Staryfajter1954 Napisano 19 Lipca 2020 Share Napisano 19 Lipca 2020 Modele wrocławskiej firmy MisterCraft nie cieszą się wśród modelarzy zbyt dobrą opinią wynikającą chociażby ze zbyt niskiej jakości produkowanych modeli z form min firmy Intech 2. Mi to nie przeszkodziło do zbudowania miniaturki Falcona właśnie z takiego zestawu. Zapraszam do galerii gotowego modelu:). 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 20 Lipca 2020 Share Napisano 20 Lipca 2020 prawda stara jak świat głosi : "prawdziwy mistrz to i z g.... biczyk ukręci" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 20 Lipca 2020 Autor Share Napisano 20 Lipca 2020 1 godzinę temu, M.A.V. napisał: prawda stara jak świat głosi : "prawdziwy mistrz to i z g.... biczyk ukręci" Masz rację, model powstawał powoli ale efekt widać na zdjęciach :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 20 Lipca 2020 Share Napisano 20 Lipca 2020 Mnie się podoba, i to bardzo. W ogóle nie widać, żeby były problemy Z budową. Super robota 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 20 Lipca 2020 Share Napisano 20 Lipca 2020 Śledziłem budowę na fb podoba mi się choć nie znam się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 20 Lipca 2020 Autor Share Napisano 20 Lipca 2020 3 godziny temu, tlb napisał: Mnie się podoba, i to bardzo. W ogóle nie widać, żeby były problemy Z budową. Super robota Miło mi to czytać.Ten model jest niezwykle wymagający i jest festiwalem szlifowania, pasowania, szpachlowania i polerowania, nie dla osób myślących, że przy nim odpoczną. To model dla fanów wyzwań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 20 Lipca 2020 Autor Share Napisano 20 Lipca 2020 3 godziny temu, Bengal napisał: Śledziłem budowę na fb podoba mi się choć nie znam się Miło mi, że moja relacja z budowy tej 16 zwróciła Twoją uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 20 Lipca 2020 Share Napisano 20 Lipca 2020 Bardzo ładnie zrobiona szesnastka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 20 Lipca 2020 Share Napisano 20 Lipca 2020 Ładny sokół, bardzo miło się na niego patrzy. Czysta robota no i wyciągnięcie tak wiele z zestawu oferującego tak niewiele - nie sposób przejść obok tego obojętnie. Dobra robota! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 20 Lipca 2020 Autor Share Napisano 20 Lipca 2020 Godzinę temu, Solo napisał: Ładny sokół, bardzo miło się na niego patrzy. Czysta robota no i wyciągnięcie tak wiele z zestawu oferującego tak niewiele - nie sposób przejść obok tego obojętnie. Dobra robota! Dzięki. Starałem się wycisnąć z tego zestawu to co najlepsze i to w niebanalnym malowaniu. Ten model to festiwal szlifowania, szpachlowania, pasowania, polerowania i walki z geometrią... Można powiedzieć śmiało, że to niezły poligon doświadczalny. No ale jak widać na zdjęciach chyba dałem radę . Ten model już stoi na półeczce a na warsztat trafia Falcon ale z Hasegawy. Też będzie w jakimś niebanalnym i ciekawym malowaniu ale najpierw przygotuję do tego schematu lepszą dokumentację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 20 Lipca 2020 Autor Share Napisano 20 Lipca 2020 1 godzinę temu, mig napisał: Bardzo ładnie zrobiona szesnastka Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pires Napisano 20 Lipca 2020 Share Napisano 20 Lipca 2020 Jak zobaczyłem tytuł galerii że MisterCraft, to już miałem nie otwierać, a tu taka niespodzianka ... super miniatura !!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 20 Lipca 2020 Autor Share Napisano 20 Lipca 2020 19 minut temu, Pires napisał: Jak zobaczyłem tytuł galerii że MisterCraft, to już miałem nie otwierać, a tu taka niespodzianka ... super miniatura !!! Dzięki. To tylko jakieś pół roku pracy mad tym modelem :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 20 Lipca 2020 Share Napisano 20 Lipca 2020 Podoba się, brawo za walkę z materią! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 20 Lipca 2020 Autor Share Napisano 20 Lipca 2020 30 minut temu, mandrivecs napisał: Podoba się, brawo za walkę z materią! Ważne, że dałem radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 21 Lipca 2020 Share Napisano 21 Lipca 2020 Bez makro wygląda przyjemnie. Zawsze miło popatrzeć, jak ktoś struga coś sensownego z takiego gluta jak MC. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 21 Lipca 2020 Autor Share Napisano 21 Lipca 2020 12 minut temu, Tap-chan napisał: Bez makro wygląda przyjemnie. Zawsze miło popatrzeć, jak ktoś struga coś sensownego z takiego gluta jak MC. Starałem się by nie był to czas stracony :). Chyba mi się udało :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 21 Lipca 2020 Share Napisano 21 Lipca 2020 Nie sztuką jest wykonać Tamkę na poziomie poprawnym. Wystarczy skleić i nawet dużo szwów nie trzeba zeskrobać, proste malowanie z preshadingiem, wash i już wygląda poprawnie. Dużo więcej trzeba umiejętności włożyć i mieć zacięcia, żeby MC z 3 metrów wyglądał poprawnie. W modelarstwie kartonowym bardzo imponowało mi jakie to ludzie cuda potrafili zrobić ze starych, uproszczonych kasztanów. Docenić ogrom pracy (w porównaniu do nowszych opracowań) i podjęcie wyzwania. Tak mi zostało i najfajniej jest, kiedy to wyzwanie nie wiąże się z wymianą 3/4 modelu na blachy i żywicę ale poprawki we własnym zakresie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 21 Lipca 2020 Autor Share Napisano 21 Lipca 2020 2 godziny temu, Tap-chan napisał: Nie sztuką jest wykonać Tamkę na poziomie poprawnym. Wystarczy skleić i nawet dużo szwów nie trzeba zeskrobać, proste malowanie z preshadingiem, wash i już wygląda poprawnie. Dużo więcej trzeba umiejętności włożyć i mieć zacięcia, żeby MC z 3 metrów wyglądał poprawnie. W modelarstwie kartonowym bardzo imponowało mi jakie to ludzie cuda potrafili zrobić ze starych, uproszczonych kasztanów. Docenić ogrom pracy (w porównaniu do nowszych opracowań) i podjęcie wyzwania. Tak mi zostało i najfajniej jest, kiedy to wyzwanie nie wiąże się z wymianą 3/4 modelu na blachy i żywicę ale poprawki we własnym zakresie. Zgadzam się i ten model nie ma ani jednej blachy czy żywicy a wszystkie uzupełnienia robione są własnym sumptem. Ten model to dla mnie świetny poligon doświadczalny i niezła zabawa. Wypróbowałem na nim kilka różnych rozwiązań wcześniej przeze mnie nie stosowanych (np malowanie farbami transparentnym Tamiya oszklenia, montowanie odgromników z żyłki wędkarskiej, przetestowanie kleju utwardzanego lampką UV. Itd). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi