toled Napisano 7 Sierpnia 2020 Share Napisano 7 Sierpnia 2020 To są metalstickery, odklejasz dany fragment z górną folią, przyklejasz we właściwe miejsce i najlepiej czymś nieostrym dociskasz. Potem odklejasz tę folię. Ja osobiście nie lakieruje tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarkWing Napisano 7 Sierpnia 2020 Share Napisano 7 Sierpnia 2020 (edytowane) nieco jaśniej... - ściągasz papierek, literki zostają na folii - przykładasz do modelu, dociskasz ostrożnie ładząc po folii - DELIKATNIE odklejasz folię, uważając aby literki zostały na modelu - ja lakieruję, nie zawsze metalstickery idealnie przylegają i czasami potrafią same odpaść. Dodatkowo bardzo lubią się zadzierać co ułatwia ich odpadnięcie... Lakierowanie połyskiem nie niszczy wizualnie powierzchni metalicznej, ba - nawet ją uwidacznia... Edytowane 7 Sierpnia 2020 przez DarkWing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 7 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2020 Ja lakieruję Duxonem, a on tworzy dość grubą warstwę. I zastanawiam się jak to będzie wyglądało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 8 Sierpnia 2020 Share Napisano 8 Sierpnia 2020 Ja stickery naklejam na bezbarwny i proponuję Koledze zrobić tak samo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 8 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2020 Godzinę temu, cayman napisał: Ja stickery naklejam na bezbarwny i proponuję Koledze zrobić tak samo. Tak też zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 8 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2020 A czy według was, warto dawać te kalki imitujące śruby? Wydaje mi się, że nie będzie to fajnie wyglądało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 16 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2020 Coś tam do przodu idzie. Rozdział 6 i 7 za mną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 21 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2020 Rozdział ósmy ukończony. Pojawiły się tylne reflektory. Posklejałem, pomalowałem na kolor bazowy i zalakierowałem owiewki. Kolor od ZP, Thunder Blue jest przepiękny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarkWing Napisano 21 Sierpnia 2020 Share Napisano 21 Sierpnia 2020 Wow.. jestem pod wrażeniem... ale tfuu, nie zapeszam Działaj dalej - powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 22 Sierpnia 2020 Share Napisano 22 Sierpnia 2020 15 godzin temu, Bartas89 napisał: Kolor od ZP, Thunder Blue jest przepiękny bardzo pięknie Ci to wyszło ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 22 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2020 5 godzin temu, Bengal napisał: bardzo pięknie Ci to wyszło ! Dzięki Co prawda musiałem ściągać ten kolor z zagranicy i wyniosło mnie to ok 120zł, ale było warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 22 Sierpnia 2020 Share Napisano 22 Sierpnia 2020 No proszę, widać, że jednak talent masz, bo powłoka taka, że nawet doświadczeni modelarze by się nie powstydzili i sami by taką chcieli;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 22 Sierpnia 2020 Share Napisano 22 Sierpnia 2020 1 godzinę temu, Bartas89 napisał: ale było warto warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 23 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2020 Rozdział 9,10,11/19 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 31 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2020 Rozdział 12/19 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MooMiniek Napisano 3 Września 2020 Share Napisano 3 Września 2020 Co prawda budzika nie zamknąłeś ale podoba się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 3 Września 2020 Autor Share Napisano 3 Września 2020 8 godzin temu, MooMiniek napisał: Co prawda budzika nie zamknąłeś ale podoba się Dałem dużo lakieru bezbarwnego świecącego, ale po wyschnięciu chyba część wyparowała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 3 Września 2020 Autor Share Napisano 3 Września 2020 Rozdział 13/19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 3 Września 2020 Share Napisano 3 Września 2020 9 godzin temu, MooMiniek napisał: Co prawda budzika nie zamknąłeś ale podoba się 28 minut temu, Bartas89 napisał: Dałem dużo lakieru bezbarwnego świecącego, ale po wyschnięciu chyba część wyparowała. Zamknięcie "budzika": Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarkWing Napisano 4 Września 2020 Share Napisano 4 Września 2020 Całkiem ładnie ale... słabe malowanie amortyzatora - szczególnie ta część chowana (pod złotawym). Tu na przyszłość lepiej sprawdza się folia aluminiowa chrom samoprzylepna. Efekt gwarantowany, a teraz troszkę szpeci... Zapuść jeszcze wszelkie zakamarki np. Panel Linerem i będzie OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 4 Września 2020 Autor Share Napisano 4 Września 2020 (edytowane) Dark Tak masz rację z tymi amorami. To było już raz zmywane i malowane jeszcze raz. Rzeczywiście mogło być lepiej Edytowane 4 Września 2020 przez Bartas89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 4 Września 2020 Autor Share Napisano 4 Września 2020 I jeszcze widzę, że zapomniałem oponę papierem ściernym przetrzeć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 4 Września 2020 Share Napisano 4 Września 2020 (edytowane) 3 godziny temu, DarkWing napisał: Całkiem ładnie ale..słabe malowanie amortyzatora - szczególnie ta część chowana (pod złotawym). Tu na przyszłość lepiej sprawdza się folia aluminiowa chrom samoprzylepna. Efekt gwarantowany, a teraz troszkę szpeci... Zapuść jeszcze wszelkie zakamarki np. Panel Linerem i będzie OK. Kolega Sławek słusznie zauważył że tloczysko amortyzatora wyszło słabo i widzę,albo to przekłamanie na fotce, ślad po wypychaczu. Amor powinien wyglądać tak Jak kolega chce i ma chęć to poprawić, to mogę wysłać koledze kawałek folii chrom BMF , ale powierzchnia musi być idealnie przygotowana. Edytowane 4 Września 2020 przez cayman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarkWing Napisano 4 Września 2020 Share Napisano 4 Września 2020 3 godziny temu, cayman napisał: ...widzę,albo to przekłamanie na fotce, ślad po wypychaczu. Tamiya nie ma w tym miejscu śladów po wypychaczach, tam po prostu jest jakiś zadzior, a namazianie farbą to uwypukliło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 4 Września 2020 Autor Share Napisano 4 Września 2020 Teraz jak mam to już zamontowane to nie dam rady nic z tym zrobić. Mogę tylko większego bigosu narobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi