makinen Napisano 16 Listopada 2020 Share Napisano 16 Listopada 2020 (edytowane) Nietypowo, ale raz wyjątkowo. Zdecydowana więkoszość na Forum, to pojazdy drugowojenne. W ramach wzmocnienia grupy nowoczesnej pytam lud, co by chciał zobaczyć ( o ile by chciał zobaczyć) w ramach kolejnego warsztatu. Propozycje ofiar są 3: a. Pojazd sił specjalnych War Pig na bazie ciężarówki M1078 b. czteromiejscowy quad Polaris MRZR z załogą z Live Resin c. dwumiejscowy quad EPS Springer. Nie robię żadnych ankiet, głosowań- jak uznacie, że warto "toto" obejrzeć, to dajcie znać. Zobaczymy, co los wskaże (dla ułatwienia- mam wszystkie 3, więc tylko kwestia kolejności :-)) Edytowane 19 Listopada 2020 przez makinen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 16 Listopada 2020 Share Napisano 16 Listopada 2020 (edytowane) Ten z konwersji ode mnie. Konwersja przewidziana jest na 3 osiową ciężarówkę. Zawsze można skrócić skrzynię. Ale jeśli nie masz jeszcze modelu to kup 3 osiowy. https://www.mojehobby.pl/products/M-1083-War-Pig-accessories-set-for-Trumpeter.html Edytowane 16 Listopada 2020 przez mandrivecs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanpancerki Napisano 16 Listopada 2020 Share Napisano 16 Listopada 2020 Ja głosuje za pierwszą propozycją . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 16 Listopada 2020 Share Napisano 16 Listopada 2020 Świniaka, no przecież nie te małe popierdółki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 16 Listopada 2020 Autor Share Napisano 16 Listopada 2020 3 minuty temu, kubisz napisał: Świniaka, no przecież nie te małe popierdółki. Popierdółka z załogą z Live Resin jest fajną popierdółką, ale vox populi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 16 Listopada 2020 Share Napisano 16 Listopada 2020 To se kiedyś tam zrobisz te śmieszne autka, a na razie działaj dużego. Też może być z załogą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 16 Listopada 2020 Autor Share Napisano 16 Listopada 2020 Czy ktoś widział zdjęcia M1083 w takiej konfiguracji? Na 3 osiach to chyba tylko Pinzgauer jeździł? Co do skracania konwersji- zestaw BL na 2 osie ma całą podłogę wraz ze stertą maneli. Konwersja dla M1083 ma barierki z blaszki (jak Pro Art Models) i można je skrócić do platformy M1078 i to chyba bliższe oryginałowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 16 Listopada 2020 Share Napisano 16 Listopada 2020 Dawaj świniaka, tak jak napisał Kuba, popierdółki sobie zrobisz kiedyś. Pierwsze lepsze z neta, pojazd w tle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 16 Listopada 2020 Share Napisano 16 Listopada 2020 Ilość tobołków na tym wieprzku budzi szacun. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 16 Listopada 2020 Share Napisano 16 Listopada 2020 War pig wygląda fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 16 Listopada 2020 Autor Share Napisano 16 Listopada 2020 Myślę, że na ring wypuściłem zawodników w nierównych wagach... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 16 Listopada 2020 Share Napisano 16 Listopada 2020 Dawaj Bojowego Warchlaka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 16 Listopada 2020 Share Napisano 16 Listopada 2020 8 godzin temu, kubisz napisał: Świniaka, no przecież nie te małe popierdółki. tak jest 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 16 Listopada 2020 Autor Share Napisano 16 Listopada 2020 Wiedziałem, ze Black Sabbath musi się pojawić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 17 Listopada 2020 Share Napisano 17 Listopada 2020 WAR PIG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 17 Listopada 2020 Autor Share Napisano 17 Listopada 2020 (edytowane) 15 godzin temu, Zderzak napisał: Dawaj świniaka, tak jak napisał Kuba, popierdółki sobie zrobisz kiedyś. Pierwsze lepsze z neta, pojazd w tle: Zderzak- na właśnie! Pierwsze lepsze z neta. A drugie i trzecie? Mogą nie być lepsze... Edytowane 17 Listopada 2020 przez makinen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 17 Listopada 2020 Share Napisano 17 Listopada 2020 (edytowane) Powolutku... Ty chcesz zrobić M1078, M1083, czy oba? Chociaż w sumie co byś nie chciał zrobić, to przede wszystkim zarejestruj się na steelsoldiers.com. Jest tam całkiem sporo zdjęć M1083 SOF, co prawda z demobilu, ale elegancko widać szczegóły zabudowy. Te zdjęcia plus konwersja Black Doga i masz fajny model. Dla M1078 SOF też tam coś na pewno się znajdzie, choć tutaj sytuacja jest nieco lepsza - w sieci jest kilkanaście zdjęć z "epoki", no i całkiem sporo modeli powstało (przede wszystkim na bazie konwersji ś.p. Pro Art Models). To zdjęcie na pewno znasz: https://www.defensemedianetwork.com/stories/battle-debecka-pass-roughnecks-war/3/ Edytowane 17 Listopada 2020 przez kubisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 17 Listopada 2020 Autor Share Napisano 17 Listopada 2020 Kuba- konwersja jest do M1083, ale ja optuję za M1078. Zgrabniejszy ten pojazd jest. Mam nadzieję, że blaszki barierki dookoła paki da się przyciąć i dopasować do podłogi zestawu M1078. Obie konwersje różnią się tym, ze do M1078 jest gotowa podłoga z odlanymi gratami. W M1078 bambetle są luzem, wiec można się pobawić. Dzięki za info o stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 17 Listopada 2020 Share Napisano 17 Listopada 2020 Racja, M1078 zgrabniejszy. Nie do końca wiem, którą konwersję masz (i ewentualnie jakie inne zestawy). Możesz pokazać palcem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 17 Listopada 2020 Autor Share Napisano 17 Listopada 2020 2 minuty temu, kubisz napisał: Nie do końca wiem, którą konwersję masz (i ewentualnie jakie inne zestawy). Możesz pokazać palcem? https://www.mojehobby.pl/products/M-1083-War-Pig-accessories-set-for-Trumpeter.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 17 Listopada 2020 Share Napisano 17 Listopada 2020 Ja bym się nie bawił w żadne kombinacje i zrobił 3-osiówkę. Wszystkie pojazdy masz w zasadzie czterokołowe, ten będzie ciekawszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 17 Listopada 2020 Share Napisano 17 Listopada 2020 (edytowane) Popieram, ale z "ajabymami" pójdę dalej - M1078 jest na tyle zgrabnym pojazdem, że pomyślałbym zdecydowanie o obu (i np. o wspólnej podstawce). Szkoda psuć konwersję do M1083, a na drugą - do M1078 - i na model-bazę do M1083 na pewno uzbierasz Przyślij mi na maila zdjęcia "war pigów", jakie masz, podeślę jeżeli będę miał jakieś inne ciekawe. Edytowane 17 Listopada 2020 przez kubisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 17 Listopada 2020 Autor Share Napisano 17 Listopada 2020 „Ajabym” zrobił M1078 z przyczepą... M1078 i M1083 to trochę bez sensu. Z wyjątkiem ilości osi niewiele się góra będzie różnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 17 Listopada 2020 Share Napisano 17 Listopada 2020 Możesz zrobić kabinę M1078 w stylu Mad Maxa ze zdjęcia powyżej. Choć racja, generalnie to prawie identyczne pojazdy. Ale przyczepa tylko popsuje sylwetkę, więc "ajabym" weź i sobie ją podaruj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 19 Listopada 2020 Autor Share Napisano 19 Listopada 2020 Słowo się rzekło- kobyłka u płota. Zestaw startowy to M1078 przyczepa M1082 konwersja Black Dog M1083 podoba mi się całość 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi