cayman Napisano 8 Listopada 2020 Share Napisano 8 Listopada 2020 Zrobiłeś z oponami tak jak napisałem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 8 Listopada 2020 Autor Share Napisano 8 Listopada 2020 34 minuty temu, cayman napisał: Zrobiłeś z oponami tak jak napisałem ? Tak. Ale zostały na nich takie włoski po wycieraniu ich papierem. Nie mam pomysłu jak to usunąć. Na zbliżeniach są brudne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 8 Listopada 2020 Share Napisano 8 Listopada 2020 38 minut temu, Bartas89 napisał: Tak. Ale zostały na nich takie włoski po wycieraniu ich papierem. Nie mam pomysłu jak to usunąć. Na zbliżeniach są brudne. A czy ja napisałem żeby wycierać papierem , opony miały sobie wyschnąć same albo przedmuchać aero, jeszcze raz musisz umyć bo włosków z papieru z gumy nie usuniesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 8 Listopada 2020 Share Napisano 8 Listopada 2020 Godzinę temu, cayman napisał: A czy ja napisałem żeby wycierać papierem.... Doceń, to się nazywa inicjatywa własna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 8 Listopada 2020 Autor Share Napisano 8 Listopada 2020 Spróbuję umyć na mokro wacikami od Tamki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 8 Listopada 2020 Share Napisano 8 Listopada 2020 9 minut temu, Bartas89 napisał: Spróbuję umyć na mokro wacikami od Tamki. Próbować możesz. Możesz nawet spróbować zrobić tak jak Ci Cayman napisał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 8 Listopada 2020 Share Napisano 8 Listopada 2020 Tak dla przypomnienia. Gumę łatwiej się szlifuje po schłodzeniu jej w np. zamrażarce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 8 Listopada 2020 Autor Share Napisano 8 Listopada 2020 Godzinę temu, Dorotka napisał: Próbować możesz. Możesz nawet spróbować zrobić tak jak Ci Cayman napisał... Jutro wezmę model pod kran i szczoteczką umyję te opony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 8 Listopada 2020 Share Napisano 8 Listopada 2020 15 minut temu, Bartas89 napisał: Jutro wezmę model pod kran i szczoteczką umyję te opony. Lepiej zdejmij koła i umyj same opony bo jak wsadzisz wszystko pod kran i woda pójdzie w cylindry to silnik będzie do remontu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 8 Listopada 2020 Autor Share Napisano 8 Listopada 2020 6 minut temu, cayman napisał: Lepiej zdejmij koła i umyj same opony bo jak wsadzisz wszystko pod kran i woda pójdzie w cylindry to silnik będzie do remontu. Przedniego już nie zdejmę, bo błotnik jest przyklejony. Najwyżej dam moto do mechanika xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 8 Listopada 2020 Share Napisano 8 Listopada 2020 Jak lekko rozszerzysz lagi to koło same wypadnie i zauważyłem że w lagach są oringi. Bravo!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 9 Listopada 2020 Autor Share Napisano 9 Listopada 2020 Jakiej farby używacie o kolorze semi gloss black? Ja Tamki i jak nią maluje to mnie szlag trafia. Aby było pełne krycie, to bez przesady, ale muszę dać z 9-10 warstw. Rozcieńczona 1:2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 9 Listopada 2020 Super Moderator Share Napisano 9 Listopada 2020 A czym rozcieńczasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 9 Listopada 2020 Share Napisano 9 Listopada 2020 Ja używam tylko C92 od Gunze. Tu jest tylko taka: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 9 Listopada 2020 Autor Share Napisano 9 Listopada 2020 13 minut temu, jawkers napisał: A czym rozcieńczasz? Leveling Thinner. 5 minut temu, Dorotka napisał: Ja używam tylko C92 od Gunze. Tu jest tylko taka: Ile warstw musisz położyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 9 Listopada 2020 Share Napisano 9 Listopada 2020 Ja też przede wszystkim używam C92 Gunze bo daje idealny półmat . Powinieneś kupić czarny surfacer 1500 Gunze , na to wystarczy jedna warstwa C92 i po parunastu minutach można brać element w paluchy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 9 Listopada 2020 Share Napisano 9 Listopada 2020 Ja maluje bardzo, ale to bardzo rozcieńczoną farbą. W przypadku czarnego 1/5. Duże ciśnienie, dużo powietrza, bardzo mały przepływ. Nie liczę warstw, kończę je kłaść kiedy uważam że efekt jest odpowiedni. Warstwy umożliwiają też różnicowanie odcienia, który chce osiągnąć. Poniżej wszystko C92. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 9 Listopada 2020 Share Napisano 9 Listopada 2020 Nie przepadam za Tamkami, ale semi black mam właśnie z Tamki (X-18) i nie mam do niej najmniejszych zastrzeżeń. 2 warstwy kładzione w odstępie 5-10 min. dają pełne krycie. Może trafił Ci się jakiś wybrak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 9 Listopada 2020 Autor Share Napisano 9 Listopada 2020 Dodam jeszcze, że jak pryśnie mi się za dużo farby, to niekiedy powstają takie kropeczki i nie da rady ich zamalować farbą. Tylko podkładałem daję radę. Dodam, że z innymi farbami Tamki nie mam problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 10 Listopada 2020 Autor Share Napisano 10 Listopada 2020 Trochę offtop, ale trzeba spojrzeć prawdzie w oczy, że przy tym gościu to my g..no umiemy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 10 Listopada 2020 Share Napisano 10 Listopada 2020 15 minut temu, Bartas89 napisał: Trochę offtop, ale trzeba spojrzeć prawdzie w oczy, że przy tym gościu to my g..no umiemy Ty z całą pewnością, co do Nas to nie jestem jakoś przekonany 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 10 Listopada 2020 Autor Share Napisano 10 Listopada 2020 2 minuty temu, Dorotka napisał: Ty z całą pewnością, co do Nas to nie jestem jakoś przekonany Z całym szacunkiem, ale wy też Gościu robi coś z niczego, a my tylko sklejamy i malujemy gotowe elementy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 10 Listopada 2020 Share Napisano 10 Listopada 2020 Tak a propos coś z niczego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 10 Listopada 2020 Share Napisano 10 Listopada 2020 4 minuty temu, Bartas89 napisał: Z całym szacunkiem, ale wy też Gościu robi coś z niczego, a my tylko sklejamy i malujemy gotowe elementy No i co? Myślisz, że gdyby dać temu Gościowi te gotowe elementy to zrobiłby z nich model tip top? Zapewniam Cię, że tak by nie było... Nomen omen w Polsce są setki modelarzy budujących modele "od podstaw" i to co prezentuje ten gość jest przy ich pracach niczym. Praca Tomka Damasa z niczego: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 10 Listopada 2020 Autor Share Napisano 10 Listopada 2020 Dobrze, Panowie spokojnie Chyba nie uraziłem waszej dumy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi