Javorek_7411 Napisano 2 Stycznia 2009 Share Napisano 2 Stycznia 2009 Metodą suchego pędzla, jest opisana na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 3 Stycznia 2009 Share Napisano 3 Stycznia 2009 Chłopaki mam pytanie czy Dot 3 zmywa humbrole, bo trzymam w nim już cały dzień częsci ich nie rusza?? Z góry dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 3 Stycznia 2009 Share Napisano 3 Stycznia 2009 Ja Humbrole zmywam Kretem tak około 30 min. kąpieli. A ja mam pytanie, czy taki czynnik klimatyczny jak niska temperatura ma wpływ na późniejsze działanie Humbroli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 3 Stycznia 2009 Share Napisano 3 Stycznia 2009 Ok, a jakiego kupujecie kreta najtańszego w kiosku i do jakiej wody się go dodaje?? Ps. Kacperek315 widzę, że jesteśmy z podobnej okolicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek14 Napisano 3 Stycznia 2009 Share Napisano 3 Stycznia 2009 Hej pare dni temu byłem w sklepie po szary podkład w spreyu i pan powiedział że te spreye co ma mają w sobie nitro , i się tak zastanawiam czy kupić ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 3 Stycznia 2009 Share Napisano 3 Stycznia 2009 No kiedyś na starym forum pisałem że niektóre spreye mają w sobie masę nitro jako rozpuszczalnik, nitro nie tylko rozpuszcza farbę, on rozpuszcza zarazem plastik dlatego nie kupuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek14 Napisano 3 Stycznia 2009 Share Napisano 3 Stycznia 2009 Dzięki ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 3 Stycznia 2009 Share Napisano 3 Stycznia 2009 Ps. Kacperek315 widzę, że jesteśmy z podobnej okolicy No jakoś nie zauważyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek ! Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Witam ! Z racji niewielkiego jak na razie dorobku modelarskiego i niewielkiego doświadczenia, nie mam rozeznania w farbach... Do tej pory używałem farb akrylowych Pactra. - Akrylowych, bo nie śmierdzą i łatwo się po nich umyć. - Pactra, ponieważ w plastycznym nieopodal mnie są tylko te do kupienia. Czy według Was akryle innych producentów są lepsze ? Mam na myśli farby Model Master, lub Tamiya ? Pactry wydają mi się strasznie gęste... Nie wiem, może sprzedano mi jakieś przeterminowane, ale ostatnio gdy otworzyłem jedną buteleczkę, to zawartość była dosłownie skamieniała ! Nie mówiąc już o gunmetal'u, którego nigdy nie udaje mi się pożądnie wymieszać... Dziękuję za porady i życzę wszystkiego najlepszego w nowym roku ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 O ja ten temat był już z miliard razy przerabiany... poszukaj, a jak nie znajdziesz to dopiero wtedy załóż temat.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Repost Agama, Pactra... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymeeeek Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Wiadomo tamiya jak tamiya jest super ale jeśli jesteś początkujący to polecam ci pactre, chyba że stać cie na farby vallejo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek14 Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 A gunze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Czy według Was akryle innych producentów są lepsze ? Mam na myśli farby Model Master, lub Tamiya ? Vallejo i tyle w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek14 Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Wiecie jak zmyc szpachle wamodu z pilnika iglaka ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Po co zmywać. Popiłuj nim przez chwilę jakiś kawałek metalu to zejdzie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek14 Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Ale to nie wystaje ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mechanik Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 A papierem sciernym wyszlifować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 gunze To chyba tylko do aero się nadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziuba Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Mi szpachla z pedzelka puszczała pod rozpuszczalnikiem "Nitrol" wie pewnie 1sze lepsze nitro ją rozpuści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Wiecie jak zmyc szpachle wamodu z pilnika iglaka ?? A ja zadam inne pytanie. Ty nakładałeś tą szpachle pilnikiem czy inna możliwość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek14 Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Miałem troche szapchli na stole i pilnik wpadł a już mi się myć nie chciało.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Miałem troche szapchli na stole i pilnik wpadł a już mi się myć nie chciało.... Dbaj o swoje narzędzia to nie będziesz musiał zadawać tylu pytań... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Witam mam pytanie czy te płyny są dobre ? Chce kupić tylko jeden ten który po nałożeniu kalki daje się na kalkę ona chropowacieje i wnika w zagłębienia który to z nich ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abu Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Nie wiem nie testowałem ale w moim klubie mówią że są dobre Pozdrawiam Abu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi