knoor Napisano 6 Sierpnia 2020 Napisano 6 Sierpnia 2020 Coraz mniej chce mi się grzebać przy tym modelu, więc najwyższy czas kończyć:) Miał to być KW-1, który powalczył trochę w błocie wiosną a potem został lekko ostrzelany i porzucony - od tamtej pory błoto częściowo zmył deszcz a co zostało - zdążyło wyschnąć. Z piachu na gąsienicach jestem średnio zadowolony, podobnie też nie wyszły mi planowane powyrywane i zaschnięte źdźbła trawy na gąsienicach - zwykła trawa elektrostatyczna jest za sztywna, ale zrobię za jakiś czas kolejne podejście i tym razem użyję jakichś cienkich nici. No ale tak ogólnie to w miarę mi się podoba to co wyszło. Mam drugiego KW-1 posklejanego i niepomalowanego to może od razu wykorzystam zdobyte doświadczenia tam. 7 Cytuj
lachim1902 Napisano 6 Sierpnia 2020 Napisano 6 Sierpnia 2020 Elegancko!!! Wnętrze reflektora z przodu trochę mi przeszkadza. Cytuj
knoor Napisano 6 Sierpnia 2020 Autor Napisano 6 Sierpnia 2020 Początkowo myślałem nad pomalowaniem go Molotovem Liquid Chrome, ale nie wiem... boję się, że zbyt się będzie odcinał. Chociaż teraz wpadło mi coś do głowy. Cytuj
mic43 Napisano 6 Sierpnia 2020 Napisano 6 Sierpnia 2020 12 minut temu, lachim1902 napisał: Elegancko!!! Wnętrze reflektora z przodu trochę mi przeszkadza. No własnie, nie ma w zestawie szkiełka? Cytuj
mic43 Napisano 6 Sierpnia 2020 Napisano 6 Sierpnia 2020 No i czy te małe kółka na górze nie powinny mieć gumowych bandaży? Cytuj
enten Napisano 6 Sierpnia 2020 Napisano 6 Sierpnia 2020 Godzinę temu, mic43 napisał: No i czy te małe kółka na górze nie powinny mieć gumowych bandaży? No jasne, że nie. Cytuj
mic43 Napisano 6 Sierpnia 2020 Napisano 6 Sierpnia 2020 41 minut temu, enten napisał: No jasne, że nie. Hmm wydawało mi się, że na którymś z kanałów na yt była o tym mowa, ale może się mylę. Cytuj
Irgr Napisano 6 Sierpnia 2020 Napisano 6 Sierpnia 2020 KW-1 miały masę różnych modyfikacji i ten tutaj to późna wersja, w której starano się uprościć produkcje między innymi o te prostsze rolki. Ja bym zaproponował jeśli to możliwe zamknąć wizjer kierowcy, bo w tych czołgach dosyć widoczne były otwierający go mechanizm/zawiasy i dosyć dziwnie to teraz wygląda :x Cytuj
Markuz Napisano 6 Sierpnia 2020 Napisano 6 Sierpnia 2020 (edytowane) Poprawił bym wnętrze lampy i wspomniany wizjer kierowcy. Brak zawiasów i zionie pustką za nim a w rzeczywistości była tam płyta ze szkłem pancernym. O błotnikach pod linijkę już pisałem. Z fajnych rzeczy to podobają mi się uszkodzenia po trafieniach oraz brudzenie. Zalecał bym dodatkowo podstawkę. Edytowane 6 Sierpnia 2020 przez Markuz Cytuj
knoor Napisano 6 Sierpnia 2020 Autor Napisano 6 Sierpnia 2020 Szkiełko w zestawie dali, a i owszem:) Natomiast nie byłem do końca do niego przekonany - bo skoro czołg jest ostrzelany, to zakładam że taki szklany reflektor również by oberwał. Napakowałem do środka trochę odłamków pomalowanych liquid chrome, więc już nie jest takie puste - ale będę musiał to dopracować przy drugim KW. Cytuj
M.A.V. Napisano 6 Sierpnia 2020 Napisano 6 Sierpnia 2020 Podoba mi się - dobrze że reflektor nie został "pusty" powtórzę to co już wcześniej pisałem w warsztacie: całkiem nieźle wyszły te ślady po trafieniach i szkoda że jednak nie zdecydowałeś się zrobić wraku. Cytuj
knoor Napisano 6 Sierpnia 2020 Autor Napisano 6 Sierpnia 2020 18 minut temu, M.A.V. napisał: Podoba mi się - dobrze że reflektor nie został "pusty" powtórzę to co już wcześniej pisałem w warsztacie: całkiem nieźle wyszły te ślady po trafieniach i szkoda że jednak nie zdecydowałeś się zrobić wraku. Bez obaw, mam drugiego KW-1 już złożonego i w nieco większym stadium rozkładu - tam poszaleję trochę bardziej;) Cytuj
Rack Napisano 7 Sierpnia 2020 Napisano 7 Sierpnia 2020 Podoba mi się taki "surowy" wygląd tego kawulca . Cytuj
TAW Napisano 8 Sierpnia 2020 Napisano 8 Sierpnia 2020 Trochę w życiu przeszedł i fajnie wyszedł Jedyne z cyklu "ajabym" to ciekawie wyglądałby ze zwisającą gąsienicą... Cytuj
spiton Napisano 21 Sierpnia 2020 Napisano 21 Sierpnia 2020 Fajny. Taki ciężki, nie wiem co prawda czy wieża nie była z płyt walcowanych, bo teraz wygląda jak odewana, ale i tak wygląda super. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi