M.A.V. Napisano 13 Czerwca 2020 Share Napisano 13 Czerwca 2020 MI się bardzo podoba Na tym modelu widać jaka ta wieża wielka... w następnej wersji Leo to będzie chyba 1:1 z kadłubem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 13 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2020 Godzinę temu, Maverick33 napisał: Szkoda brudzić taki model 28 minut temu, M.A.V. napisał: MI się bardzo podoba Dzięki panowie 52 minuty temu, Maverick33 napisał: troszke za brudny Są maszyny, które podobają mi się czyste i są takie, które wg mnie wyglądu nabierają, kiedy się ubrudzą. Leopard należy do tej drugiej grupy i podobają mi się kiedy już przejechał trochę poligonu, dlatego tak a nie inaczej wygląda ten model. Zastanawiałem się jeszcze nad dodaniem mokrych akcentów i pewnie by tak było jeśli miałby proste fartuchy. Ale na kształcie tych co są w tym egzemplarzu pewnie zginąłbym jak ciotka w Czechach więc sobie daruję i zostanie w stanie zaschniętym. 42 minuty temu, M.A.V. napisał: Na tym modelu widać jaka ta wieża wielka No właśnie jak projektowali ten czołg to niezbyt wymyślili z tą wieżą - pół modelu mi zasłania Ale w Merkavie IV jest chyba jeszcze większa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudzio Napisano 14 Czerwca 2020 Share Napisano 14 Czerwca 2020 Jaka jest funkcja tych wywieszonych szmat na przedniej płycie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Snakeplisken Napisano 14 Czerwca 2020 Share Napisano 14 Czerwca 2020 aj tam to zwykle Schürzen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 15 Czerwca 2020 Share Napisano 15 Czerwca 2020 A tak serio - to jaką funkcję (oprócz ewidentnie estetycznej ) mają te "ścierki" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzdura Napisano 15 Czerwca 2020 Share Napisano 15 Czerwca 2020 18 godzin temu, bulik58 napisał: sadze iz w ten sposob ukrywa sie moim zdaniem najslabszy punkt w pancerzu czolowym Leoparda ,przednia plyte podwozia Za duzo world of tanks Schurzen toto tez nie jest, bo nie spowoduje detonacji pocisku kumulacyjnego ze wzgledu na znikomy opor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seven up Napisano 15 Czerwca 2020 Share Napisano 15 Czerwca 2020 18 godzin temu, bulik58 napisał: ew. takie cosik Piękne zdjęcie. Tym sposobem namówiłeś mnie na zrobienie Leosia. Odnosnie brudzenia twojego pojazdu to jest . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 15 Czerwca 2020 Share Napisano 15 Czerwca 2020 11 godzin temu, martinello napisał: A tak serio - to jaką funkcję (oprócz ewidentnie estetycznej ) mają te "ścierki" ? A może dodatkowe"rozmycie"sylwetki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzdura Napisano 15 Czerwca 2020 Share Napisano 15 Czerwca 2020 (edytowane) To co zacytowalem, z Twojej wypowiedzi to do Ciebie, ale widze ze to bez sensu, bo nie odrozniasz shurzen (czyli pancerza "przestrzennego" ang. spaced armour) od ERA. Inna sprawa jest to, ze Twoje wypiwiedzi sa tak chaotyczne, ze ciezko sie odniesc do jednej. Edytowane 15 Czerwca 2020 przez Bzdura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzdura Napisano 15 Czerwca 2020 Share Napisano 15 Czerwca 2020 Skoro nie rozumiesz o czym sam dyskutowales dzien temu to ja Cie nie bede uswiadamial bo szkoda czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitt35 Napisano 16 Czerwca 2020 Share Napisano 16 Czerwca 2020 Fajna ciekawostka z tymi leopardami mającymi te zamontowane prowizorycznie gumy. Skojarzyło mi się to z Jugosławią. Te gumy wyglądają jak ekrany przeciwkumulacyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alienus Napisano 16 Czerwca 2020 Share Napisano 16 Czerwca 2020 A może chronią czołgi przed promieniowaniem 5G Model bardzo fajnie pomalowany - brawo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 16 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2020 Pojazd niby z naszego podwórka a tajemnic tyle co w strefie 11. Najpierw "rurki" a teraz "szmatki". Zdjęcia pewnie wykonane przed pandemią więc nie chodziło raczej o jakąś akcję typu "załóż maseczkę" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 24 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2020 Nasza piękna ojczyzna dorobiła się kolejnego czołgu, więc dziękuję za pomoc w warsztacie i zapraszam do galerii 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi