Thalgonis Napisano 14 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2020 Dół się robi - niestety szpachlowanie to moja najsłabsza strona Ciągle muszę coś poprawiać no i czekać dobę aż przeschnie... W czasie tego czekania dłubię wieżowiec Tyle na razie - oczywiście każde piętro położone „na luzie”, dlatego może być trochę krzywo Co do jakości bez blaszek - ten Revell wcale tak bardzo źle się nie prezentuje. Dopóki nie zrobi się zdjęcia macro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pxxx Napisano 14 Kwietnia 2020 Share Napisano 14 Kwietnia 2020 Mam nadzieje, ze okap komina tez jest luźny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 14 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2020 Tak - wszystko jest luźne... Ale... Co z nim nie tak? Zanim zabetonuję.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pxxx Napisano 14 Kwietnia 2020 Share Napisano 14 Kwietnia 2020 Z kominem to nic ale to na samej gorze masz odwrotnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 14 Kwietnia 2020 Share Napisano 14 Kwietnia 2020 Fakt, kinola mu przetrąciłes tył do przodu. Maseczkę mu uszyj to się zakryje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 14 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2020 Faq...t Wszystko mam luzem, bo wiele małych popierdułek będę malował osobno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Kwietnia 2020 Share Napisano 15 Kwietnia 2020 Zanosi się na jeden z szybszych projektów w tym dziale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 15 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2020 52 minuty temu, bazylms napisał: Zanosi się na jeden z szybszych projektów w tym dziale. Aluzju paniał Ale spoko, aż tak szybko jak z czołgutkiem lub latadłem mi nie pójdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Kwietnia 2020 Share Napisano 15 Kwietnia 2020 To oczywiste, ale może w tym roku jeszcze go skończysz nie jak co poniektórzy . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 15 Kwietnia 2020 Share Napisano 15 Kwietnia 2020 Ja sie spytam z innej bajki czy bedziesz relingi dawal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 15 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2020 nie. Są tylko w postaci blaszek, a nie chcę nic dokupywać, bo jak napisałem w pierwszym tekście: nie wiem czy te marynistyczne zapędy nie skończą się na tym jednym modelu Przyjmijmy, że bez relingów będzie to 9/10 Bismarcka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Kwietnia 2020 Share Napisano 15 Kwietnia 2020 Relingi to nie problem. I tak w większości daje się je na koniec. Jak ci wyjdzie to zawsze możesz je dołożyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 15 Kwietnia 2020 Share Napisano 15 Kwietnia 2020 Tak jak pisze bazylms, relingi możesz spokojnie dać na sam koniec. Zobaczysz z resztą, jak Ci wyjdzie model i jeśli będziesz zadowolony z efektu, to najwyżej wykosztujesz się te 40 zł na uniwersalne relingi Eduarda. Masz ich tam tyle, że ze spokojnym sumieniem będziesz mógł psuć i psuć, a i tak wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 15 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2020 No właśnie widziałem w jednym ze sklepów te „uniwersalne” do szkopskich pływadeł... To w razie co mówicie, dają radę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 15 Kwietnia 2020 Share Napisano 15 Kwietnia 2020 Tutaj masz link https://www.mojehobby.pl/products/1-700-Kriegsmarine.html Dają redę, tyłka nie urywają, ale za to są pancerne, więc nie powinieneś mieć z nimi na początek problemu. Z resztą jak widzisz jest ich dużo, spokojnie na 4 okręty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 15 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2020 No i trochę zgłupłem... Wspomniałem wyżej o tych tabelach zamienników ale coś one są do d... Poniżej przykład farb na główny kolor okrętu - „niby odpowiednik”, ale moim zdaniem te kolory mają tyle wspólnego ze sobą, co flet z fujarą... Wg instrukcji powinien być ten revellowski, jego odpowiedniki w tabeli zamienników to ta tamka i mr.hobby. Bardziej mi leży ten mr.hobby bo tamka wydaje się taka ciemna, że jak jeszcze walnę na nią łosia to wogóle zrobi się ciemna plama na półce... Te revellowskie farbki z serii aqua color nadają się wogóle do aerka czy tylko pod pędzel? Nigdy nie miałem jeszcze z nimi do czynienia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 16 Kwietnia 2020 Share Napisano 16 Kwietnia 2020 Tu masz fotkę mojego Bismarcka z relingami na śródokręciu. Zamówiłem też te relingi jak wyżej bo mi zabrakło i jak zrobię pokład wstawię ci fotkę jak to wygląda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 16 Kwietnia 2020 Share Napisano 16 Kwietnia 2020 Na farbach Revella to ja się kompletnie nie znam, nigdy ich nie używałem. Do Kriegsmarine mam zestaw AK i do smarka użyłbym tych kolorów: Hellgrau jako podstawowy szary, a na rufe i dziób Dunkelgrau. Zobacz, może znajdziesz odpowiedniki tych farb. Z tym ciemnym kolorem dobrze mówisz. Nie możesz sobie pozwolić na to by był za ciemny, bo po wszystkim i tak zrobi się ciemniejszy. Ewentualnie jako kolor podstawowy szary możesz użyć vallejo 990, jednak on wymaga delikatnego rozjaśnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 16 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2020 No dobra. Jak oceniacie kolorystykę pokładu? Do zaakceptowania czy do zmywania? Robione gunziakami: Sandy brown, na to lekki Buff, a na nim gdzieniegdzie, dla zróżnicowania desek, Dunkelgelb. Na całość łoś ciemnobrązowy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesio-69 Napisano 16 Kwietnia 2020 Share Napisano 16 Kwietnia 2020 21 godzin temu, Thalgonis napisał: No i trochę zgłupłem... Wspomniałem wyżej o tych tabelach zamienników ale coś one są do d... Poniżej przykład farb na główny kolor okrętu - „niby odpowiednik”, ale moim zdaniem te kolory mają tyle wspólnego ze sobą, co flet z fujarą... Wg instrukcji powinien być ten revellowski, jego odpowiedniki w tabeli zamienników to ta tamka i mr.hobby. Bardziej mi leży ten mr.hobby bo tamka wydaje się taka ciemna, że jak jeszcze walnę na nią łosia to wogóle zrobi się ciemna plama na półce... Te revellowskie farbki z serii aqua color nadają się wogóle do aerka czy tylko pod pędzel? Nigdy nie miałem jeszcze z nimi do czynienia... Co to za tabele lub program? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 16 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2020 (edytowane) Model Colors na iPada. Trochę się naciąłem, bo miał mieć też opcję mixowania, ale niestety ona nie działa. Za to ma fajną bazę to katalogowania swoich modeli (właśnie robionych jak i gotowych, można dodawać zdjęcia) oraz rewelacyjną bazę katalogową farb modelarskich różnych producentów (często uaktualnianą) - puszczam próbkę (to mała cząstka tego katalogu - obejmuje on ponad 60 firm) Można sobie oznaczać, których farb się potrzebuje, jakie ilości, zdejmować ze stanów jak „wyjdzie” słoiczek itd. Edytowane 16 Kwietnia 2020 przez Thalgonis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 20 Kwietnia 2020 Share Napisano 20 Kwietnia 2020 W dniu 15.04.2020 o 16:32, chudyhunter napisał: Tutaj masz link https://www.mojehobby.pl/products/1-700-Kriegsmarine.html Dają redę, tyłka nie urywają, ale za to są pancerne, więc nie powinieneś mieć z nimi na początek problemu. Z resztą jak widzisz jest ich dużo, spokojnie na 4 okręty. Ja kupilem te blaszki i jesli porownam je do Abera co wczesniej uzywalem to jednak na blachach Abera latwiej sie model robi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 20 Kwietnia 2020 Share Napisano 20 Kwietnia 2020 11 minut temu, Adamo722 napisał: Ja kupilem te blaszki i jesli porownam je do Abera co wczesniej uzywalem to jednak na blachach Abera latwiej sie model robi. Pewnie masz rację. Dlatego napisałem, że blachy Eduarda tyłka nie urywają. Z blachami Abera nie miałem styczności, więc się nie wypowiem. Jeśli chodzi o zestawy pod konkretny model, to eduard robi naprawdę spoko. Zestaw który kupiłem do Hooda był naprawdę bardzo dobry. Za to te ich zestawy uniwersalne, to straszna padaka. Według mnie ma to swoje plusy. Te zestawy są naprawdę pancerne i jeśli ktoś nie miał styczności z blachami w 700ce, to na początek będą idealne. Aber możliwe że też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 22 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2020 Maskowanie gotowego pokładu przed malowaniem bazowym jest deczko wk...ce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 22 Kwietnia 2020 Share Napisano 22 Kwietnia 2020 Znowu malujesz glutem Macieju..... widać kropki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi