ssszzzymon Napisano 9 Maja 2020 Share Napisano 9 Maja 2020 Cześć. Wkleję trochę zdjęć, bo z racji tego, że modele maluję głównie do gier mam ich sporo, bo też sporo ich potrzeba. Po malutku wracam do 1/48, dwa modele się kończą (Fw190 F-8 i P-47M), pochwalę się jak skończę (to mój jakby debiut w tej skali, nigdy nie bawiłem się dotąd w tej skali w weatheringi, różne odcienie na panelach, washe i inne cuda - był Humbrol, pędzel i krzywo pomalowane szybki). Na początke cele do gry - to takie mini dioramki, które muszą się zmieścić na podstawce o wymiarach 5cm x 6.5cm. Modele w skali 1/100 (czyli po bitewniakowemu 15mm), produkcji Battlefrontu lub Plastic Soldier Company w większości plastikow, czasem żywica+metal. Trochę Niemców - te same firmy, modele E100 są z Heer46 (żywica + metal): Troszkę Sowietów/LWP: Na koniec mały misz-masz: Na samiuteński koniec dwa trochę większe modele SF (jeden z małym kolegą w skali 1/100): 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ssszzzymon Napisano 18 Maja 2020 Autor Share Napisano 18 Maja 2020 (edytowane) I coś z innej beczki. Koszerna skala 1/48, weekendowy Fw190-F8 Eduarda. Edytowane 18 Maja 2020 przez ssszzzymon 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 18 Maja 2020 Share Napisano 18 Maja 2020 No robi to wrażenie.Szczególnie te do gier. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 18 Maja 2020 Share Napisano 18 Maja 2020 Świetne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 22 Maja 2020 Share Napisano 22 Maja 2020 Jestem pod wrażeniem. Te drobiazgi wyglądają bardzo fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ssszzzymon Napisano 20 Września 2020 Autor Share Napisano 20 Września 2020 Mały update. Modele w skali 15mm (1/100): Po kolei Jagdtigery ze Zvezdy, Cobry z Battlefrontu (słabiutkie modele) i bizantyjska piechota z Forged in Battle: Skala 1/144: P47 z Platza i Dassault Ouragan z Battlefrontu (monoblok żywiczny, ale tak, gra się nawet takimi niszowymi samolotami Skala 1/56 (28mm): Kubuś z Infamous JT Skala 1/48: P47 made by Tamiya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 20 Września 2020 Share Napisano 20 Września 2020 Twoje maluchy wymiatają. Fajne okna w Cobrach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 23 Października 2020 Share Napisano 23 Października 2020 Mam pytanko z innej beczki, dotyczące dokładnie tych latających maluchów. Czy jest gdzies w polsce sklep z tego typu rzeczami? Chciałbym w jednej z gier zamienić zetony na modeliki a nic nie moge namierzyc.. Potrzebuje dokładnie figurki ze wspołczesnymi mysliwcami i bombowami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ssszzzymon Napisano 23 Października 2020 Autor Share Napisano 23 Października 2020 18 minutes ago, Moses said: Mam pytanko z innej beczki, dotyczące dokładnie tych latających maluchów. Czy jest gdzies w polsce sklep z tego typu rzeczami? Chciałbym w jednej z gier zamienić zetony na modeliki a nic nie moge namierzyc.. Potrzebuje dokładnie figurki ze wspołczesnymi mysliwcami i bombowami Z dostępnością bywa różnie i o ile wybór sprzętu pancernego (szczególnie II-wojennego) jest chyba prawie pełny w tej skali (1/100) o tyle samoloty, szczególnie powojenne już tak łatwe do dostania nie są. Czego konkretnie Ci potrzeba? Wydaje mi się, że łatwiej znaleźć po prostu modele w skali 1/144 modelarskich producentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 23 Października 2020 Share Napisano 23 Października 2020 1/144 za duże będą raczej. Bardziej myślałem o czymś w skali 1/700. I o ile ruskie mooge znaleźć tak nie w ząb nie mogę znaleźć zachodnich maszyn F-16, F-15 o Eurofighterze czy Gripenie nie wspominając Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ssszzzymon Napisano 23 Października 2020 Autor Share Napisano 23 Października 2020 A to nie wiem, te samolociki powyżej to 1/100 lub 1/144. Tak małymi modelikami się nie gra w to co gram. Są gry w skali ok 1/300, ale to tylko II Wojna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 23 Października 2020 Share Napisano 23 Października 2020 12 godzin temu, Moses napisał: 1/144 za duże będą raczej. Bardziej myślałem o czymś w skali 1/700. I o ile ruskie mooge znaleźć tak nie w ząb nie mogę znaleźć zachodnich maszyn F-16, F-15 o Eurofighterze czy Gripenie nie wspominając W Polsce będzie z tym ciężko, ale mnóstwo samolotów w 1/700 robi japoński Pit-Road. Poza nimi zestawy małych samolocików robi np. Trumpeter, ale to są ściśle zestawy robione pod modele okrętów, więc ograniczają się do lotnictwa morskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klima1 Napisano 24 Października 2020 Share Napisano 24 Października 2020 W 1/285 jest choćby GHQ: https://www.ghqmodels.com/ Widziałem je kiedyś na Allegro, można też zamówić od producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ssszzzymon Napisano 24 Października 2020 Autor Share Napisano 24 Października 2020 (edytowane) Tak, skala 1/285 jest dość bogata. Jest jeszcze Raiden: http://www.raidenminiatures.co.uk/3.html z Gripenem w ofercie Armaments in Miniature z dużymi samolotami transportowymi / bombowcami: http://www.angelfire.com/nj4/armamentsinminiature/aircraftinminiature/6mm/resin06mm.htm i pewnie parę innych rzeczy, których nie znam / nie pamiętam. Ale to modele głównie do sprowadzenia z zagranicy. Z Raidena mam jakies samolociki II-wojenne, ale nie pod ręką - jakość ok. Z Armaments in Miniature tylko sfotografowany powyżej Ms406 w skali 1/100 - bardzo ładny model. GHQ słynie z bardzo wysokiej jakości. Edytowane 24 Października 2020 przez ssszzzymon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ssszzzymon Napisano 23 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2020 Kilka nowości - pierw kilkanaście M113 w izraelskich barwach. Plastiki z Battlefrontu, skala 1/100. Ludziki będą później - wraz z resztą pojazdów (zostało jeszcze sporo, sporo do pomalowania): I P11c w skali 1/72 z Arma Hobby: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ssszzzymon Napisano 31 Maja 2021 Autor Share Napisano 31 Maja 2021 Mały update. Pierw modele w 1/72 - Łoś od IBG, Jak i P7a od Army: I pionki do gier - ciąg dalszy IDFu. Pierw to co zrobiłem ostatnio, potem grupowe ujęcia pomalowanej całości (wciąż do domalowania kilka Merkav, pinset Humvee i kilka Jeepów): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ssszzzymon Napisano 27 Maja 2022 Autor Share Napisano 27 Maja 2022 Armia IDFu + trochę UN do gry bitewnej Team Yankee o fikcyjnym konflicie światowym w latach 80/90-tych. Kilka zdjęć jest już powyżej, ale pododawałem antenki, załogantów i domalowałem trochę. Wszystkie pojazdy i helikoptery w skali 1/100 (15mm), samolociki w 1/144. Większość w plastiku, ale jest trochę żywicy i metalu. Całościowe zdjęcie takie sobie, ale nie mieści mi się to w namiocie. Cząstkowe trochę lepsze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 27 Maja 2022 Super Moderator Share Napisano 27 Maja 2022 Bardzo mi się podoba jak te kruszynki są pomalowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ssszzzymon Napisano 4 Września 2022 Autor Share Napisano 4 Września 2022 Polscy Brytole na turniej za tydzień gotowi. Wszystkie modele w skali 1/100. Pojazdy to plastiki od Battlefornu poza halftrackami od Plastic Soldier Company. Piechota to metalowe, dość stare modele Battlefrontu, moje pierwsze figurki do Flames of War. Dłubię jeszcze nad celami misji, ale to juz bez presji, bo można brać płaskie znaczniki. Swoją drogą, wszystkie zdjęcia bez żadnego retuszu (poza zmianą rozdzielczości, bo z aparatu wyszły 4 razy większe) a jak różne kolory w zależności od oświetlenia... 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ssszzzymon Napisano 28 Września 2022 Autor Share Napisano 28 Września 2022 Krótki powrót do IDFu. 6 sztuk Zeldy w skali 1/100 (15mm). Modele wydrukowane przeze mnie i pomalowane także przeze mnie. Przeskalowane ze skali 1/64, więc część detali może zbyt delikatna, bliższa za to "faktom w skali" jak to się poetycko mówi . Plik stl stworzył Guaro3d. Modele do gry Team Yankee. Siateczka ma prześwity, taka historia. Lepsze to nawet niż kręcące się śmigiełko w samolotach :P. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ssszzzymon Napisano 18 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2022 Kolejne wydruki 3d. Tym razem żołnierzyki. Jeszcze parę detali do poprawienia, ale to już z drugim plutnem, który się maluje - skala standardowo 1/100. Udało mi sie też dokończyć modelik w skali 1/48. Mimo wielu niedociągnięć i problemów, ze sfotografowaniem jasnego szarego jestem zadowolony, że Vindicator juz nade mną nie wisi i mogę malować kolejne pionki do gier i może dokończyć coś w normalnych skalach zaczętego miesiące/lata temu ;). Model prosto z pudełka, bez żadnych kwitów i ekstrasów. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ssszzzymon Napisano 16 Lipca 2023 Autor Share Napisano 16 Lipca 2023 Część kolejna pionków do gier. Wciąż skala 1/100 (samolocik 1/144). Zdecydiwana większość drukowana - wyjątkiem są Brengunowe Dauntlessy i plastikowe Panzery III z Battlefrontu. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ssszzzymon Napisano 24 Lipca 2023 Autor Share Napisano 24 Lipca 2023 Dwa większeńsze. Zawsze jak robię zdjęcia modelom w 1/48 to zauważam tyle rzeczy do poprawy, że mi się odechciewa... :). Będę poprawiał po malutku... Ki100 z Hasegawy - kalkomaniom Hasegawy mówimy stanowcze nie. Mosquito z Tamiyi - brakuje masztu anteny, syn się trochę bawił i gdzieś się zawierzuszyła. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi