enten Napisano 1 Maja 2020 Share Napisano 1 Maja 2020 Ryski od szlifowania, więc już więcej nie szlifuj.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 1 Maja 2020 Share Napisano 1 Maja 2020 Jaki lakier i po ilu dniach od lakierowania polerowanie? Takie ryski powstają, gdy lakier jest jeszcze za miękki. Jednakże, gdyby okazało się, że jest już wystarczająco twardy, to lecisz na nowo z pastami po kolei delikatnie polerując, żeby się nie przetrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stalooki Napisano 1 Maja 2020 Autor Share Napisano 1 Maja 2020 To był lakier GX100, czekałem od ostatniej warstwy około 1,5 dnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 1 Maja 2020 Share Napisano 1 Maja 2020 Zdecydowanie za krótko. GX-owi trzeba teraz dawać tak minimum tydzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 1 Maja 2020 Share Napisano 1 Maja 2020 13 minut temu, toled napisał: Zdecydowanie za krótko. GX-owi trzeba teraz dawać tak minimum tydzień. To się poprawiło, wcześniej po dwóch potrafił "usiąść" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stalooki Napisano 2 Maja 2020 Autor Share Napisano 2 Maja 2020 No nic, no to muszę czekać jeszcze tydzień. Mój styl, czyli przedłużanie budowy modeli ile się da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTiStyle Napisano 3 Maja 2020 Share Napisano 3 Maja 2020 Myślę, że warto będzie czekać na efekt końcowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 16 Sierpnia 2020 Share Napisano 16 Sierpnia 2020 coś mi się zdaje że temat przysechł a fajnie jakby dojechał do końca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 16 Sierpnia 2020 Share Napisano 16 Sierpnia 2020 Gerappy nigdy za wiele! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 6 Kwietnia 2021 Share Napisano 6 Kwietnia 2021 Tak nieśmiało zapytam czy lakier wysechł? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 6 Kwietnia 2021 Share Napisano 6 Kwietnia 2021 2 godziny temu, enten napisał: Tak nieśmiało zapytam czy lakier wysechł? Podlączam się. Chciałbym zobaczyć efekt końcowy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stalooki Napisano 6 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2021 Przepraszam wszystkich że to tak długo trwa. Czy całkowicie opuściło mnie zainteresowanie modelarstwem? Model czeka już prawie cały rok w szczelnym pudełku żeby się nim zająć. Mimo tego koronawirusa mam więcej pracy zawodowej jakoś na przekór. Ale postaram się coś popchnąć do przodu. Jeszcze raz przepraszam i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stalooki Napisano 12 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2021 Malutki krok do przodu i może powrót do modelarstwa? Polerowanie dachu samochodu. Myślę że pastą coarse Tamiya trzeba zlikwidować te małe ryski od szlifowania. Już chyba wiem o co chodzi z tym polerowaniem. Wyszedł prawie idealny lustrzany dach. Proszę o cierpliwość, może w końcu ukończę ten model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stalooki Napisano 14 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2021 Pierwsze koty za płoty, a tak się bałem tej polerki i nakładania budy na podwozie. Ale udało się. Może nie jest perfect ale zdjęcia nie oddają tego jak wygląda w rzeczywistości. Jestem zadowolony z wyglądu Golfa. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 14 Czerwca 2021 Share Napisano 14 Czerwca 2021 Podoba mi się. Z sentymentu. Chyba też sobie sprawię takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stalooki Napisano 14 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2021 Już niedużo zostało do skończenia mojego pierwszego modelu samochodu cywilnego. Ten hatchback to już klasyka ale i tak się jeszcze podoba. Pozostało mi jeszcze do zrobienia szyby, lusterka, wycieraczki, klamki i trochę malowania czarną matową farbą na karoserii. Nie wiedziałem że te końcowe prace pójdą tak w miarę szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 15 Czerwca 2021 Share Napisano 15 Czerwca 2021 Przy końcówce trzeba się dodatkowo skupić z uwagi, że to wykończeniówka i coś można łatwo spie....zepsuć, bo często myślimy już o końcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTiStyle Napisano 15 Czerwca 2021 Share Napisano 15 Czerwca 2021 Cześć, możesz coś zdradzić na temat polerki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stalooki Napisano 15 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2021 11 godzin temu, GTiStyle napisał: Cześć, możesz coś zdradzić na temat polerki? Polerowałem pastami Tamiya. Może powinienem się bardziej do tego przyłożyć ale jak na pierwszy raz efekt jest dla mnie zadowalający. Zauważyłem że na etapie średniej pasty Fine należy pozwolić aby pasta rozeszła się trochę po modelu i polerować końcówką która jest jeszcze na ściereczce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTiStyle Napisano 17 Czerwca 2021 Share Napisano 17 Czerwca 2021 Rozumiem, że wszystko ręcznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stalooki Napisano 17 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2021 Tak ręcznie, ściereczkami od Tamiya. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 17 Czerwca 2021 Share Napisano 17 Czerwca 2021 Jeżeli byś chciał to daję linki do czcionki polskich tablic rejestracyjnych do instalacji na komputerze https://www.wykop.pl/wpis/21890673/jakby-ktos-sie-chcial-pobawic-to-w-ponizszym-linku/ oraz do generatora polskich tablic w internecie http://platesmania.com/pl/informer (tablicę trzeba pobrać i następnie dopasować rozmiarem do druku) (polskie tablice mają wymiary 520×114 mm, a czarne wg poprzedniego wzoru miały 520×120 mm) a tu przykład wygenerowanej tablicy z internetowego generatora: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stalooki Napisano 19 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2021 (edytowane) Model już gotowy. Składało się go bardzo dobrze, części pasowały bardzo dobrze. Jak zwykle masa małych drobnych błędów i samochodu brakuje dużo do ideału. Ale gdy się położy go do gablotki to cieszy oko. Zapraszam do galerii. Edytowane 26 Czerwca 2021 przez Stalooki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 20 Czerwca 2021 Share Napisano 20 Czerwca 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 20 Czerwca 2021 Share Napisano 20 Czerwca 2021 Oldman to 1.1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi