knoor Napisano 6 Sierpnia 2020 Share Napisano 6 Sierpnia 2020 Coraz mniej chce mi się grzebać przy tym modelu, więc najwyższy czas kończyć:) Miał to być KW-1, który powalczył trochę w błocie wiosną a potem został lekko ostrzelany i porzucony - od tamtej pory błoto częściowo zmył deszcz a co zostało - zdążyło wyschnąć. Z piachu na gąsienicach jestem średnio zadowolony, podobnie też nie wyszły mi planowane powyrywane i zaschnięte źdźbła trawy na gąsienicach - zwykła trawa elektrostatyczna jest za sztywna, ale zrobię za jakiś czas kolejne podejście i tym razem użyję jakichś cienkich nici. No ale tak ogólnie to w miarę mi się podoba to co wyszło. Mam drugiego KW-1 posklejanego i niepomalowanego to może od razu wykorzystam zdobyte doświadczenia tam. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lachim1902 Napisano 6 Sierpnia 2020 Share Napisano 6 Sierpnia 2020 Elegancko!!! Wnętrze reflektora z przodu trochę mi przeszkadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knoor Napisano 6 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2020 Początkowo myślałem nad pomalowaniem go Molotovem Liquid Chrome, ale nie wiem... boję się, że zbyt się będzie odcinał. Chociaż teraz wpadło mi coś do głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mic43 Napisano 6 Sierpnia 2020 Share Napisano 6 Sierpnia 2020 12 minut temu, lachim1902 napisał: Elegancko!!! Wnętrze reflektora z przodu trochę mi przeszkadza. No własnie, nie ma w zestawie szkiełka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mic43 Napisano 6 Sierpnia 2020 Share Napisano 6 Sierpnia 2020 No i czy te małe kółka na górze nie powinny mieć gumowych bandaży? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 6 Sierpnia 2020 Share Napisano 6 Sierpnia 2020 Godzinę temu, mic43 napisał: No i czy te małe kółka na górze nie powinny mieć gumowych bandaży? No jasne, że nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mic43 Napisano 6 Sierpnia 2020 Share Napisano 6 Sierpnia 2020 41 minut temu, enten napisał: No jasne, że nie. Hmm wydawało mi się, że na którymś z kanałów na yt była o tym mowa, ale może się mylę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irgr Napisano 6 Sierpnia 2020 Share Napisano 6 Sierpnia 2020 KW-1 miały masę różnych modyfikacji i ten tutaj to późna wersja, w której starano się uprościć produkcje między innymi o te prostsze rolki. Ja bym zaproponował jeśli to możliwe zamknąć wizjer kierowcy, bo w tych czołgach dosyć widoczne były otwierający go mechanizm/zawiasy i dosyć dziwnie to teraz wygląda :x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 6 Sierpnia 2020 Share Napisano 6 Sierpnia 2020 (edytowane) Poprawił bym wnętrze lampy i wspomniany wizjer kierowcy. Brak zawiasów i zionie pustką za nim a w rzeczywistości była tam płyta ze szkłem pancernym. O błotnikach pod linijkę już pisałem. Z fajnych rzeczy to podobają mi się uszkodzenia po trafieniach oraz brudzenie. Zalecał bym dodatkowo podstawkę. Edytowane 6 Sierpnia 2020 przez Markuz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knoor Napisano 6 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2020 Szkiełko w zestawie dali, a i owszem:) Natomiast nie byłem do końca do niego przekonany - bo skoro czołg jest ostrzelany, to zakładam że taki szklany reflektor również by oberwał. Napakowałem do środka trochę odłamków pomalowanych liquid chrome, więc już nie jest takie puste - ale będę musiał to dopracować przy drugim KW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 6 Sierpnia 2020 Share Napisano 6 Sierpnia 2020 Podoba mi się - dobrze że reflektor nie został "pusty" powtórzę to co już wcześniej pisałem w warsztacie: całkiem nieźle wyszły te ślady po trafieniach i szkoda że jednak nie zdecydowałeś się zrobić wraku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knoor Napisano 6 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2020 18 minut temu, M.A.V. napisał: Podoba mi się - dobrze że reflektor nie został "pusty" powtórzę to co już wcześniej pisałem w warsztacie: całkiem nieźle wyszły te ślady po trafieniach i szkoda że jednak nie zdecydowałeś się zrobić wraku. Bez obaw, mam drugiego KW-1 już złożonego i w nieco większym stadium rozkładu - tam poszaleję trochę bardziej;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 7 Sierpnia 2020 Share Napisano 7 Sierpnia 2020 Podoba mi się taki "surowy" wygląd tego kawulca . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 8 Sierpnia 2020 Share Napisano 8 Sierpnia 2020 Trochę w życiu przeszedł i fajnie wyszedł Jedyne z cyklu "ajabym" to ciekawie wyglądałby ze zwisającą gąsienicą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 21 Sierpnia 2020 Share Napisano 21 Sierpnia 2020 Fajny. Taki ciężki, nie wiem co prawda czy wieża nie była z płyt walcowanych, bo teraz wygląda jak odewana, ale i tak wygląda super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi