kowal76 Napisano 20 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2020 Zdjęte maski i trzeba zrobić poprawki przy oszkleniu. Jednak muszę z tym poczekać do chwili, jak dojdzie biała farba której mi zabrakło. Wydaję mi się, że żywiczne okna na burtach nie wyglądają źle :). Po korektach pozostaną już tylko kalkomanie do położenia. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 20 Grudnia 2020 Share Napisano 20 Grudnia 2020 (edytowane) Jak gwarowo zwano te antki? Edytowane 20 Grudnia 2020 przez em Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 20 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2020 16 minut temu, em napisał: Jak gwarowo zwano te antki? A tego to ja nie wiem :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 20 Grudnia 2020 Share Napisano 20 Grudnia 2020 Okna naprawdę dobrze wyszły Reszta też niczego sobie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grymson Napisano 20 Grudnia 2020 Share Napisano 20 Grudnia 2020 1 godzinę temu, em napisał: Jak gwarowo zwano te antki? W MONie na 26 mówiliśmy po prostu "Antek", czy to 26 czy 2. Więc myślę że to jest gwara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 20 Grudnia 2020 Share Napisano 20 Grudnia 2020 1 godzinę temu, em napisał: Jak gwarowo zwano te antki? W wojskach powierzono desantowych ogólnie "szybki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 20 Grudnia 2020 Share Napisano 20 Grudnia 2020 23 minuty temu, eldiabllo napisał: W wojskach powierzono desantowych ogólnie "szybki" Nie wiedziałem, że wojska powietrzno-desantowe korzystały z Anów-24... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 20 Grudnia 2020 Share Napisano 20 Grudnia 2020 Kaczory....Grześ może były używane , 4 we firmie to powojskowe a dwa z nich to na pewno latające stanowiska dowodzenia. Na pierwszym ujeciu ładnie widać ten dziób 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 20 Grudnia 2020 Share Napisano 20 Grudnia 2020 27 minut temu, Grzes napisał: Nie wiedziałem, że wojska powietrzno-desantowe korzystały z Anów-24... A tego niewwiem , mi bardziej o 26 chodziło, ale w konstrukcji i wyglądzie wielce się raczej się nie różniły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 20 Grudnia 2020 Share Napisano 20 Grudnia 2020 7 minut temu, eldiabllo napisał: w konstrukcji i wyglądzie wielce się raczej się nie różniły błądzisz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 20 Grudnia 2020 Share Napisano 20 Grudnia 2020 33 minuty temu, Grzes napisał: błądzisz... An-24 – samolot pasażerski na bazie którego powstał An-26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 20 Grudnia 2020 Share Napisano 20 Grudnia 2020 Ty mi nie wrzucaj linków co to jest samolot pasażerski, tylko sam sobie poczytaj czym się oba samoloty różniły, bo ja to wiem, a Ty nie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 20 Grudnia 2020 Share Napisano 20 Grudnia 2020 (edytowane) 3 godziny temu, Grzes napisał: Ty mi nie wrzucaj linków co to jest samolot pasażerski, tylko sam sobie poczytaj czym się oba samoloty różniły, bo ja to wiem, a Ty nie. Oj, nie chodziło mi o link, tak mi skopiowało , chodziło mi o to że 26 był rozwojowa wersja 24. No i zgadzam się z Tobą, nieznam się. Pamiętasz, pomogałeś wiedzą przy moim An 26, za co serdecznie dziękuję. Edytowane 20 Grudnia 2020 przez eldiabllo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 20 Grudnia 2020 Share Napisano 20 Grudnia 2020 Zaraz nas stąd Grzesiek pogoni, że mu warsztat zaśmiecamy sporami o pietruszkę. 15 minut temu, eldiabllo napisał: jako niedzielny sklejacz , skleiłem takiego A, że model (świetny) popełniłeś doskonale pamiętam, bo byłem jednym z pierwszych kibiców tego niedzielnego sklejania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 20 Grudnia 2020 Share Napisano 20 Grudnia 2020 Odnośnie żółknięcia lakierów, widziałeś ten wątek?? https://modelwork.pl/topic/40206-x-22-czy-mocz/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 22 Grudnia 2020 Share Napisano 22 Grudnia 2020 Bardzo ładnie wychodzi ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 1 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2021 Nowy rok zaczynam od kalek :). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTiStyle Napisano 1 Stycznia 2021 Share Napisano 1 Stycznia 2021 Ta "woda" na kalkach to jakiś zmiękczacz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 1 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2021 58 minut temu, GTiStyle napisał: Ta "woda" na kalkach to jakiś zmiękczacz? Tak Gunze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 1 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2021 Na dziś koniec kalek. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 1 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2021 Czy ktoś się orientuje jak było z napisami eksploatacyjnymi ?. Mam nakładać te z zestawu do wersji radzieckiej ?. Może były inne nasze nanoszone ?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 1 Stycznia 2021 Share Napisano 1 Stycznia 2021 Mogły być nasze. Z remontów przylatywałe białe. Popytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 1 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2021 1 minutę temu, em napisał: Mogły być nasze. Z remontów przylatywałe białe. Popytam. Dzięki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 2 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2021 Kalki skończone. Nie wiem jeszcze co do napisów eksploatacyjmych, czy nakładać te z wersji Aerofłotu. Potem pozostaną małe podmalówki anten oraz doklejenie śmigieł, kół itp. Na koniec lakier na wszystko. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 2 Stycznia 2021 Share Napisano 2 Stycznia 2021 Widzi mi się, że z tym modelem będzie "Grzesiek płakał jak oddawał" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi