Xmen Napisano 25 Kwietnia 2020 Share Napisano 25 Kwietnia 2020 Tym razem coś SF choć bardziej Fiction. Pod koniec lat 90-lat Polska otrzymała propozycję rządu francuskiego przejęcia za niewielką sumę samolotów Mirage F-1 które z różnych powodów nie zostały odebrane przez ich poprzednich właścicieli.Ze względu na trudną sytuację gospodarczą kraju i tym samym opóżniające się zakupy nowych samolotów propozycja została przyjęta.Polska delegacja wysłana na miejsce wybrała 32 samoloty.Producent wziął na siebie koszty przemalowania samolotów na kamuflaż oparty na malowaniu Su-22.Po przylocie do Polski samoloty otrzymały trzycyfrowe numery poczynając od 900. Tyle by było fiction.Prawda jest taka że spieprzyłem budowę modelu a nie chciałem go wyrzucić do kosza i wymyśliłem takie coś.Można szczelać i się śmiać . 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 25 Kwietnia 2020 Share Napisano 25 Kwietnia 2020 Zaj..sty. F1-nka zawsze mi się podobała. A w tym malunku wygląda bardzo ciekawie. Brawo za pomysł na uratowanie modelu. A i malujek ładnie zrobiony. Szkoda tylko że bez vyzbroja, ale jak się domyślam stać nas było tylko na samoloty bez uzbrojenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 25 Kwietnia 2020 Share Napisano 25 Kwietnia 2020 Muszę przyznać że pasują do "Mirażyka" polskie szachownice i ten kamuflaż. Model prezentuje się bardzo fajnie. Tak przy okazji, jak się sklejało ten model. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 25 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2020 6 minut temu, rymulus napisał: Tak przy okazji, jak się sklejało ten model. Napiszę tak.Średnio.Widać że formy już dojechane.Dużo czyszczenia ze śladów łączenia form. Na górze kadłuba jest takie miejsce jak gdyby forma była uszkodzona i nie do końca dobrze została naprawiona i trzeba szlifować.Na drugiego raczej się nie zdecyduje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 25 Kwietnia 2020 Share Napisano 25 Kwietnia 2020 Kurde nieźle to Ci wyszło Naprawdę bardzo przyjemny. W tym mundurku prezentuje się bardzo ciekawie. Fajnie że Mirage nie wylądował w koszu i udało się z niego coś ciekawego zbudować. Dobra robota 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 26 Kwietnia 2020 Share Napisano 26 Kwietnia 2020 Fajny pomysł (bardzo lubię takie polonica science-fiction, sam planuję kiedyś zrobić polskiego X-47B startującego z lotniskowca RP, części naszej Wielkiej Floty)., bardzo fajne, takie brudne, zielone malowanie. Czasami miałem wrażenie że te nasze myśliwce to był malowane kolorami które akurat udało się kupić i podobnie wygląda Twój Mirage. Bardzo ładne malowanie, choć zdjęcia nie pozwalają dokładnie go obejrzeć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 26 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2020 2 minuty temu, Solo napisał: choć zdjęcia nie pozwalają dokładnie go obejrzeć. Przyznam szczerze że robiąc zdjęcia to się za bardzo nie starałem.Myślałem sobie że wrzucę takie SiFi , ludziska trochę się pośmieją i temat przejdzie bez echa.Prawdę mówiąc jestem mega zaskoczony tak pozytywnym odbiorem.Wielkie dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 26 Kwietnia 2020 Share Napisano 26 Kwietnia 2020 (edytowane) Tylko zwróć uwagę na sposób malowania szachownic na statecznikach pionowych polskich samolotów, jeśli są to lata 90-te to szachownica po lewej stronie powinna mieć czerwone górne pole skierowane do przodu ale już po prawej stronie do tyłu, u Ciebie oba są do przodu... Poza tym w latach 90-tych nie malowano szachownic na górnych powierzchniach skrzydeł... Edytowane 26 Kwietnia 2020 przez Tazman79 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 26 Kwietnia 2020 Share Napisano 26 Kwietnia 2020 To s-f, może mieć namalowane szachownice jak mu się podoba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 26 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2020 12 minut temu, Tazman79 napisał: Tylko zwróć uwagę na sposób malowania szachownic na statecznikach pionowych polskich samolotów, jeśli są to lata 90-te to szachownica po lewej stronie powinna mieć czerwone górne pole skierowane do przodu ale już po prawej stronie do tyłu, u Ciebie oba są do przodu... Poza tym w latach 90-tych nie malowano szachownic na górnych powierzchniach skrzydeł... Prawdę mówiąc nie zgłębiałem tego tematu. U mnie jedynymi samolotami z szachownicami będą PZL P-7 i PZL P-11C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 26 Kwietnia 2020 Share Napisano 26 Kwietnia 2020 Bardzo fajny i ciekawy temat. Nie lubię takich malowań, ale wyszło oryginalnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 27 Kwietnia 2020 Share Napisano 27 Kwietnia 2020 Podoba mi się Mirage w takim malowaniu sf. Ładnie wykonany 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apek Napisano 28 Kwietnia 2020 Share Napisano 28 Kwietnia 2020 Bardzo mi się podoba takie ratowanie. Też lubię takie ratowania.a raczej malowanie według mojej wizji. Rewelacja. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi