kryspacz Napisano 11 Kwietnia 2022 Share Napisano 11 Kwietnia 2022 (edytowane) Copycat już pewnie dawno zapomniał, że skończył model, a u mnie po roku z okładem zaczyna się coś dziać Na początek poszły przymiarki do produkcji ram do siatek. Zależało mi na oddaniu tych charakterystycznych materiałowych osłon na rury. Następnie propedeutyka transplantologii, czyli próba przeszczepienia kopii wnętrza z RFM do Pandy, która w środku jest łysa jak żona Willa Smitha. Edytowane 11 Kwietnia 2022 przez kryspacz 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 11 Kwietnia 2022 Share Napisano 11 Kwietnia 2022 No! Trzeba było kopnąć w 4 litery, żeby ruszył 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 11 Kwietnia 2022 Share Napisano 11 Kwietnia 2022 4 minutes ago, makinen said: No! Trzeba było kopnąć w 4 litery, żeby ruszył te na D czy J? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 11 Kwietnia 2022 Share Napisano 11 Kwietnia 2022 50 minut temu, kryspacz napisał: Copycat już pewnie dawno zapomniał, że skończył model No właśnie nie skończyłem, choć roboty na godzinę no może wiecej, ale. Ale brakowało mi farbki, pale green amig 0060 mam ją już i jakaś taka jasna, to nie to. No i te nieszczęsne anteny do podcięcia. No i pobrudzić go chcę. Zebrać się do kupy nie mogę żeby go skończyć. Fajne wnętrze u ciebie powstaje. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryspacz Napisano 24 Kwietnia 2022 Share Napisano 24 Kwietnia 2022 Mały postęp we wnętrzu. Moje pierwsze kroki z lutowaniem, na razie efekty raczej kaprawe... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 25 Kwietnia 2022 Share Napisano 25 Kwietnia 2022 Przypomnij mi proszę- Ty robisz polską wersję? Czy tam napewno jest ta całą elektronika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryspacz Napisano 25 Kwietnia 2022 Share Napisano 25 Kwietnia 2022 (edytowane) 22 minuty temu, makinen napisał: Przypomnij mi proszę- Ty robisz polską wersję? Czy tam napewno jest ta całą elektronika? Trudne pytanie, bo zdjęć środka pojazdów z misji jak na lekarstwo, ale opierałem się na poniższym, jako jedynym z pewnością pokazującym moją wersję z siatkami antyRPG, i tak, na 90% ta elektronika. Jedynie nie wiem, czym jest dodatkowy element na wierzchu tylnego regału. Tu z kolei widoczny front przedniego regału, i również widoczne to samo urządzenie, co w zestawie RFM (jakiś zasilacz? rozdzielnia?) , choć ten wóz akurat nie ma chyba w ogóle tylnego regału? Edytowane 25 Kwietnia 2022 przez kryspacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 25 Kwietnia 2022 Share Napisano 25 Kwietnia 2022 Welder art na yt robił ten pojazd w polskim wykonaniu. Możesz podejrzeć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryspacz Napisano 25 Kwietnia 2022 Share Napisano 25 Kwietnia 2022 20 minut temu, patrykd napisał: Welder art na yt robił ten pojazd w polskim wykonaniu. Możesz podejrzeć Fajna relacja, nie znałem kanału, dzięki! Niestety, to co robi, to wersja krajowa, sporo różnic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 25 Kwietnia 2022 Share Napisano 25 Kwietnia 2022 No tak formacja Agat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 27 Czerwca 2022 Share Napisano 27 Czerwca 2022 Wyglądał dziwnie, więc zrobiłem coś a'la "modulacja, przejaśnienia śrub". Wyciąłem anteny i kamerę, krzyż zostawiłem. Kalki zrobione, ze 2 źle siadły, a raczej to ja z lenistwa spieprzyłem nabożeństwo. Ze 4 detale do pomalowania i mogę pin wash robić. Pin wash na czarnym, czym to się robi, biały, szary, buff? Myślę nad pasami, bo jednak widać siedzenia. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 27 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2022 Ładnie, ale na ten moment rozjaśnienia wydają się za duże (mocno się odcinają). Zobaczymy co wyjdzie po washu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 1 Lipca 2022 Share Napisano 1 Lipca 2022 (edytowane) @copycatFajnie to wygląda! Masz zamienione miejscami oznaczenia priorytetu drogowego, czerwony powinien być z tyłu pojazdu. Będziesz dorabiał tablice rejestracyjne? RFM trochę pofantazjował z samymi flagami. Ewentualnie możesz przykleić jakiekolwiek jednolite kalki imitujące taśmę, uwielbiają nią zasłaniać numery. Obrysówki na bokach tylnej zabudowy powinny być raczej pomarańczowe. Raczej, bo nie jestem pewien, ale chyba wszystkie przemalowane pojazdy zostały dostosowane do polskich przepisów i usunięte czerwone odblaski z boków pojazdu. Edytowane 1 Lipca 2022 przez Zderzak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 1 Lipca 2022 Share Napisano 1 Lipca 2022 Elegancki- mnie zielony tez kusi, ale musi zaczekać...tak z 5 lat. Brudzenie defiladowe, czy poligonowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 1 Lipca 2022 Share Napisano 1 Lipca 2022 Oliwienie defiladowe i kwestia nie teges przebarwień i rozjaśnień zniknie... Ten model jest tak odjechanie wykonany, że nie wiadomo, co napisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 1 Lipca 2022 Share Napisano 1 Lipca 2022 7 godzin temu, Zderzak napisał: Masz zamienione miejscami oznaczenia priorytetu drogowego, Tak myślałem, ale nie sprawdziłem, teraz muszę całą blaszkę oderwać. O takim brudzeniu myślę. Tak to inny pojazd, ale brud ten. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 3 Lipca 2022 Share Napisano 3 Lipca 2022 (edytowane) Trudno dostępne miejsca po sklejeniu całości zostały poprzecierane, wash olejem, więc w sumie działa jak pinwash, filtr i zacieki w jednym. Maska, jest problem ze spasowaniem, coś ją sprężynuje do przodu. Czas złożyć silnik zuzammen do kupy, uporządkować kable, dokończyć przecierkę i brudzenie. Szyby na zielono. Jest problem ze spasowaniem lusterek na masce, rozstaw mocowania nie taki co trzeba. w tle dzieła córci 6 lat, smok nazywa się Bayraktar i nie lubi Orków. Edytowane 3 Lipca 2022 przez copycat 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 3 Lipca 2022 Share Napisano 3 Lipca 2022 W dniu 1.07.2022 o 07:03, Zderzak napisał: Obrysówki na bokach tylnej zabudowy powinny być raczej pomarańczowe. Obejrzałem jeszcze raz filmik z wywiadem podczas pokazów. Tylne obrysowki były czerwone. Też mnie to zastanawiało, ale chyba upewniałem się kiedy je malowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 10 Lipca 2022 Share Napisano 10 Lipca 2022 Parę detali i wygląda to tak: No, a tak naprawdę hak który jest w zestawie i który widziałem na jakimś filmiku z Agatem. Zakupiłem błoto do dioram z AK, daje trochę tekstury, może jutro poprawię gdzieniegdzie i pokryję flat earth z Tamiya, chociaż ten kolor mi odpowiada, ale to tylko faktura. Takie kable, do wykonania których nie miałem pewności siebie, ale podoba mi się to co zrobiłem. Lusterka jednak pasują, po prostu sposób mocowania ich jest inny niż tych przy drzwiach. Zawiasy maski. Olać instrukcję, przykleić części do zderzaka. Część przymocowana do maski, wyciąć ośki, nawiercić, z drucika zrobić ośki i działa. Zamknięta: A może jeszcze więcej kabli, jara mnie to, ale i wydłuża czas budowy. Otwarta: 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 10 Lipca 2022 Autor Share Napisano 10 Lipca 2022 Coraz lepiej wygląda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 11 Lipca 2022 Share Napisano 11 Lipca 2022 Bardzo mi się to podoba - kontynuujcie Ciekawy ten pojazd i można się pobawić w duperelizację z czego skwapliwie korzystasz i każdy kolejny drobiazg robi robotę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 12 Lipca 2022 Share Napisano 12 Lipca 2022 Robi wrażenie. Jest na co popatrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 18 Lipca 2022 Share Napisano 18 Lipca 2022 Mam takie pytanie o kolor szyb. Czy przednie to żółty, drzwiowe też?, wieżyczka czyste? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 18 Lipca 2022 Autor Share Napisano 18 Lipca 2022 Ja bym się skłaniał do wszystkich turkusowych/zielonkawych, ale głowy nie dam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pieron Napisano 18 Lipca 2022 Share Napisano 18 Lipca 2022 (edytowane) Może to coś pomoże Edytowane 18 Lipca 2022 przez Pieron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi