voseba Napisano 11 Lutego 2009 Share Napisano 11 Lutego 2009 podstawa to regulacja cisnienia na wyjsciu z kompresora, oczywiscie z manometrem zeby wiedziec jakie cisnienei masz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
igi Napisano 11 Lutego 2009 Share Napisano 11 Lutego 2009 Dzięki bardzo ) 2000 próbowałem, ale chyba za krótko, a 1000 się bałem ;] I jeszcze jedno pytanko...nie wiem co jest, szlifuje 2000, znika, maluje i pojawiają się nowe bruzdy(nie wiem jak to nazwać), i to nie wina aero, bo cały czas na skrzydłach mi się to robi i przed ogonem zaczyna mnie to denerwować, bo dość już mam szlifowania!!! Próbowałem to też spsikać rozpuszczalnikiem wamodu, ale nie pomaga , bo akryle. Występują też przebarwienia(zależy od światła)-chodzi mi o równą, ładnie pomalowaną powierzchnie, patrzysz z innego kąta i jest ładnie pomalowana powierzchnia z plamkami jakby ktoś lakierem psiknął z aero Na zdjęciach te bruzdy. Myślicie, że zwykły clear(zamierzam kupić) np. Pactry załatwi te problemy czy macie jakieś inne pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nikolaos Napisano 11 Lutego 2009 Share Napisano 11 Lutego 2009 czy mająć do dyspozycji farbki model master i humbrol moge pomalować modele academy i dragona chodzi mi o to że podobno humbrol nie ma wszystkich kolorów żę jego paleta się zmniejszyła i czy jak kupie model academy to bede mógł go pomalować humbrolkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 11 Lutego 2009 Share Napisano 11 Lutego 2009 Też mi się robi taki syf jak Igiemu ale nie wiem skąd to się bierze :/ To się dzieje tylko jak maluję białą MM..... NikolaosKażdy model możesz malować dowolnymi farbami. W instrukcjach Italeri na przykład, masz odnośniki do farb Model Master ale nic nie szkodzi jak zapytasz na forum albo w sklepie o odpowiedniki. I wyjdzie równie dobrze jak nie lepiej. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 11 Lutego 2009 Share Napisano 11 Lutego 2009 Ostach Mi się tak raz stało z zielona mm olejna wystarczy papierem przejechać i pomalować 2 raz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nikolaos Napisano 11 Lutego 2009 Share Napisano 11 Lutego 2009 dziekuje za odpowiedz ostach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 11 Lutego 2009 Share Napisano 11 Lutego 2009 TomaszDudekNo wiem, że szlifowanie i ponowne malowanie pomoże, ale co zrobić, żeby tak się nie robiło? Skąd to się bierze? Zrobiło mi się tak przy Fokkerze i na Korsarzu i mnie krew zalała..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 11 Lutego 2009 Share Napisano 11 Lutego 2009 Ostach Tajemna magiczna siła i tyle ja też za Chiny nie wiem tak samo jak maluje sprajem to mi się robi taka chropowata powieszhnia co wygląda jak wyschnięte jezioro i nie mam pojęcia od czego to zależy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 11 Lutego 2009 Share Napisano 11 Lutego 2009 Doleje wody święconej, może pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aqws99 Napisano 11 Lutego 2009 Share Napisano 11 Lutego 2009 od czego to zależy świadczy to najwyraźniej o słabej jakosci farby tego producenta... ja wprzypadku tego koloru malujac pędzlem miałem problem z kryciem... była w słoiczku już sama w sobie tak rozcieńczona, że chyba z 7 razy malowałem zanim przestało prześwitywać... od tego czasu nie kupuję białej MM... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 11 Lutego 2009 Share Napisano 11 Lutego 2009 Ostach Jak bym dodał wody święconej to by dopiero była kicha bo maluje olejami . aqws99 z białymi farbami jest najwięcej jaj ale ja ostatnio kupiłem biały matt z mm i jest super . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 11 Lutego 2009 Share Napisano 11 Lutego 2009 Jak bym dodał wody święconej to by dopiero była kicha bo maluje olejami . Boski pierwiastek może by temu zapobiegł ostatnio kupiłem biały matt z mm i jest super .No ja właśnie też nim malowałem (nówka prosto ze sklepu) i taka lipa wyszła... I wszystko miałem opylone białym proszkiem - mowie o miejscach których nie malowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 12 Lutego 2009 Share Napisano 12 Lutego 2009 Czy ktoś z Was posiada może taki przelicznik PAYO? Tą taką magiczną książeczkę? Jeśli tak to proszę o wiadomość na PRIV Proszę nie podawać tu linków jak coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 12 Lutego 2009 Share Napisano 12 Lutego 2009 Czy SZKŁO WODNE SODOWE takie ze sklepu budowlanego można użyć do wykonania wody np na dioramie" Czy jest to ta ciecz, która zastyga i imituje szkło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 12 Lutego 2009 Share Napisano 12 Lutego 2009 Witam, mam pytanie. Czy jak pomaluje podkładem na ten cały pseudo-chrom, to nie będzie on odpadał?(ten podkład ) Wolał bym uniknąć moczenia w krecie itp. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 12 Lutego 2009 Share Napisano 12 Lutego 2009 Witam, mam pytanie. Czy jak pomaluje podkładem na ten cały pseudo-chrom, to nie będzie on odpadał?(ten podkład ) Wolał bym uniknąć moczenia w krecie itp. Pozdro ja bym jednak zamoczyl w krecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 12 Lutego 2009 Share Napisano 12 Lutego 2009 Hm w sumie nigdy nie moczyłem w krecie elementów. na ile mniej więcej mam zanurzyć koła? Nie zniekształcą się? Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 12 Lutego 2009 Share Napisano 12 Lutego 2009 Hm w sumie nigdy nie moczyłem w krecie elementów. na ile mniej więcej mam zanurzyć koła? Nie zniekształcą się? Dzieki elementy chromowane z hellera moczylem 2 dni i wszystko bylo ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 12 Lutego 2009 Share Napisano 12 Lutego 2009 Tylko muszą być całe zamoczone, a nie że pływają po powierzchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szkp Napisano 12 Lutego 2009 Share Napisano 12 Lutego 2009 Czy SZKŁO WODNE SODOWE takie ze sklepu budowlanego można użyć do wykonania wody np na dioramie" Czy jest to ta ciecz, która zastyga i imituje szkło? Tak- po zastygnięciu jest przeźroczyste. Moim zdaniem, efekt jest identyczny jak "still water" firmy vallejo- da się zrobić też np, imitację szkła w reflektorach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 12 Lutego 2009 Share Napisano 12 Lutego 2009 Tak w skrócie, ocb. z filtrami? W szukajce nie znalazłem info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 12 Lutego 2009 Share Napisano 12 Lutego 2009 Transparentna warstwa farby zmieniająca ocień tego co jest pod spodem. Najczęściej silnie rozcieńczona farba artystyczna olejna albo gotowe do użycia filtry firmy SIN (powiązanej z MIG Productions). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 13 Lutego 2009 Share Napisano 13 Lutego 2009 By szukareczka ładnie Nam znajdywała, proponuję w kazdym wyjasniajacym/opisujacym poście, na początku pisać Tytuł. np: Filtr, Filtry na modelu i póżniej Transparentna warstwa farby zmieniająca ocień tego co jest pod spodem. Najczęściej silnie rozcieńczona farba artystyczna olejna albo gotowe do użycia filtry firmy SIN (powiązanej z MIG Productions). myslę, że szybciej powinno wyłapywać...tzn tak misie(lataja po lesie) wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 13 Lutego 2009 Share Napisano 13 Lutego 2009 Czy SZKŁO WODNE SODOWE takie ze sklepu budowlanego można użyć do wykonania wody np na dioramie" Czy jest to ta ciecz, która zastyga i imituje szkło? Tak- po zastygnięciu jest przeźroczyste. Moim zdaniem, efekt jest identyczny jak "still water" firmy vallejo- da się zrobić też np, imitację szkła w reflektorach. Dzięki Dziś lecę to kupić 2 zeta w budowlanym stoi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hawajski007 Napisano 13 Lutego 2009 Share Napisano 13 Lutego 2009 witam jaki jest najlepszy klej do szyb i lamp w modelach jaki wy stosujecie i co byście mi poradzili i gdzie mozna taki klej dosać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi