Stojkovic Napisano 25 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2020 Dodałem lekkie obicia i ruszylem do pracy z olejami. To dopiero początek weatheringu, więc bez stresu że gdzies jest za mało. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymonP. Napisano 25 Grudnia 2020 Share Napisano 25 Grudnia 2020 Z większą ilością piaskowego od razu lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 26 Grudnia 2020 Share Napisano 26 Grudnia 2020 (edytowane) da się to jeszcze łatwo poprawić. Jak już nie zostało zachowane odsadzenie całej blachy poszycia. Edytowane 26 Grudnia 2020 przez Focus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 26 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2020 Te zaznaczone przez Ciebie miejsca biorąc pod uwagę widoczny schodek na foto (które zresztą widziałem wcześniej) uprawnia mnie, żeby to zostawić. Zresztą to jest najmniejszy problem ze spasowaniem w tym modelu. Oleje już w zasadzie położone i teraz kolejne etapy prac już po sklejeniu modułów 1,2 i 3 w całość. Wtedy zostanie juz tylko sekcja 4 i rakieta. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 27 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2020 Dwa moduły na ramie - widać różnicę kolorów, choć to czyni ten model jeszcze ciekawszym. Mam jeszcze opcję domalowania pisakowym w celu uspójnienia, choć niechętny jestem na tym etapie temu, bo trzeba by ponownie weathering robić cały. Model ledwo mieści mi się na standardowym tle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 27 Grudnia 2020 Share Napisano 27 Grudnia 2020 Dawaj cały na ten sam kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 27 Grudnia 2020 Share Napisano 27 Grudnia 2020 proszę przemaluj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radziu_82 Napisano 27 Grudnia 2020 Share Napisano 27 Grudnia 2020 Cały model ogólnie super. A jeśli przemalujesz na jednakowy kolor, to będzie spójniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 29 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2020 Buda przemalowana i oszklona. Na ten moment jest tak. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 29 Grudnia 2020 Share Napisano 29 Grudnia 2020 Fajnie wygląda i...już go bardziej nie tyraj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 29 Grudnia 2020 Share Napisano 29 Grudnia 2020 Dobrze, że przemalowales, teraz jest ok, lecisz dalej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 29 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2020 Ja juz ak z nim lecę dalej od marca nieprzerwanie... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 29 Grudnia 2020 Share Napisano 29 Grudnia 2020 Bardzo dobra praca. Podoba się. Weathering w punkt! Nie maltretuj go bardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 31 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2020 No to czas na podsumowanie zmagań ze Scudem w 2020 roku. Projekt ruszył w okolicach lutego i na ten moment w zasadzie jest na etapie zabiegów związanych z brudzeniem. Sporo jest jeszcze przy nim do zrobienia bo sam model wielkościowo odpowiada 4 normalnym w 1:35. Obecnie pracuję nad sekcją 4 i rakietą. Zatem sekcja nr. 4 prezentuje się tak: Poskładałem to wszystko na sucho do kupy by zobaczyć jak kolorystycznie się zgrywa. i w detalu: 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 31 Grudnia 2020 Share Napisano 31 Grudnia 2020 Nie chcę się zagłębiać w detale i czegoś szukać, ale całość SZTOS! Dołożysz fajnie zakurzone koła, "rakete" i będzie boomba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 31 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2020 Nie ma sensu zagłębiać się w detale, bo ten model sam w sobie jest depresyjny. Wiele rzeczy bardzo świadomie odpuściłem, bo i nie ma o co się zabijać - i tak każdy widzi, że do Trumpetera czy nowoczesnych modeli Dragona, Takoma czy Menga to nie ma startu. Jedyną zaplanowną poprawką jeszcze są koła i gumowe rurki z tyłu łączące rakietę i pojazdem. Model będzie na podstawce, co by było go łatwiej transportować i pokazać na żywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 31 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2020 31 minut temu, Spotter napisał: Nowoczesna technika wojskowa (czyli wszystko po II WŚ) to nie moja bajka, ale twój model mi się podoba. Wracasz z nim na swoje wyżyny po pokazaniu kilku gorszych w twoim wykonaniu. Super robota! Nie mogę się doczekać aż go skończysz i zobaczę efekt końcowy. Od lutego? Jestem ciekaw czy mój Dragon Wagen zajmie mi tyle samo czasu, bo gabarytowo są chyba do siebie zbliżone. Pytanie czy będzie podobnej jakości jak wypust DML. Tu na kazdym kroku jamy, szpary, nierówności i uproszczenia. Do tego dwa zestawy blach. To ma wpływ na to, że buduję go tyle czasu. Jeśli mówisz o Dragon Wagonie z Tamki to nie powinno być z tym żadnego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 31 Grudnia 2020 Share Napisano 31 Grudnia 2020 Całość prezentuje się kapitalnie. Ogrom pracy, ale efekt tego wart. Podoba się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 31 Grudnia 2020 Share Napisano 31 Grudnia 2020 Podoba się bardzo w mojej ocenie został przyjęty optymalny stopień uproszczenia do tego zestawu. Gratuluję świetnej pracy. Pozdrawiam Focus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 1 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2021 Koledzy, poradźcie coś, bo mam dylemat. Jak wiecie zamierzam dograc z pojazdem terenową podstawkę. Do tego planuję dwie figury co by było ciekawiej. Pytanie, który z poniższych o ile w ogóle będzie pasował do 1991 roku? https://www.scalemates.com/kits/mantis-miniatures-35046-checkpoint--230345 https://www.scalemates.com/kits/mantis-miniatures-35062-usmc-patrol--282070 Wydaje mi się że to raczej będą zestawy pod 2004 rok. Pytanie czy kojarzycie jakieś żywiczne ludki pasujące do 1991 czy też olac to i brać coś z powyższych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 1 Stycznia 2021 Share Napisano 1 Stycznia 2021 Te dwa zestawy to już właśnie późniejsze, na pewno ich nie bierz. Z "Pustynnej Burzy" masz np. taką: https://www.scalemates.com/kits/warriors-35587-us-infantryman-desert-storm--218071 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 1 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2021 No tak, tylko zejdźmy na ziemie, biorę pod uwagę tylko dostępne figsy na rynku lub u osób prywatnych. Warriors to marka praktycznie niemożliwa do dostania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 1 Stycznia 2021 Share Napisano 1 Stycznia 2021 Sorry, nie znam rynku aż tak dobrze. Verlindena tym bardziej nie będę podsuwał Kojarzę jeszcze tylko tyle, że figurki z "PB" robiło CMK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StarBourne Napisano 1 Stycznia 2021 Share Napisano 1 Stycznia 2021 Może Dragon 3006? https://modeledo.pl/dragon-3006-us-82nd-airborne-p4162 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 1 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2021 Jest jescze niedostępny raczej Paracell DE3508 https://www.scalemates.com/pl/kits/paracel-miniatures-de3508-bob-pvts-roger-and-bucky--1290004 Tego Dragona też już dawno nie widziałem, ponadto domyślam się że to jeszcze jakość ludków podobna do tego Scuda, więc bez rewelacji. No i w zasadzie wykorzystałbym tylko jednego ziomka z setu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi