ESEM Posted June 4, 2020 Share Posted June 4, 2020 (edited) http://www.modelarovo.cz/suchoj-su-22m4-1-72-kovozavody-prostejov/ Chyba nie tylko ja będe z tego zadowolony Edited June 4, 2020 by ESEM 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
em Posted June 4, 2020 Share Posted June 4, 2020 To 25 letni Bilek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ESEM Posted June 4, 2020 Author Share Posted June 4, 2020 (edited) Podstawa modelu to ja wiem że Bilek wiekowy ale patrzac na foty to przeryty gruntownie . Jesli bedzie na poziomie Migów -21 ,23 KP i w tym przedziale cenowym to co więcej trzeba. Edited June 4, 2020 by ESEM Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
em Posted June 4, 2020 Share Posted June 4, 2020 (edited) Nie nie jest przeryty. To te same wypraski nawet zasobnik spadochronu jest do niczego nie podobny, zresztą tak jak byl. Moim zdaniem szkoda 60-80pln. Edited June 4, 2020 by em Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ESEM Posted June 4, 2020 Author Share Posted June 4, 2020 Tak patrzyłem raz jeszcze na te zdjęcia i może faktycznie masz racje. No zasobnik to tragedia . Ale my jesteśmy modelarzami więc poprawienie pewnych niescisłości to chyba nie problem. Ktos kto będzie miał większe ambicje to przecież ma do wyboru Modelswita za nieco wygurowaną cene . A i ten wiekowy suchoj na portalach aukcyjnych osiagał do tej pory nieraz ceny z księzyca. Jak dla mnie w porównaniu z np z Plastykiem czy Panterą to obcja spoko. No chyba że sklepowa cena będzie też via galaktica to wtedy będzie przykro. Ale jestem dobrej mysli. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pepociufakers Posted June 4, 2020 Share Posted June 4, 2020 Jak to mowia: z braku laku dobry kit;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
myszaty Posted June 4, 2020 Share Posted June 4, 2020 Jeżeli chodzi o mig23 z KP to delikatnie mówiąc kaszana straszna, detal fajny, nity i takie tam...ale spasowanie połówek kadłuba ze skrzydłami to jakaś tragedia...krzywe, szpary, zawiasy nie trzymające składanych skrzydeł, luzy takie że żal patrzeć, próbowałem poprawić jakoś te zawiasy ale się nie udało...tego nie dało się uratować , model poszedł do śmieci...przy tym porównaniu mechanika skrzydeł su22 z mistecrafta to bajka... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Focus Posted June 12, 2020 Share Posted June 12, 2020 Lepiej jak jest. Zawsze większy wybór. W mojej ocenie nie jest wart więcej niż 30pln ja swojego firmy Bilek kupiłem za 25pln lata temu. Model był jeszcze sprzedawany przez Italeri ale był stosunkowo drogi jak na tamte czasy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HKK Posted June 12, 2020 Share Posted June 12, 2020 A co jest nie tak z tym: https://www.scalemates.com/kits/modelsvit-72051-su-22um3k--1206569 To chyba nowy model? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
em Posted June 12, 2020 Share Posted June 12, 2020 To dobry choć przeszacowany model. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HKK Posted June 13, 2020 Share Posted June 13, 2020 8 godzin temu, em napisał: To dobry choć przeszacowany model. Aha. Bo wywnioskowałem, że nie ma wyboru. W dniu 4.06.2020 o 11:42, pepociufakers napisał: Jak to mowia: z braku laku dobry kit;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psar77 Posted June 13, 2020 Share Posted June 13, 2020 13 godzin temu, HKK napisał: A co jest nie tak z tym: https://www.scalemates.com/kits/modelsvit-72051-su-22um3k--1206569 To chyba nowy model? Ten jest dwumiejscowy - chyba, że nie robi Ci to różnicy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
em Posted June 13, 2020 Share Posted June 13, 2020 Od Su-17M3 na ramkach są wnęki hamulców aerodynamicznych i same hamulce z fakturą od wewnątrz. Widać progres w produkcji modelsvit. Ramki z hamulcami nie ma w Su-17M3 early. Ale zato można poprubowac zrobić z niego M4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Focus Posted June 13, 2020 Share Posted June 13, 2020 (edited) Modelsvit | No. 72051 | 1:72 przy cenie na poziomie 130pln wart każdej złotówki no i trzeba pamiętać że to short run, detal geometria, poprawności kalki, dodatki bez zarzutu teraz czekam na M4 Edited June 13, 2020 by Focus Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sjr Posted February 2, 2023 Share Posted February 2, 2023 Czy ktoś obeznany w temacie podpowie z jakiego zestawu 1:72 najlepiej zbudować Su-22 ze zdjęcia: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wprzybylak Posted February 2, 2023 Share Posted February 2, 2023 Na tą chwilę chyba Italieri/KP/Bilek (to to samo), ale poczekaj Modelsvit zapowiedział M4 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sjr Posted February 2, 2023 Share Posted February 2, 2023 Dzięki, właśnie znalazłem zdjęcie katalogu, poczekam na modelsvit Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts