Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Chłopaki mam pytanie czy Dot 3 zmywa humbrole, bo trzymam w nim już cały dzień częsci ich nie rusza??

Z góry dzięki za info

Napisano

Ja Humbrole zmywam Kretem tak około 30 min. kąpieli. A ja mam pytanie, czy taki czynnik klimatyczny jak niska temperatura ma wpływ na późniejsze działanie Humbroli?

Napisano

Ok, a jakiego kupujecie kreta najtańszego w kiosku i do jakiej wody się go dodaje??

Ps. Kacperek315 widzę, że jesteśmy z podobnej okolicy

Napisano

Hej pare dni temu byłem w sklepie po szary podkład w spreyu i pan powiedział że te spreye co ma mają w sobie nitro , i się tak zastanawiam czy kupić ??

Napisano

Witam !

Z racji niewielkiego jak na razie dorobku modelarskiego i niewielkiego doświadczenia, nie mam rozeznania w farbach...

Do tej pory używałem farb akrylowych Pactra. - Akrylowych, bo nie śmierdzą i łatwo się po nich umyć. - Pactra, ponieważ w plastycznym nieopodal mnie są tylko te do kupienia.

Czy według Was akryle innych producentów są lepsze ? Mam na myśli farby Model Master, lub Tamiya ?

Pactry wydają mi się strasznie gęste... Nie wiem, może sprzedano mi jakieś przeterminowane, ale ostatnio gdy otworzyłem jedną buteleczkę, to zawartość była dosłownie skamieniała ! Nie mówiąc już o gunmetal'u, którego nigdy nie udaje mi się pożądnie wymieszać...

Dziękuję za porady i życzę wszystkiego najlepszego w nowym roku !

Napisano

Wiadomo tamiya jak tamiya jest super ale jeśli jesteś początkujący to polecam ci pactre, chyba że stać cie na farby vallejo

Napisano
Czy według Was akryle innych producentów są lepsze ? Mam na myśli farby Model Master, lub Tamiya ?

Vallejo i tyle w temacie.

Napisano

Mi szpachla z pedzelka puszczała pod rozpuszczalnikiem "Nitrol" wie pewnie 1sze lepsze nitro ją rozpuści.

Napisano
Miałem troche szapchli na stole i pilnik wpadł a już mi się myć nie chciało....
Dbaj o swoje narzędzia to nie będziesz musiał zadawać tylu pytań...
Napisano

Witam mam pytanie czy te płyny są dobre ?

Chce kupić tylko jeden ten który po nałożeniu kalki daje się na kalkę ona chropowacieje i wnika w zagłębienia który to z nich ?

Napisano

Nie wiem nie testowałem ale w moim klubie mówią że są dobre

Pozdrawiam Abu