chudyhunter Napisano 22 Maja 2021 Autor Share Napisano 22 Maja 2021 Dzisiaj dotarły do mnie małe japońce. Przed pomalowaniem podkładem mało widać, ale myślę że będzie to dobra alternatywa dla praktycznie niedostępnych ludków firmy North Star. Na plus też jest cena. Za North Stary trzeba było zapłacić średnio po 90 zł. Za ION Model płacimy 53 zł. Uwielbiam to uczucie, gdy otwieram to duże pudełko i mam wrażenie, że w środku nic nie ma Do kompletu będą psy, kot i poniemiecki rower 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 22 Maja 2021 Share Napisano 22 Maja 2021 12 minut temu, chudyhunter napisał: Na plus też jest cena. Za North Stary trzeba było zapłacić średnio po 90 zł. Za ION Model płacimy 53 zł. ... i w dodatku "NASZE" a i jakość niezła więc wstydu na świecie nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 22 Maja 2021 Share Napisano 22 Maja 2021 Jedna uwaga - jeden z kolegów na Britmodellerze podkreślał, że sa one mało kompatybilne z Northstarami - znacznie niższe i drobniejsze. A więc - "nie mieszajmy systemów walutowych" Link: https://www.britmodeller.com/forums/index.php?/topic/235083877-hms-griffin-g-class-destroyer-atlantic-models-1350/page/4/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 22 Maja 2021 Autor Share Napisano 22 Maja 2021 O widzisz, w 350ce różnica jest dość spora. Postanowiłem porównać dwa zestawy japońców. Z lewej NS, a z prawej ION. Jak widać, w 700ce różnica jest praktycznie niezauważalna, a nawet powiedziałbym, że jej nie ma. Później zro ie porównanie pomalowanych, to będzie przynajmniej coś więcej widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 22 Maja 2021 Share Napisano 22 Maja 2021 Dobre wydaje sie to ze połapani sa za łby, z tymi nogamY i rENkamY bywało różnie u NS, choć inwalidów tez w wiekszości wypadków dawało się do czegos wykorzystac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 22 Maja 2021 Autor Share Napisano 22 Maja 2021 Dużym plusem też jest ich rozmieszczenie. W przypadku NS nie było możliwości by je pomalować prze odcięciem. Tutaj wydaje się że nie będzie większego problemu. Na koniec pozostanie jedynie pomalować głowę, co jest dużym ułatwieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 22 Maja 2021 Share Napisano 22 Maja 2021 TAK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slamacek Napisano 23 Maja 2021 Share Napisano 23 Maja 2021 W dniu 22.05.2021 o 08:07, chudyhunter napisał: Dzisiaj dotarły do mnie małe japońce. Przed pomalowaniem podkładem mało widać, ale myślę że będzie to dobra alternatywa dla praktycznie niedostępnych ludków firmy North Star. Na plus też jest cena. Za North Stary trzeba było zapłacić średnio po 90 zł. Za ION Model płacimy 53 zł. a zdradzisz skąd Japończycy dotarli do Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 23 Maja 2021 Autor Share Napisano 23 Maja 2021 5 minut temu, slamacek napisał: a zdradzisz skąd Japończycy dotarli do Ciebie Proszę bardzo https://www.mojehobby.pl/catalog/Druga-Wojna-288478.html?search_attr_1[1:700]=t Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slamacek Napisano 23 Maja 2021 Share Napisano 23 Maja 2021 Powiadom o dostępności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 23 Maja 2021 Autor Share Napisano 23 Maja 2021 1 minutę temu, slamacek napisał: Powiadom o dostępności Kurde, godzinę temu kupiłem 2 zestawy niemców, jeden angoli i jeden usa i wychodzi na to, że wykupiłem wszystkie sorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 23 Maja 2021 Share Napisano 23 Maja 2021 13 minut temu, chudyhunter napisał: Kurde, godzinę temu kupiłem 2 zestawy niemców, jeden angoli i jeden usa...... widzę że hojnie rozdzielasz kwaterunki na szczecińskie kamienice, niczym bolszewicka rada meldunkowa towarzysza Żdanowa w leningradzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 23 Maja 2021 Autor Share Napisano 23 Maja 2021 Teraz, M.A.V. napisał: widzę że hojnie rozdzielasz kwaterunki na szczecińskie kamienice, niczym bolszewicka rada meldunkowa towarzysza Żdanowa w leningradzie Haha Jeszcze trochę wolnych miejsc w kamienicach zostało Ale musze przyznać, że dobrze mnie rozkminiłeś Bede musiał kupić jeszcze kilka zastawów niemców. 29 minut temu, slamacek napisał: Powiadom o dostępności Kupuj, bo za chwilę jak mnie najdzie to i tutaj Ci wykupię https://agtom.eu/en/inne-skale/370480-ion-model-1-700-figurki-imperial-japanese-navy-chilling-on-deck-92-szt.html Masz chyba wszystkie dostępne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 23 Maja 2021 Share Napisano 23 Maja 2021 (edytowane) Chudy - to takie pchły że za niemców mogą robić chociażby brytole napisz do producenta że interesuje cię hurt bo miasto zaludniasz, na pewno zniżkę utargujesz slamacek - w Martoli te są dostępne Edytowane 23 Maja 2021 przez M.A.V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slamacek Napisano 23 Maja 2021 Share Napisano 23 Maja 2021 Dzięki. Znalazłem też w Jadarze. Zamówione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 23 Maja 2021 Autor Share Napisano 23 Maja 2021 7 minut temu, M.A.V. napisał: Chudy - to takie pchły że za niemców mogą robić chociażby brytole napisz do producenta że interesuje cię hurt bo miasto zaludniasz, na pewno zniżkę utargujesz Masz rację, w sumie beż różnicy zy to niemcy, czy brytole. Szkoda, że nie robią cywili. Próbuję sobie to jakoś w głowie poukładać ilu mi ich trzeba, ale myślę że 300 to minimum Na Minazuku który ma 14 cm długości dałem 30 i jakoś ich nie widać 2 minuty temu, slamacek napisał: Dzięki. Znalazłem też w Jadarze. Zamówione Elegancko! Będzie Pan zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 7 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2021 Ostatnio nie miałem za dużo czasu i weny na działanie, ale udalo mi się zrobić mały zarys całej scenki. Niestety okazało się że dźwig drukowany 3D to słaby pomysł. Elementy są zdecydowanie za delikatne i wychodzą dość słabo albo są na tyle delikatne, że przy cięciu nie sposób ich nie ułamać (chodzi głównie o najdrobniejsze kratownice). Problemem okazała się też spora ilość podpór niezbędnych do wydrukowania elementów. Ogolnie problemem okazał się sam model. Nie ważne Tak więc będzie trzeba powrócić do starej sprawdzonej metody. Jakość zdjęć trochę słaba, ale ogólny zarys widać 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 7 Czerwca 2021 Share Napisano 7 Czerwca 2021 TAK ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 7 Czerwca 2021 Share Napisano 7 Czerwca 2021 SZCZECIN !!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 8 Czerwca 2021 Share Napisano 8 Czerwca 2021 Piknie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 20 Czerwca 2021 Share Napisano 20 Czerwca 2021 (edytowane) Znowu jakies SZCZECINY wyczyniasz, Hamerykanckie UTki malujesz, ja tez miałem partycypować, a wyszło jak zawsze Żeby totalnej stagnacji nie było, moja minimalistyczna wizja tematu Edytowane 20 Czerwca 2021 przez Szydercza Gała 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 20 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2021 40 minut temu, Szydercza Gała napisał: Znowu jakies SZCZECINY wyczyniasz, Hamerykanckie UTki malujesz, ja tez miałem partycypować, a wyszło jak zawsze Żeby totalnej stagnacji nie było, moja minimalistyczna wizja tematu Szczeciny to nic, ale fakt, z tą Hamerykańską UTką to istne szaleństwo . Wszystko ładnie, pięknie, jak zawsze, ale muszę się przyczepić do kilku drobiazgów, a mianowicie: - zdecydowanie brakuje ściany doku - brakuje dźwigu - nie ma budynków W związku z tym, że nie ma powyższych rzeczy, brakuje wszystkiego... Ale spoko, wierzę w Ciebie, wierzę że i Ty kiedyś podejmiesz wyzwanie i wzbijesz sie na szczyt swoich możliwości budując własny Szczecin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 20 Czerwca 2021 Share Napisano 20 Czerwca 2021 Nigdy nie miałem ciągot do modelarstFa architektonicznego, ale jestem zwolennikiem prawdziwego komunizmu: każdemu wedle potrzeb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 20 Czerwca 2021 Share Napisano 20 Czerwca 2021 (edytowane) 2 godziny temu, Szydercza Gała napisał: ale jestem zwolennikiem prawdziwego komunizmu: każdemu wedle potrzeb no i wsio za darmoszkę 2 godziny temu, chudyhunter napisał: W związku z tym, że nie ma powyższych rzeczy, brakuje wszystkiego... nie ma czego bo wszystko już rozszabrowane, przecież scenka wskazuje dobitnie na stocznie złomową --> tylko kadłuba jeszcze nie wynieśli no i śrubki się ostały bo widocznie za ciężkie bez cięcia palnikiem Edytowane 20 Czerwca 2021 przez M.A.V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 21 Czerwca 2021 Share Napisano 21 Czerwca 2021 (edytowane) Jednej już nie ma Edytowane 21 Czerwca 2021 przez Szydercza Gała 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi