MarcinWSS Napisano 10 Kwietnia 2020 Share Napisano 10 Kwietnia 2020 TO był najbardziej upierdliwy model "z którym miałem przyjemność". Wszystko na wierzchu, wszystko należało zrobić bez dróg na skróty. Nie do końca jestem zadowolony, niemniej cieszę się, że go skończyłem Zapraszam do konstruktywnej krytyki : 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 10 Kwietnia 2020 Share Napisano 10 Kwietnia 2020 Piękny model. Szkoda że zdjęcia nie na białym tle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinWSS Napisano 10 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2020 Dzięki! Cienki jestem "w aparaty foto".. Dopiero coś tam ćwiczę. Następnym razem będzie lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni44 Napisano 10 Kwietnia 2020 Share Napisano 10 Kwietnia 2020 Wyszła super maszynka , tylko to siodełko wygląda jak plastik lepiej by wyglądało w brązowej skórze z wytłoczonym orłem x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinWSS Napisano 10 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2020 Siodełko z czasem zmatowieje - pociągnąłem preparatem z epoki : Balistol Tłoczeniem pewnie się zajmę : dobry pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 25 Kwietnia 2020 Share Napisano 25 Kwietnia 2020 CUDO! Piękny detal. Podoba mi się NIESAMOWICIE! Jeździłbym choć nie umiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinWSS Napisano 30 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2020 Dziękuję za wrażenia TAW.. ma motór nigdy nie jest za późno Grubo po "40" zrobiłem kat A i teraz śmigam czasami tylko po to, aby czerpać przyjemność z jazdy jednośladem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noxet Napisano 30 Kwietnia 2020 Share Napisano 30 Kwietnia 2020 Bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 5 Maja 2020 Share Napisano 5 Maja 2020 Podoba się, dałeś czadu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinWSS Napisano 8 Maja 2020 Autor Share Napisano 8 Maja 2020 Dzienx! Niemniej, co, Waszym zdaniem, można by było poprawić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 22 Maja 2020 Share Napisano 22 Maja 2020 W dniu 8.05.2020 o 20:28, MarcinWSS napisał: .... Niemniej, co, Waszym zdaniem, można by było poprawić?? Hm, ale zadałeś pytanie... Myślę, że w tej skali i przy tym poziomie umiejętności to istotna poprawa będzie widoczna jedynie jeżeli zaczniesz się bawić tokarkami, frezarkami itp. Ja na dzień dobry wymieniałbym też wszystkie śruby na metalowe i te z rurek które da się zastąpił także metalem. No i chętnie bym go zobaczył na białym tle, ale to inna bajka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinWSS Napisano 22 Maja 2020 Autor Share Napisano 22 Maja 2020 (edytowane) Sęk w tym, że śruby i nakrętki, z wyjątkiem tych na osłonie przekładni i in. 0.5 oraz 0,8, (wyjątek to śruby regulacyjne gaźnika - te wysępiłem od pewnego wrocławskiego zegarmistrza) są metalowe z Abera. A zatem trzeba by coś w nich, nomen omen, "podkręcić". Wash? Inny kolor stali? Rurki.. Dobry pomysł. Z wyjątkiem pompki (zrobiona od podstaw) na osłonie łańcucha, pozostałe części to "podpicowany" oryginał.. Edytowane 22 Maja 2020 przez MarcinWSS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Observer Napisano 22 Maja 2020 Share Napisano 22 Maja 2020 Piękny Triumph, ciężko będzie coś tu poprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrL Napisano 23 Maja 2020 Share Napisano 23 Maja 2020 14 godzin temu, Observer napisał: Piękny Triumph, ciężko będzie coś tu poprawić Paliwka nalać do baku - o gęstość 9 razy mniejszej niż oryginalnie? Przy okazji - co to za grzyb za licznikiem? regulacja sztywności zawieszenia przedniego? Miałem AJS z 34 r - też z centralną sprężyną ale takiej dźwignie nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 24 Maja 2020 Share Napisano 24 Maja 2020 18 godzin temu, PiotrL napisał: Przy okazji - co to za grzyb za licznikiem? Cierny amortyzator skrętu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrL Napisano 24 Maja 2020 Share Napisano 24 Maja 2020 Dziękuję za wyjaśnienie. Człowiek całe życie się uczy.... Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinWSS Napisano 27 Maja 2020 Autor Share Napisano 27 Maja 2020 Również obstawiałem regulację twardości przedniego zawieszenia.. Dzięki _OldMan_ za wyprowadzenie z błędu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 27 Maja 2020 Share Napisano 27 Maja 2020 Elegancki Możesz podać link do miejsca gdzie go kupiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 27 Maja 2020 Share Napisano 27 Maja 2020 1 godzinę temu, Bartas89 napisał: Elegancki Możesz podać link do miejsca gdzie go kupiłeś? Tu masz na przykład https://plastmodel.pl/p/433/21805/italeri-7402-triumph-3hw-skala-1-9-modele-motocykli.html To Italeri - pochlastasz się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 27 Maja 2020 Share Napisano 27 Maja 2020 4 godziny temu, Bartas89 napisał: … Możesz podać link do miejsca gdzie go kupiłeś? 2 godziny temu, toled napisał: … To Italeri - pochlastasz się Obawiam się raczej o @DarkWing i @Dorotka. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 27 Maja 2020 Share Napisano 27 Maja 2020 Dam radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinWSS Napisano 27 Maja 2020 Autor Share Napisano 27 Maja 2020 Swojego kupiłem w M-Zone u Wojtka. Niemniej, modele Italeri to niezła szkoła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 27 Maja 2020 Share Napisano 27 Maja 2020 Kjp a man Naprawiłem Paasche i teraz śmiga jak należy. Jak chcesz to nadal możemy pohandlować, ale nie za 150 zł jak chciałeś tylko o jakąś realną kwotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinWSS Napisano 27 Maja 2020 Autor Share Napisano 27 Maja 2020 (edytowane) 3 godziny temu, Bartas89 napisał: Kjp a man Naprawiłem Paasche i teraz śmiga jak należy. Jak chcesz to nadal możemy pohandlować, ale nie za 150 zł jak chciałeś tylko o jakąś realną kwotę. Drogo. Kierowniku złoty, inżynierze naczelniku dyrektorze, a na raty da radę? Edytowane 27 Maja 2020 przez MarcinWSS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 27 Maja 2020 Share Napisano 27 Maja 2020 2 minuty temu, MarcinWSS napisał: Drogo. Kierowniku złoty, inżynierze naczelniku dyrektorze, a na raty da radę? Pewnie, tysiąc złotych na dwie raty, każda rata płatna po trzech dniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi