Mariusz 72 Napisano 19 Listopada 2020 Share Napisano 19 Listopada 2020 (edytowane) ADGZ-Daimler (M35 Mittlere Pz.w.) - poczta gdańska 1:35 model firmy HOBBY BOSS Temat nieco oklepany. Tak sobie dłubie od jakiegoś czasu.... Edytowane 19 Listopada 2020 przez Mariusz 72 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 19 Listopada 2020 Autor Share Napisano 19 Listopada 2020 (edytowane) Edytowane 19 Listopada 2020 przez Mariusz 72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 19 Listopada 2020 Share Napisano 19 Listopada 2020 (edytowane) "Takie sobie klepanie"... w Twoim wykonaniu też lubię... W kwestii malowania- brązowe plamki oklejałeś blutakiem? ...i jeszcze jedno- czy aby Ostmark miał brązowe plamki, czy to licentia poetica? Edytowane 19 Listopada 2020 przez rhinoceros Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 19 Listopada 2020 Share Napisano 19 Listopada 2020 21 minut temu, Mariusz 72 napisał: Temat nieco oklepany. Ale chyba nie tu, bo takiej pokraki sobie nie przypominam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 19 Listopada 2020 Autor Share Napisano 19 Listopada 2020 Teraz, rhinoceros napisał: W kwestii malowania- brązowe plamki oklejałeś blutakiem? Mr. Masking sol od Mr. Hobby ... 2x musiałem malować, a i tak wyszło słabo. Nie polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 19 Listopada 2020 Share Napisano 19 Listopada 2020 Teraz, Mariusz 72 napisał: Mr. Masking sol od Mr. Hobby ... 2x musiałem malować, a i tak wyszło słabo. Nie polecam To nie poużywam. Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 19 Listopada 2020 Autor Share Napisano 19 Listopada 2020 5 minut temu, rhinoceros napisał: Ostmark miał brązowe plamki, czy to licentia poetica? Raczej to drugie... ale można dyskutować. Miało być realistycznie, a wyszło trochę e fantastycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Godlewski Napisano 19 Listopada 2020 Share Napisano 19 Listopada 2020 Dobry temat , od razu wiadomo ze niemcy to bandyci Obronców Poczty Polskiej garstka i to jeszcze słabo uzbrojonych a te szwaby, aż samochodu pancernego musieli użyć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 19 Listopada 2020 Autor Share Napisano 19 Listopada 2020 (edytowane) oj... żeby tylko to ... armaty i płonącej benzyny... ...to co tam zrobili to typowe dla SS. Edytowane 19 Listopada 2020 przez Mariusz 72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 19 Listopada 2020 Share Napisano 19 Listopada 2020 31 minut temu, Mariusz 72 napisał: oj... żeby tylko to ... armaty i płonącej benzyny... ...to co tam zrobili to typowe dla SS. To ja bym nie kleił szwabów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 19 Listopada 2020 Autor Share Napisano 19 Listopada 2020 (edytowane) 29 minut temu, Spotter napisał: Ciekawy temat. Ale czemu te niemiaszki mają takie zielone plamy? Coś uzupełniałeś bluetackiem? Poza pojazdem i figurantami planujesz coś więcej? Uzupełniałem porciątka i inne braki (green stuff - jeśli się nie mylę). Dioramkę będę starał się zmontować do końca. Edytowane 19 Listopada 2020 przez Mariusz 72 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 19 Listopada 2020 Share Napisano 19 Listopada 2020 Ogrodzenie kropka w kropkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 19 Listopada 2020 Share Napisano 19 Listopada 2020 Jak i z czego robiłeś ogrodzenie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Listopada 2020 Share Napisano 19 Listopada 2020 Takie powroty na forum to bezcen. Trochę roboty już masz wykonane. Podstawka w stanie surowym pokazuje ile pracy tam poszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 19 Listopada 2020 Share Napisano 19 Listopada 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryspacz Napisano 20 Listopada 2020 Share Napisano 20 Listopada 2020 Tak gwoli ścisłości historycznej: Poczta Gdańska wydawała bardzo ładne znaczki pocztowe, ale w żadnym epizodzie zbrojnym nie uczestniczyła. Przed Niemcami bronili się natomiast bohatersko pocztowcy Poczty Polskiej w Gdańsku. A temat zawsze świetny, wykonanie zapowiada się ciekawie, jako danziger śledzę z zainteresowaniem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 1 Marca 2021 Autor Share Napisano 1 Marca 2021 Mała aktualizacja 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merten Napisano 1 Marca 2021 Share Napisano 1 Marca 2021 Cytat samochodu pancernego musieli użyć Samochodów. A model ładnie się prezentuje. Zwłaszcza, że podstawka to już w ogóle super. Jakbym miał się przyczepić, to spoina między cegłami powinna być biała. W każdym razie zlewa się z kolorem cegieł. Ale może to wina zdjęć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 2 Marca 2021 Share Napisano 2 Marca 2021 Zaprawa murarska to wapno, cement i piasek. Taka mieszania nigdy nie będzie biała. Będzie szara. Na początku będzie jaśniejsza a z czasem będzie ciemnieć do bardzo szarej. U Mariusza cegła jest jasna. Jak na stary mur to chyba trochę za jasna (jest to rzecz względna). Ja bym całość muru na koniec przyciemnił jakimś filtrem. A całość prezentuje się doskonale. Podziwiam warsztat. Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 2 Marca 2021 Super Moderator Share Napisano 2 Marca 2021 tak gwoli ścisłości w starych murach więcej jest wapna niż cementu więc kolor beżowo biały jak już, ale nie obawiać się Kolega Mariusz da sobie doskonale radę, trzeba tylko poczekać ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 3 Marca 2021 Autor Share Napisano 3 Marca 2021 Chyba nie odważę się już ruszyć tej cegły. Efekt mnie zadowala, a zepsuć łatwo.. Kiedyś się namęczyłem i wyszło do bani. Generalnie to jest jakby nowa cegła - jasna. Może powinna być ciemniejsza. Lekko jeszcze podbrudzę. Dawniej nie robiono zapraw cementowo-wapiennych. Dominowały wapienno-piaskowe... czyli białe lub biało-żółtawe. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 3 Marca 2021 Share Napisano 3 Marca 2021 Jak masz wątpliwości to nie ruszaj. Tak jak teraz jest pięknie. Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 3 Marca 2021 Share Napisano 3 Marca 2021 Ja bym zostawił. Przestrzenie między cegłami są jaśniejsze i dają złudzenie zaprawy. Na dole wydają się być ciemniejsze co nasuwa na myśl brud. Całość sprawia znakomite wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 3 Marca 2021 Share Napisano 3 Marca 2021 Ja tylko tak chciałem napisać, że jestem i oglądam z przyjemnością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryspacz Napisano 3 Marca 2021 Share Napisano 3 Marca 2021 Bomba, i pojazd, i scenografia. Czekamy na Niemiaszków! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi