halset Napisano 24 Lipca 2022 Autor Share Napisano 24 Lipca 2022 Krótka aktualizacja - model już stoi na gąskach, tutaj w trakcie pierwszych brudzingów. 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 24 Lipca 2022 Share Napisano 24 Lipca 2022 Wszystko się podoba, ale materac bym wywalił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 24 Lipca 2022 Autor Share Napisano 24 Lipca 2022 33 minuty temu, Dorotka napisał: Wszystko się podoba, ale materac bym wywalił Też bym wywalił, ale mam nadzieję że jak go pomaluję i przyjdą pozostałe bambetle to będzie to jako tako wyglądać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 24 Lipca 2022 Share Napisano 24 Lipca 2022 Materac to podstawa. Miałem ten model w planach, nawet zbierałem pomysły, jeden z nich: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 24 Lipca 2022 Share Napisano 24 Lipca 2022 Godzinę temu, Dorotka napisał: Wszystko się podoba, ale materac bym wywalił Materac jest ok. Wszelkie nieregulaminowe wyposażenie jest bardzo mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 24 Lipca 2022 Share Napisano 24 Lipca 2022 Też bym materaca nie wyrzucał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StarBourne Napisano 24 Lipca 2022 Share Napisano 24 Lipca 2022 Fajnie wygląda, T-55 w malowaniu pustynnym są genialne. Jak ze składalnością MiniArt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 24 Lipca 2022 Share Napisano 24 Lipca 2022 6 minut temu, StarBourne napisał: Jak ze składalnością MiniArt? Skłądalność - 5 Ilość części i rozdrobnienie - -25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 24 Lipca 2022 Share Napisano 24 Lipca 2022 20 minut temu, piotrkur napisał: Skłądalność - 5 Ilość części i rozdrobnienie - -25 Potwierdzam mega rozdrobnienie. 3/4 czasu przy sklejaniu modelu to szukanie części na ramkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 24 Lipca 2022 Autor Share Napisano 24 Lipca 2022 33 minuty temu, StarBourne napisał: Fajnie wygląda, T-55 w malowaniu pustynnym są genialne. Jak ze składalnością MiniArt? Istny koszmar - głównie przez niepotrzebne rozdrobnienie elementów, ale też przez kiepskie "rozwiązania projektowe", że to tak nazwę. Części tak bardzo są do siebie dopasowane, bez jednego atomu luzu między nimi, że czasami ciężko je połączyć. Czasami brak wyraźnie zaznaczonych miejsc w których trzeba wkleić dany element. Za to lepszego detalu nie widziałem nigdzie. Na tym zdjęciu jest 108 elementow: 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 24 Lipca 2022 Share Napisano 24 Lipca 2022 Montaż kół i wahaczy mogliby inaczej rozwiązać, mają irytujące luzy(*w moim zestawie) a także nie da się przymierzyć kół bez wklejania ich. Ja u siebie musiałem porozwiercać otwory i zrobić po swojemu bo nie dałem rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 27 Lipca 2022 Share Napisano 27 Lipca 2022 No i przyczyniłeś się do tego, że muszę zamówić kolejny model.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 29 Lipca 2022 Autor Share Napisano 29 Lipca 2022 W dniu 27.07.2022 o 19:52, Skinn3r napisał: No i przyczyniłeś się do tego, że muszę zamówić kolejny model.. Nie biorę za nic odpowiedzialności Szybkie pytanie - czy ktoś ma kwity na to jak były malowane wnętrza włazów w DDRowskich T-55A? Na biało czy zielono? Mam jakieś zdjęcie na którym wygląda dość ciemno ale sam już nie wiem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 30 Lipca 2022 Share Napisano 30 Lipca 2022 Nie wiem czy jest to dobry kwit ale swego czasu zrobiłem w Munster zdjęcie trenażera T-55 AM Wołna. Zdjęcie niestety jest słabej jakości ale widać na nim, że wnętrze włazu jest raczej zielone. Pytanie czy takie trenażery były malowane tak samo jak czołgi bojowe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 30 Lipca 2022 Share Napisano 30 Lipca 2022 Włazy od spodu na pewno nie były białe. To był albo ciemno zielony albo taki wpadający lekko w ciemno-szary. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 30 Lipca 2022 Autor Share Napisano 30 Lipca 2022 Ok, dzięki. Widziałem białe na jakimś modelu stąd ta niepewność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 1 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2022 Część rupieci na razie luzem na miejscu. Nie wiem co to wyjdzie bo kompletnie nie potrafię malować bambetli, mam nadzieję że po weatheringu będzie to jakoś wyglądać. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 2 Sierpnia 2022 Share Napisano 2 Sierpnia 2022 Materace żondzo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 2 Sierpnia 2022 Share Napisano 2 Sierpnia 2022 (edytowane) Ładnie jest, ale kurde trzeba wymagać więcej, wszak jedne z lepszych tu rzeczy na modelworku robisz , także co to jest z tą płachtą nie halo ?, jakby tu troszkę fizyka kulała :), nie wadzi cię to ? Edytowane 2 Sierpnia 2022 przez Evildead 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 2 Sierpnia 2022 Share Napisano 2 Sierpnia 2022 Najlepszy jest perski dywan, pewnie zahukany z jakiegoś kolonialnego pałacu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 2 Sierpnia 2022 Share Napisano 2 Sierpnia 2022 (edytowane) 2 godziny temu, robertmodelarz napisał: Najlepszy jest perski dywan, pewnie zahukany z jakiegoś kolonialnego pałacu O ,tak pewnie różności są , dziwki , koks itp , tylko w czasach się cofnąć na szczęście albo nie my tu w sumie tylko o modelarstwie Edytowane 2 Sierpnia 2022 przez Evildead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 2 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2022 6 godzin temu, Evildead napisał: Ładnie jest, ale kurde trzeba wymagać więcej, wszak jedne z lepszych tu rzeczy na modelworku robisz , także co to jest z tą płachtą nie halo ?, jakby tu troszkę fizyka kulała :), nie wadzi cię to ? Właśnie wydaje mi się że jest ok - dywany mają to do siebie że są grube i sztywne, dlatego końcówka tak zwiniętego dywanu raczej nie będzie wisieć całkiem pionowo, widać to nawet na zdjęciu które wkleił @copycat. Tutaj jeszcze te bambetle leżą luzem, więc na końcu po przyklejeniu wszystkiego pewnie ułożą się trochę lepiej. Poza tym okazało się że mój pachołek jednak jest sporo za duży, ale chyba już tak będzie musiało zostać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 2 Sierpnia 2022 Share Napisano 2 Sierpnia 2022 40 minut temu, halset napisał: Właśnie wydaje mi się że jest ok - dywany mają to do siebie że są grube i sztywne, dlatego końcówka tak zwiniętego dywanu raczej nie będzie wisieć całkiem pionowo, widać to nawet na zdjęciu które wkleił @copycat. Tutaj jeszcze te bambetle leżą luzem, więc na końcu po przyklejeniu wszystkiego pewnie ułożą się trochę lepiej. Poza tym okazało się że mój pachołek jednak jest sporo za duży, ale chyba już tak będzie musiało zostać W sumie to racja, dywan to nie szmata, sztywny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnrambo Napisano 2 Sierpnia 2022 Share Napisano 2 Sierpnia 2022 Po za czołgiem to mi drabina się podoba. Natomiast dywan wygląda delikatnie jak jakaś suknia wieczorowa . Podstawka by się przydała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djack Napisano 3 Sierpnia 2022 Share Napisano 3 Sierpnia 2022 Świetna robota. Widać, że Libijczycy jak Tomek Czereśniak, zgarniali do czołgu wszystko co się nawinęło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi