Saviola Napisano 22 Czerwca 2009 Share Napisano 22 Czerwca 2009 szukalem na forum ale nie znalazlem,czy sa jakies "wspomagacze" zeby lepiej sie pigmenty trzymaly? pomoze ktos? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tofik Napisano 22 Czerwca 2009 Share Napisano 22 Czerwca 2009 Ostatni chodzi za mną "PZL37 łoś" i mam pytanko, jakie farby z olejnych "Model master" by najlepiej pasowały na polskie malowanko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saviola Napisano 22 Czerwca 2009 Share Napisano 22 Czerwca 2009 szukalem na forum ale nie znalazlem,czy sa jakies "wspomagacze" zeby lepiej sie pigmenty trzymaly? pomoze ktos? czekam i czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 22 Czerwca 2009 Share Napisano 22 Czerwca 2009 Pigment Fixer, produkcji MIG Productions. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Hejmo Napisano 22 Czerwca 2009 Share Napisano 22 Czerwca 2009 Albo Thinner for Washes ww producenta lub White Spirit. Aczkolwiek Fixer trzyma najmocniej. Niestety potrafi brzydko przyciemnić pigmenty. Najlepiej używać zamiennie. Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 22 Czerwca 2009 Share Napisano 22 Czerwca 2009 E, Fixer prawie nie ściemnia. Lakiery - to to tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saviola Napisano 23 Czerwca 2009 Share Napisano 23 Czerwca 2009 Dzieki dzieki ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saviola Napisano 23 Czerwca 2009 Share Napisano 23 Czerwca 2009 A nie ma jakis tanszych bo same pigmenty kosztuja 10 zl na jadarze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
footribe Napisano 23 Czerwca 2009 Share Napisano 23 Czerwca 2009 chcialbym pomalowac swoj samolot tak jak ten... http://www.f4ucorsair.com/legends/NX240CA.jpg tylko potrzebne sa mi kolory. Mam zielony gunzo taki jak ten: http://www.mojehobby.pl/szczegoly.php?grupa_p=6&przedm=484214&kateg=483189 tylko czy bedzie dobry? Jakie jeszcze kolory beda mi potrzebne? Prosze podac w razie mozliwosci w numerkach humbrola... dzieki z gory:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 23 Czerwca 2009 Share Napisano 23 Czerwca 2009 A nie ma jakis tanszych bo same pigmenty kosztują 10 zl na jadarze? Jeżeli chodzi o dobre pigmenty to według mnie tylko MIG, ale jeszcze są patinatory Agama i na aledrogo czasami sprzedają zestawy pigmentów po około 25 złotych za komplet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roki000 Napisano 23 Czerwca 2009 Share Napisano 23 Czerwca 2009 Czy ktoś ją uzywał?? jak tak prosze o opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chwat Napisano 25 Czerwca 2009 Share Napisano 25 Czerwca 2009 http://www.modellversium.de/kit/artikel.php?id=705 Wie ktoś cóż to jest ??? Było w naszym krajku dostępne i po ile, bo dosyć ciekawa konstrukcja. Jeżeli odgrzewam kotleta to sorki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saviola Napisano 26 Czerwca 2009 Share Napisano 26 Czerwca 2009 http://www.modellversium.de/kit/artikel.php?id=705 Wie ktoś cóż to jest ??? Tam w twoim linku masz fotki,to jest taka fajna diorama z "garażem"dla odrzutowca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 26 Czerwca 2009 Share Napisano 26 Czerwca 2009 Panowie! Sprawa jest! Poszukuję kalek do Fw 190, konkretnie numeru taktycznego oraz 'wężyka', widoczne tutaj: http://wp.scn.ru/en/ww2/f/451/2/14/7 Potrzebowałbym na drugi bok też Jeśli ktoś miałby na zbyciu takie numerki/wężyki i nie pożałuje tych kilku groszy na przesyłkę (jeśli ktoś z Warszawy to odbiór osobisty najlepiej), to prosiłbym o wsparcie biednego lotnika . Skala oczywiście 72. Jakby coś to walcie na PW. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Czerwca 2009 Share Napisano 26 Czerwca 2009 Mam pytanie: gdzie (oprócz allegro) mogę kupić polistyren? Są jakieś sklepy gdzie jest to sprzedawane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saviola Napisano 26 Czerwca 2009 Share Napisano 26 Czerwca 2009 Mam pytanie: gdzie (oprócz allegro) mogę kupić polistyren? Są jakieś sklepy gdzie jest to sprzedawane? moze castorama,sklepy budowlane,albo cos zle kojarze ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 26 Czerwca 2009 Share Napisano 26 Czerwca 2009 moze castorama,sklepy budowlane,albo cos zle kojarze ;P Raczej źle ;P Najłatwiej w agencjach reklamowych i firmach zaopatrujące powyższe. Poszukaj na googlu w swoim mieście (polistyren HIPS - takie zapytanie na przykład). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 26 Czerwca 2009 Share Napisano 26 Czerwca 2009 http://www.symbol.net.pl/sklep/?p=productsList&iCategory=6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiuR Napisano 27 Czerwca 2009 Share Napisano 27 Czerwca 2009 Jak uzyskać efekt łagodnego przejścia miedzy kolorami kamo nie mając aerografu?? Malując tylko pędzlem. Z góry dziękuje za pomoc koledzy modelarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 27 Czerwca 2009 Share Napisano 27 Czerwca 2009 Eh, gdybyś choć rzucił okiem na tytuły przyklejonych tematów w dziale w którym napisałeś... viewtopic.php?t=9427&postdays=0&postorder=asc&start=45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiuR Napisano 27 Czerwca 2009 Share Napisano 27 Czerwca 2009 Nie zauważyć tego tematu Danke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawki Napisano 27 Czerwca 2009 Share Napisano 27 Czerwca 2009 Witam Wszystkich kupiłem swój pierwszy model (M151A1) i eh zacząłem rozmyślać nad tym wszystkim. Nigdzie mogę rozpocząć pracy ponieważ gryzie mnie rzecz związana z malowaniem. Robi się to podczas sklejania czy po sklejeniu ? Czytałem już trochę tego nie chce odwalić fuchy dlatego potrzebuję opinii fachowców. Kolejną rzeczą jest szpachlówka... tylko ze sklepów modelarskich czy można coś dostać na mieście ? Przepraszam, że zawracam Wam gitarę ale nie daje mi to spokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
footribe Napisano 27 Czerwca 2009 Share Napisano 27 Czerwca 2009 Szukam odpowiednikow farby pactry na humbroll. Farbki pactry to numerki: A120=? A36=? I jeszcze jedno. Farbka o nazwie "Interior Green" jaki ma odpowiednik w numerach humbrola? Moze bedzie dobry Gunze Sangyo -C302 FS34092 Green półmat do wnetrza F4U-1 Corsair? Prosze o pomoc bo jakos nie moge znalezc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 27 Czerwca 2009 Share Napisano 27 Czerwca 2009 (edytowane) A36 to Humbrol 144, Intermediate Blue. Interior Green to w Humbrolu 151. A120 nie mam w swoich przelicznikach, ale obiecuję poszukać. EDIT: Znalazłem. Pactra A120 to Humbrol 181 Sea Blue. Edytowane 27 Czerwca 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
footribe Napisano 27 Czerwca 2009 Share Napisano 27 Czerwca 2009 oo wielkie dzieki ale A120 jest mi bardzo potrzebne. Jak znajdziesz to pisz na PW:D albo jak ktos inny tez znajdzie to da odpowiedz:D EDIT: Wielkie dzieki... niedlugo nowa relacaja tylko niech farbki kupie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi