bazylms Napisano 27 Października 2020 Autor Share Napisano 27 Października 2020 No i gotowy do malowania. Jeszcze tylko zapasowe gąsienice muszę dorobić na błotnik. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 27 Października 2020 Share Napisano 27 Października 2020 A jak w ogóle ze sklejalnością? Bo ja miałem tą wątpliwą przyjemność sklejenia Tiger (P) i było to nieporozumienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 27 Października 2020 Share Napisano 27 Października 2020 Czy mi się wydaje czy też Kolega ma żywiczne klamry na narzędzia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 27 Października 2020 Share Napisano 27 Października 2020 3 minuty temu, michal0281 napisał: Czy mi się wydaje czy też Kolega ma żywiczne klamry na narzędzia? Chyba drukowane od MJ-miniatures? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Października 2020 Autor Share Napisano 27 Października 2020 @Sebnawet dobrze się składał. W sumie to jest najlepszy w tej skali. Plastik jest dość miekki i trzeba uważać bo łatwo przesadzić przy szlifowaniu. No i np złamał mi się ten potrójny wycior przy oczyszczaniu szwów tak samo jak łom. Może to wina tego brązowego plastiku. Klamry od MJ Miniatures. Ale nie wszystkie pasują, dlatego do niektórych dałem metal z zestawu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 27 Października 2020 Share Napisano 27 Października 2020 Bardzo ładna bizuteria. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Października 2020 Autor Share Napisano 27 Października 2020 Ładnie zrobiona ale w wielu miejscach brakowało linii zagięcia co utrudniało robotę a do tego bardzo delikatne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 27 Października 2020 Share Napisano 27 Października 2020 33 minuty temu, bazylms napisał: Klamry od MJ Miniatures. Ale nie wszystkie pasują, dlatego do niektórych dałem metal z zestawu. A nie wiem czy widziałeś, MJ wydało drugi zestaw zapinek, wczesne i późne + zapinki otwarte, też mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Października 2020 Autor Share Napisano 27 Października 2020 Jeszcze nie, ale będę brał od nich osłony lamp do Shermana to sobie kupię. Ja swoje zrobiłem tak że mogę w każdej chwili wyciągnąć narzędzie. Przeciąłem ja zaraz poniżej uchwytu i można ją podnieść do góry żeby wyciągnąć narzędzie. Oczywiście bez przesady, ale są dość elastyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Października 2020 Autor Share Napisano 27 Października 2020 Dzięki. Byle teraz nie spaprać malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 28 Października 2020 Share Napisano 28 Października 2020 (edytowane) Elegancka robota. Widzę Krzysiek, że jednak powoli przekonujesz się do blaszek. Edytowane 28 Października 2020 przez Markuz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 28 Października 2020 Share Napisano 28 Października 2020 10 godzin temu, bazylms napisał: Ja swoje zrobiłem tak że mogę w każdej chwili wyciągnąć narzędzie. Przeciąłem ja zaraz poniżej uchwytu i można ją podnieść do góry żeby wyciągnąć narzędzie. Oczywiście bez przesady, ale są dość elastyczne. Sprytnie. MJ jakiś czas temu zapowiedziało szwabskie gaśnice, w uchwytach, luzem i puste uchwyty, ale coś cisza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Października 2020 Autor Share Napisano 28 Października 2020 No to akurat by się przydało. Ten uchwyt był najbardziej upierdliwy do zrobienia i trochę się połamał przy montażu. W sumie tego aż tak nie widać, ale już I tak zastanawiałem się nad zakupem tych z Pancer Art. Ale jak MJ będzie robił nowe to pewnie warto poczekać. Marcin, tu nie było za bardzo wyjścia. Połowa elementów nie miała odpowiednika w plastiku. Ale do robienia metalowych zapinek np. do siekiery czy łomu nikt mnie nie namówi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 28 Października 2020 Share Napisano 28 Października 2020 Godzinę temu, bazylms napisał: ... Ale do robienia metalowych zapinek np. do siekiery czy łomu nikt mnie nie namówi. Poczekamy, zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 28 Października 2020 Share Napisano 28 Października 2020 No pięknie! Biżuteria robi wrażenie! Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Listopada 2020 Autor Share Napisano 26 Listopada 2020 Trochę znowu udało się popchnąć temat do przodu. Kolory i kalki. Teraz jest w trakcie obijania się. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 26 Listopada 2020 Share Napisano 26 Listopada 2020 No i pięknie, Panie Kolego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 26 Listopada 2020 Share Napisano 26 Listopada 2020 Bardzo ładne kolorki dobrałeś. Ponieważ nie jestem znawcą malowania z tamtego okresu to chciałem spytać, czy środkowe rozjaśnienia brązowego kamo (wewnątrz plam) to efekt podpatrzenia jakiegoś zdjęcia, czy Twój sposób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 26 Listopada 2020 Share Napisano 26 Listopada 2020 Też dołączam do pytania @zaruk o te rozjaśnienia na środkach brązowych plam. Ale czysto teoretycznie bo jakby nie było to wygląda to bardzo efektownie i też bardzo mi się podoba tak wykonane malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Listopada 2020 Autor Share Napisano 26 Listopada 2020 To rozjaśnienia. Na razie połysk wyciągnął kontrast, myślę że po macie efekt złagodnieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 26 Listopada 2020 Share Napisano 26 Listopada 2020 Się podoba. Działaj dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 26 Listopada 2020 Share Napisano 26 Listopada 2020 Jest dobrze! Zrobisz potem modulację kurzem i będzie git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Listopada 2020 Autor Share Napisano 26 Listopada 2020 Pewnie, jakoś tam wyjdzie. Jeszcze mam 150 pudełek żeby dojść do doskonałego modelu. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 26 Listopada 2020 Share Napisano 26 Listopada 2020 (edytowane) Krzysiu, mam ten sam problem. Tylko 124 pudła. Myślę że przy 123, dojdę do perfekcji i załapię o co chodzi w prawdziwym modelarstwie. A teraz coś tam próbuję lepić i malować raczej z miernym efektem..... Mariusz Edytowane 26 Listopada 2020 przez marioba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Listopada 2020 Autor Share Napisano 26 Listopada 2020 Pytanie tylko jak poznać prawdziwego mężczyznę? Wg. Leszka Millera to po tym jak kończy a nie zaczyna. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi