Javorek_7411 Napisano 2 Stycznia 2009 Napisano 2 Stycznia 2009 Metodą suchego pędzla, jest opisana na forum Cytuj
raben Napisano 3 Stycznia 2009 Napisano 3 Stycznia 2009 Chłopaki mam pytanie czy Dot 3 zmywa humbrole, bo trzymam w nim już cały dzień częsci ich nie rusza?? Z góry dzięki za info Cytuj
Kacperek315 Napisano 3 Stycznia 2009 Napisano 3 Stycznia 2009 Ja Humbrole zmywam Kretem tak około 30 min. kąpieli. A ja mam pytanie, czy taki czynnik klimatyczny jak niska temperatura ma wpływ na późniejsze działanie Humbroli? Cytuj
raben Napisano 3 Stycznia 2009 Napisano 3 Stycznia 2009 Ok, a jakiego kupujecie kreta najtańszego w kiosku i do jakiej wody się go dodaje?? Ps. Kacperek315 widzę, że jesteśmy z podobnej okolicy Cytuj
Bartek14 Napisano 3 Stycznia 2009 Napisano 3 Stycznia 2009 Hej pare dni temu byłem w sklepie po szary podkład w spreyu i pan powiedział że te spreye co ma mają w sobie nitro , i się tak zastanawiam czy kupić ?? Cytuj
Tomek Mroczkowski Napisano 3 Stycznia 2009 Napisano 3 Stycznia 2009 No kiedyś na starym forum pisałem że niektóre spreye mają w sobie masę nitro jako rozpuszczalnik, nitro nie tylko rozpuszcza farbę, on rozpuszcza zarazem plastik dlatego nie kupuj Cytuj
Kacperek315 Napisano 3 Stycznia 2009 Napisano 3 Stycznia 2009 Ps. Kacperek315 widzę, że jesteśmy z podobnej okolicy No jakoś nie zauważyłem. Cytuj
Piotrek ! Napisano 4 Stycznia 2009 Napisano 4 Stycznia 2009 Witam ! Z racji niewielkiego jak na razie dorobku modelarskiego i niewielkiego doświadczenia, nie mam rozeznania w farbach... Do tej pory używałem farb akrylowych Pactra. - Akrylowych, bo nie śmierdzą i łatwo się po nich umyć. - Pactra, ponieważ w plastycznym nieopodal mnie są tylko te do kupienia. Czy według Was akryle innych producentów są lepsze ? Mam na myśli farby Model Master, lub Tamiya ? Pactry wydają mi się strasznie gęste... Nie wiem, może sprzedano mi jakieś przeterminowane, ale ostatnio gdy otworzyłem jedną buteleczkę, to zawartość była dosłownie skamieniała ! Nie mówiąc już o gunmetal'u, którego nigdy nie udaje mi się pożądnie wymieszać... Dziękuję za porady i życzę wszystkiego najlepszego w nowym roku ! Cytuj
Tomek Mroczkowski Napisano 4 Stycznia 2009 Napisano 4 Stycznia 2009 O ja ten temat był już z miliard razy przerabiany... poszukaj, a jak nie znajdziesz to dopiero wtedy załóż temat.... Cytuj
Szymeeeek Napisano 4 Stycznia 2009 Napisano 4 Stycznia 2009 Wiadomo tamiya jak tamiya jest super ale jeśli jesteś początkujący to polecam ci pactre, chyba że stać cie na farby vallejo Cytuj
Seb Napisano 4 Stycznia 2009 Napisano 4 Stycznia 2009 Czy według Was akryle innych producentów są lepsze ? Mam na myśli farby Model Master, lub Tamiya ? Vallejo i tyle w temacie. Cytuj
Bartek14 Napisano 4 Stycznia 2009 Napisano 4 Stycznia 2009 Wiecie jak zmyc szpachle wamodu z pilnika iglaka ?? Cytuj
TankRed1070 Napisano 4 Stycznia 2009 Napisano 4 Stycznia 2009 Po co zmywać. Popiłuj nim przez chwilę jakiś kawałek metalu to zejdzie. Pozdrawiam Cytuj
Kacperek315 Napisano 4 Stycznia 2009 Napisano 4 Stycznia 2009 gunze To chyba tylko do aero się nadają. Cytuj
dziuba Napisano 4 Stycznia 2009 Napisano 4 Stycznia 2009 Mi szpachla z pedzelka puszczała pod rozpuszczalnikiem "Nitrol" wie pewnie 1sze lepsze nitro ją rozpuści. Cytuj
Kacperek315 Napisano 4 Stycznia 2009 Napisano 4 Stycznia 2009 Wiecie jak zmyc szpachle wamodu z pilnika iglaka ?? A ja zadam inne pytanie. Ty nakładałeś tą szpachle pilnikiem czy inna możliwość? Cytuj
Bartek14 Napisano 4 Stycznia 2009 Napisano 4 Stycznia 2009 Miałem troche szapchli na stole i pilnik wpadł a już mi się myć nie chciało.... Cytuj
Grzegorz Napisano 4 Stycznia 2009 Napisano 4 Stycznia 2009 Miałem troche szapchli na stole i pilnik wpadł a już mi się myć nie chciało.... Dbaj o swoje narzędzia to nie będziesz musiał zadawać tylu pytań... Cytuj
TomaszDudek Napisano 4 Stycznia 2009 Napisano 4 Stycznia 2009 Witam mam pytanie czy te płyny są dobre ? Chce kupić tylko jeden ten który po nałożeniu kalki daje się na kalkę ona chropowacieje i wnika w zagłębienia który to z nich ? Cytuj
Abu Napisano 4 Stycznia 2009 Napisano 4 Stycznia 2009 Nie wiem nie testowałem ale w moim klubie mówią że są dobre Pozdrawiam Abu Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi