Grzes Napisano 3 Grudnia 2021 Share Napisano 3 Grudnia 2021 7 minut temu, filipsg napisał: wszystko można zwrócić Po nadmiarze powyższych trunków na pewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 4 Grudnia 2021 Share Napisano 4 Grudnia 2021 (edytowane) https://allegro.pl/oferta/s-70i-black-hawk-wojska-polskiego-mistercraft-pzl-11521038823?utm_source=notification&utm_medium=PLfavourite_queries&utm_campaign=1301468e-e786-4625-ad5c-b2fcf301ef5a&utm_content=item_img Jak to bylo? Mistercrap jest dobry bo jest tani? XD Dla porównania https://www.mojehobby.pl/products/UH-60-Black-Hawk-Night-Raid.html https://www.mojehobby.pl/products/Mi-24-Hind.html Edytowane 4 Grudnia 2021 przez Moses Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 4 Grudnia 2021 Share Napisano 4 Grudnia 2021 (edytowane) 14 minut temu, Moses napisał: Jak to bylo? Mistercrap jest dobry bo jest tani? XD kto szuka ten znajdzie.. https://allegro.pl/oferta/model-smiglowca-s70i-black-hawk-1-72-mistercraft-11520093116 Na marżę sprzedających też należy nałożyć pokutę??!?? widzę że gospodarka odgórnie regulowana ma sporo zwolenników... Edytowane 4 Grudnia 2021 przez myszaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 4 Grudnia 2021 Share Napisano 4 Grudnia 2021 No i co z tego ? 65 zł mc ze spierdzieloną kalkomania vs 50 oryginalny Italeri? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 4 Grudnia 2021 Share Napisano 4 Grudnia 2021 16 minut temu, Moses napisał: 50 oryginalny Italeri? leży od czerwca, ciekawe jak nowe dostawy???. i bez polskiej kalkomanii nawet spierdzielonej... Próbuję zrozumieć tą krucjatę ale nie daje rady... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 4 Grudnia 2021 Share Napisano 4 Grudnia 2021 Godzinę temu, myszaty napisał: leży od czerwca, ciekawe jak nowe dostawy???. i bez polskiej kalkomanii nawet spierdzielonej... Próbuję zrozumieć tą krucjatę ale nie daje rady... Wszystkie pokazane oryginalne wydania tych modeli są dostępne od ręki, nie mam pojęcia o czym piszesz. I nie wiem jaką wartością dodaną ma być ta "polska kalkomania" (piszę w cudzysłowie, bo ciężko mówić o polskości bez polskich znaków i w barwach biało-bordowych), skoro i tak będziesz musiał wydać kolejne 20-30 złotych na takie kalkomanie do polskich śmigieł, które jakoś przypominają oryginał. Koniec końców, kupując oryginalne włoskie wydanie i osobno kalkomanie od poważnego polskiego producenta wydasz mniej więcej tyle samo, co na kolejną kpinę z logotypem MC. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 4 Grudnia 2021 Share Napisano 4 Grudnia 2021 Godzinę temu, myszaty napisał: leży od czerwca, ciekawe jak nowe dostawy???. i bez polskiej kalkomanii nawet spierdzielonej... Próbuję zrozumieć tą krucjatę ale nie daje rady... I co z tego że są polskie oznaczenia jak i tak nie nadają się do użytku.Jaka krucjata jak tutaj ludzie są robieni po prostu w wała. To w tych modelach jest normą że są pomylone malowania że o pomylonych wersjach nie wspomnę np.Hurricane MK.IIc sprzedawany jako Mk.I. Czy naprawdę liczy się tylko to że to polska firma i daje polskie malowania choć często z "sufitu wzięte"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 4 Grudnia 2021 Share Napisano 4 Grudnia 2021 Weźcie się za ogólnopolski bojkot...nie kupuje w sklepach które sprzedają MC!!!! Dość wspierania paździerzy!!!! I krzywienia młodych adeptów modelarstwa!!! Zgłoście to do uokik-u i załóżcie pozew zbiorowy za szkody na psychice Ma być tylko ładnie, merytorycznie i sklejalnie na minimum poziomie ( po akceptacji najwyższej rady modelarskiej). Nikt nie będzie produkował zabawek z plastiku i nazywał tego modelami! No way! No pasaran! Trzeba zastrzec to słowo!!! A !co! Ale jaja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 4 Grudnia 2021 Share Napisano 4 Grudnia 2021 Panowie, kłócicie się, a tak naprawdę nie ma o co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 4 Grudnia 2021 Share Napisano 4 Grudnia 2021 Nikt się nie kłóci. Poprostu upada ostatni czynnik zachęcający do zakupu tych modeli czyli cena.Oryginaly są tańsze i przynajmniej kalkomanie nadają się do wykorzystania. Niestety niektórzy nie przyjmują tego do wiadomości i bronią modeli MC jak dobra narodowego. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soris Napisano 4 Grudnia 2021 Share Napisano 4 Grudnia 2021 Jak komuś pasuje tandeta i bylejakość, to ma do tego niezbywalne prawo, ale jak to "promuje" na różne sposoby, to niech się nie dziwi, że dochodzi do tego typu dyskusji... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soris Napisano 4 Grudnia 2021 Share Napisano 4 Grudnia 2021 Jak komuś pasuje tandeta i bylejakość, to ma do tego niezbywalne prawo, ale jak to "promuje" na różne sposoby, to niech się nie dziwi, że dochodzi do tego typu dyskusji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 4 Grudnia 2021 Share Napisano 4 Grudnia 2021 Godzinę temu, Xmen napisał: Godzinę temu, Xmen napisał: Poprostu upada ostatni czynnik zachęcający do zakupu tych modeli czyli cena.Oryginaly są tańsze i przynajmniej kalkomanie nadają się do wykorzystania. Ależ przecież i tak nie kupujesz paździerzy ?!? więc o jakie zachęty chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 4 Grudnia 2021 Share Napisano 4 Grudnia 2021 1 minutę temu, myszaty napisał: Ależ przecież i tak nie kupujesz paździerzy ?!? więc o jakie zachęty chodzi? Nie miałem siebie na myśli. To był jeden z głównych argumentów miłośników tej firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 4 Grudnia 2021 Share Napisano 4 Grudnia 2021 @Xmen: miłośnik i tak kupi, bo może lubi, a jak jest choć trochę ogarnięty to scalemates zna i pierwowzory może sprawdzić. W sklepach nie zafiksowanych na modele jest tego masa, jak to zabawki, ale tam klientami są osoby nie temacie. Dystrybucję mają ogarniętą na poziomie nieosiągalnym dla army czy ibg albo eduarda. Pytanie ci dobrzy nie chcą czy wolą taką ekskluzywność???? Bo obniżyć o kilka % cenę w hurcie i prawilne pzl-ki będą wszędzie, a tak masz mc i stare zts-y i trochę revelli w oszołomach wyglądające jak resztki w warzywniaku po 2 tygodniach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 4 Grudnia 2021 Share Napisano 4 Grudnia 2021 Nie licz na to że Blackhawk czy Mi-24 pojawi się w Carrefourze, niestety teraz to już robienie klienta w bambuko, co gorsza klient jeszcze się z tego cieszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 4 Grudnia 2021 Share Napisano 4 Grudnia 2021 2 minuty temu, myszaty napisał: miłośnik i tak kupi, bo może lubi, A niech sobie kupuje.Mnie nic do tego.W scalemates też są błędy. Tylko takie bajki że na tych modelach można się czegoś nauczyć albo że kalkomanię są dobrej jakości mnie nie przekonują.Parę tych modeli kupiłem i mam wyobrażenie co pakują w te pudełka.Tylko tym wygrywają że są praktycznie "za rogiem". Mam swoje zdanie na ten temat .Chyba mogę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 4 Grudnia 2021 Share Napisano 4 Grudnia 2021 (edytowane) Zobaczę. Ale to dopiero po nowym roku, mam sklep z zabawkami w najbliższym markecie z pasażem, tam mają tak z pół palety MC... To musi być chyba zaj.....e tanie w hurcie? Ale to by znaczyło że to sklepy wykazują się pazernością... @Xmen: ależ oczywiście, dlatego dyskutujemy...z tym że nasza dyskusja nic za bardzo nie zmieni bo potencjalny cel tu może nie trafić, a starzy wyjadacze i tak wiedzą co zacz... Ja też kilka kupiłem na ,,rozruch" i wszystkie już poszły jako zabawki dla syna. Na razie mam ich dosyć, z tym że Rodeny czy KP też nie rozpieszczają ... dużych różnic nie widzę. Roden ma niezłe kalki ale i tak muszę zmieniać. Edytowane 4 Grudnia 2021 przez myszaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 4 Grudnia 2021 Share Napisano 4 Grudnia 2021 11 minut temu, myszaty napisał: KP też nie rozpieszczają ... dużych różnic nie widzę. Które KP? To z lat 80 i 90 czy obecne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 4 Grudnia 2021 Share Napisano 4 Grudnia 2021 Nie sprawdzałem...bo po co????migi 17/19 to chyba starsze a ... 23 na pewni był przenitowany...kalki jak papa, drukowane stemplem z kartofla, dotarł niby nowy dolphin, też szału niema... Spada 13 edka z spadem 8 z airfixa nawet nie próbuje zestawić w airfixie 20 części ma krzyż...zabawka, tak jak camel z academy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 4 Grudnia 2021 Share Napisano 4 Grudnia 2021 MiG -23 to model RV jest .KP tylko formy przejęło .MiG a 19 mam ale nawet go dobrze nie obejrzałem .Podobno za 10 lat wyjdzie ten zapowiedziany przez Trumpetera.Reszta to nie moja bajka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 4 Grudnia 2021 Share Napisano 4 Grudnia 2021 43 minuty temu, Xmen napisał: MiG -23 to model RV jest .KP tylko formy przejęło I to ich rozgrzesza??? Dziwne podejście...ale ok, rozumiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 4 Grudnia 2021 Share Napisano 4 Grudnia 2021 (edytowane) 9 minut temu, myszaty napisał: I to ich rozgrzesza??? Dziwne podejście...ale ok, rozumiem. Tylko napisałem że to nie model KP jest i nic więcej. Nikogo nie tłumaczę ale Mustanga z MC do KP to nawet nie ma co porównywać. Edytowane 4 Grudnia 2021 przez Xmen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 4 Grudnia 2021 Share Napisano 4 Grudnia 2021 7 minut temu, Xmen napisał: z MC do KP to nawet nie ma co porównywać. No nie ma, MC tylko przepakował a KP z premedytacją wypuściło...i z tego co się zorientowałem to do ideału mu sporo zabrakło. I niezłe bęcki zebrał... Więc jak???? Paździerz czy nie? i cenili go 4x drożej od mc... Teraz to wszystko skasuje Arma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 4 Grudnia 2021 Share Napisano 4 Grudnia 2021 Myszaty ty chyba nie rozumiesz o co chodzi. To nie chodzi o to co kto przepakowuje. KP może i ma błędy merytoryczne, ale można go skleić w miarę bezstresowo i będzie jakoś wyglądał. A co można zrobić z Mustanga MC można spojrzeć na forum w innym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi