MAREK74 Napisano 30 Października 2020 Share Napisano 30 Października 2020 (edytowane) W przerwie prac nad Jakiem 23 skleiłem taki oto modelik. W związku z tym, że model ma przedstawiać PZL P.24A produkowanego na licencji przez KTF stąd taki tytuł galerii... To jest mój drugi P.24 Azura i uważam, że jest to całkiem fajny modelik i "daje radę". Spasowanie jest dobre, żywiczne chłodnice oleju, szybka vacu i dobre kalkomanie. Wykorzystałem trochę blaszek Parta od P.11c do kokpitu oraz zbiornik paliwa i wyrzutniki bomb. Tablica przyrządów Yahu. Zestawowy fotel nie był ciekawy i wykorzystałem fotel z p.11ki IBG zaopatrując go w otwory i poduszkę. Zmodyfikowałem też podłogę w kokpicie i tylną ścianę kokpitu (w zasadzie to został sam zagłówek). Dodałem parę kabelków w kokpicie, drążek sterowy zrobiłem we własnym zakresie, dodałem światła nawigacyjne i mocowanie osłon silnika, ponitowałem kadłub i wychyliłem ster wysokości. Jako "sreberko" użyłem Alclad white allu. Całość lakierowana semi gloss. Zapraszam do oglądania i komentowania. Edytowane 30 Października 2020 przez MAREK74 7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 30 Października 2020 Share Napisano 30 Października 2020 Podoba mi się ten "Polski Turek" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wachmistrz Napisano 30 Października 2020 Share Napisano 30 Października 2020 Świetne wykonanie. Bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 30 Października 2020 Share Napisano 30 Października 2020 22 minuty temu, MAREK74 napisał: uważam, że jest to całkiem fajny modelik Popieram, wyszedł fajny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 31 Października 2020 Share Napisano 31 Października 2020 Również mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 31 Października 2020 Share Napisano 31 Października 2020 A te okopcenia z uzbrojenia to chyba z poligonu bo bojowo to chyba "se nie poszczylał" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 31 Października 2020 Share Napisano 31 Października 2020 Bardzo fajnie wyszedł - oszklenie kabiny nadaje szyku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 31 Października 2020 Share Napisano 31 Października 2020 Bardzo przyjemny także szczerze gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 1 Listopada 2020 Share Napisano 1 Listopada 2020 Piekny !! Bardzo mi sie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 1 Listopada 2020 Share Napisano 1 Listopada 2020 Przyjemnie popatrzeć, świetnie wyszedł, zupełnie jak nieazurowa pedwudziestkaczwórka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser111 Napisano 2 Listopada 2020 Share Napisano 2 Listopada 2020 Fajny. Z tego co pamiętam to model Azura był krytykowany za 'grzebienie' na górnej powierzchni skrzydeł. Robiłeś coś z nimi czy jest jak fabryka dała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAREK74 Napisano 2 Listopada 2020 Autor Share Napisano 2 Listopada 2020 Dziękuję za komentarze. Na zdjęciach zauważyłem, że światła nawigacyjne zielone i czerwone się wytarły - poprawiłem to i już są. Koła też jakoś mi nie pasowały - za mały skos - też już poprawione. 4 godziny temu, meser111 napisał: Robiłeś coś z nimi czy jest jak fabryka dała? Nawet nie zauważyłem, że coś jest z tymi grzebieniami nie tak, czyli odpowiadając na pytanie - nic z nimi nie robiłem. Teraz kilka głębszych oddechów i jak wena wróci to wracam do Jaka-23 - już się boję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi