Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Skasuje lub i nie .Nie każdy da stówę za model Army .

Oczywiście że model KP zebrał bęcki ale do tej pory był najlepszy bo i Revell i Academy mają więcej baboli.Czy model KP to paździeż? Dla liczynitów pewnie tak.Jednak do złożenia nie jest potrzebne Bóg wie ile szpachlówki, nie trzeba linii odtwarzać pilnikiem i w sumie fajnie się składa.

Szkoda więcej pisania.Jesteś fanem MC i nic tego nie zmieni.Będziesz bronił tej firmy do upadłego.Masz do tego prawo tak jak ja mam prawo uważać że to paździeż .

Najważniejsze że dają Polskie malowania.

Edytowane przez Xmen
Napisano (edytowane)
3 minuty temu, Moses napisał:

KP może i ma błędy merytoryczne, ale można go skleić w miarę bezstresowo i będzie jakoś wyglądał. A co można zrobić z Mustanga MC można spojrzeć na forum w innym temacie

Więc oceniasz produkt przez pryzmat użytkownika.

Więc nie ma złych modeli tylko ...

Nie jestem fanem, ale jak to mówią żyj i pozwól żyć innym...

Edytowane przez myszaty
Napisano (edytowane)
12 godzin temu, myszaty napisał:

Więc nie ma złych modeli tylko ...

...zmarnowany czas...

12 godzin temu, Xmen napisał:

Oczywiście że model KP zebrał bęcki ale do tej pory był najlepszy bo i Revell i Academy mają więcej baboli.

Sęk w tym, że model KP to bliski 'kuzyn' Revella. Onegdaj na pwm MarCo wskazywał nawet zabawne cechy wspólne pokroju skopiowania wady wtrysku z oryginału.

Edytowane przez caughtinthemiddle
  • Like 1
  • Haha 1
Napisano

Niech robi!!! Jak najwięcej!!!😆😆😆😆

Nie miałbym delfinka we wtrysku!

Im więcej wypustów na rynku tym większa konkurencja, a co za tym idzie też zwiększa się odsetek modeli klasy premium dla ,, sztuki wysokiej", takie ludziki jak ja mają co podziwiać i  czym się zachwycać na wystawach, a potem w pocie czoła, oparach thinnera i pyle  szpachlowym rżnąć i rzezać z  obłędem w oczach te wszystkie mistercrafty...

• Like 2
Napisano (edytowane)
10 godzin temu, BRAVO112 napisał:

Nowy majitel KP pan Muzykant robi modele w akordzie. Co z tego wychodzi - widzimy wszyscy

znalazł metodę, poznał środowisko i docelowego klienta. Uznał, że "wariatów" jest dość, żeby sprzedać wszystko, co on,  "Człowiek Orkiestra" wymyśli🤣 Wygrywa też tematami, których nikt nie ruszał. 

Edytowane przez letalin
  • Like 2
Napisano
11 godzin temu, letalin napisał:

znalazł metodę, poznał środowisko i docelowego klienta. Uznał, że "wariatów" jest dość, żeby sprzedać wszystko, co on,  "Człowiek Orkiestra" wymyśli🤣 Wygrywa też tematami, których nikt nie ruszał. 

masz racje. Ale. Na Alpha Jeta wielu czekalo i sie doczekali. Nie mialem modelu w rekach, ale juz zdjecia z netu

go skreslily ( moje zdanie ) . Czekam na jakas konkretniejsza ocene z IPMS albp pana KFS 

Napisano
W dniu 3.12.2021 o 23:29, Kolekcjoner WP napisał:

BREJKING NJUS 

Black Hawk i Mi-24 to Italeri.

Pożyczam zdjęcia kalkomanii ze strony Polskie Modele na fb:

FB_IMG_1638570507641.thumb.jpg.eff748ccf0b35884a7bd52e9216c2ee8.jpgFB_IMG_1638570510462.thumb.jpg.7d46b1dd88fd7313a1c10ff135051a2d.jpg

Dla porównania kalki do Mi 24 za 20 zł. Nie znam produktów tej firmy, ale przynajmniej śmigło piszą przez "Ś".

mi 24.jpg

Napisano (edytowane)

40 model Italeri +20 dobre kalki 
giphy.gif?cid=ecf05e473rpyrg3t7tsvh8mxu2

Jak nic trzeba brac Mistercrapa za 60+ zł noooo :)

Edytowane przez Moses
Napisano
4 minuty temu, Moses napisał:

Jak nic trzeba brac Mistercrapa za 60+ zł noooo :)

I to bez zastanowienia.Sam się zastanawiam żeby kupić ze dwie sztuki.Choćby dla kalkomanii.Chodzą słuchy że są dobrej jakości.

• 3 weeks later...
Napisano
W dniu 24.12.2021 o 00:47, kopernik napisał:

Amiot 143 przepak Heller

143.jpg

Ten nowy layout pudełek Mister Crafta podoba mi się. Coś nowego i innego w ofercie tej firmy. Miejmy nadzieję, że wypraski tego modelu nie będą tak powykrzywiane jak wypraski modelu Mirage IIIE. 

• Haha 1
Napisano

Katalog Mastercrafta 2001/2002 znaleziony w moich archiwach.

Wrzucam na prośbę kolegi @Kolekcjoner WP 

DSC_0464.thumb.JPG.72438daa04af64c7af245e0a041fe5a8.JPG

DSC_0458.thumb.JPG.7dcf20c12aff116696864dbf118fa4d4.JPG

• Like 3
  • Thanks 1
Napisano
1 godzinę temu, Grzes napisał:

Katalog Mastercrafta 2001/2002 znaleziony w moich archiwach.

Wrzucam na prośbę kolegi @Kolekcjoner WP 

Jest na tej liście kilka modeli, których teraz nawet KP i Smer nie przepakowują 

Napisano

20 lat im zajęło objadanie się z Italeri aby pakować UH-60. Ciekawe ile czasu zajmie ugadanie F-15, Horneta i Apacza :D

Napisano
9 godzin temu, Staryfajter1954 napisał:

Ciekawa musisz spora oferta.

Kurde, brzmi jak tłumaczenie translatora co najmniej z Sotho południowego :mrgreen:

• Like 2
  • Haha 3
Napisano

Szczególnie to:

18 godzin temu, Moses napisał:

20 lat im zajęło objadanie się z Italeri aby pakować UH-60....

:jupi2::banan::woot:

Napisano

A myślisz ze z  Włochami jak sie negocjuje?

Napisano

no ba!

Napisano (edytowane)
46 minut temu, Moses napisał:

A myślisz ze z  Włochami jak sie negocjuje?

A skąd ja biedny żuczek mam wiedzić jak się z Włochami negocjuje, kaj ja pp italiańsku oczień płocho :niemam:

Edytowane przez Slawek_26869
Napisano
1 godzinę temu, Slawek_26869 napisał:

kaj ja pp italiańsku oczień płocho

Mamma mija ,no no , no  aldente . Jednocześnie  należy złożyć kciuk i drugi palec i machać . 

Dopóki Włoch nie powie -"si si".