Jacorro Napisano 22 Listopada 2020 Share Napisano 22 Listopada 2020 Cześć, pierwszy raz zamieszczam mój gotowy model na forum. Chciałbym wspomnieć, że to mój 3 udany model i, że mam 13 lat. Proszę o opinie, które pomogą mi się poprawić w modelarstwie. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 22 Listopada 2020 Share Napisano 22 Listopada 2020 Jak na wiek jaki podajesz, to model fajnie wyszedł, postaraj się przy następnym podobnym modelu spróbować zrobić naciągi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinWSS Napisano 22 Listopada 2020 Share Napisano 22 Listopada 2020 Zgadzam się z przedmówcą : jak na ten wiek to model skleiłeś czysto i starannie. No i naciągi - moim zdaniem to program obowiązkowy w modelach samolotów z tego okresu. Tak trzymaj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 23 Listopada 2020 Share Napisano 23 Listopada 2020 Model na +, bardzo ładne drewienko ci wyszło, i jak koledzy już pisali: spróbuj naciągów, model zyska i to sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacorro Napisano 23 Listopada 2020 Autor Share Napisano 23 Listopada 2020 Chciałem zrobić naciągi, ale nie miałem dobrych linek. W domu same do szycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wachmistrz Napisano 23 Listopada 2020 Share Napisano 23 Listopada 2020 Rewelacja! W wieku 13 lat nawet nie marzyłem o takim poziomie wykonania, i to jeszcze dwupłata. Naciągi to program nadobowiązkowy jeszcze przez jakiś czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krosto Napisano 23 Listopada 2020 Share Napisano 23 Listopada 2020 Również uważam, że jak na swój wiek masz potencjał na szmatopłaty! Osobiście nie zrobił bym w wieku 13 lat tak dobrego modelu. Moje wyblądały jak wyrwane psu z gardła. Ps. Dobrze, że ludzkie oczy ich już nigdy nie ujrzą pzdr K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinWSS Napisano 23 Listopada 2020 Share Napisano 23 Listopada 2020 6 godzin temu, Jacorro napisał: Chciałem zrobić naciągi, ale nie miałem dobrych linek. W domu same do szycia. Jak byś był kiedyś we Wrocławiu to sprezentuję Ci kilka metrów EZ-Line. Wystarczy na kilkanaście modeli Masz potencjał! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 23 Listopada 2020 Share Napisano 23 Listopada 2020 Kolego!!! na to są domowe sposoby: wyciągnięte ramki, nitka przeciągnięta klejem np. wikolem ( nie mechaci się), nitki z rajstop, bardzo dobrze wyciąga się nad świeczką patyczki do uszu, te niebieskie bo są elastyczne itp... Też dopiero zaczynam choć jestem sporo starszy od Ciebie...także głowa do góry, dasz radę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toke Napisano 23 Listopada 2020 Share Napisano 23 Listopada 2020 Bardzo ładnie wykonany, drewno pięknie wyszło. Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 24 Listopada 2020 Share Napisano 24 Listopada 2020 Model wyszedł ładnie, naciągi przydałyby się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 26 Listopada 2020 Share Napisano 26 Listopada 2020 Drewno wyło super. Model bardzo fajny, będzie dobrą miarą do oceny dalszych twoich postępów w modelarstwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dedrey Napisano 28 Listopada 2020 Share Napisano 28 Listopada 2020 (edytowane) Wyszło fajnie...nawet dobrze:). Naciągi...nitka z rajstop..robiłem, teraz EZ line..lub żyłka wędkarska ( trzeba malować ). Co do drewienka to mocno drewniane.. sklejka ma inny kolor i inny układ słojów? . Nie odbieraj tego źle ..Naprawdę fajnie wyszedł. a teraz coś z epoki.. łopaty śmigła są klejone z kilku warstw to widać... oponki hmm słabo widać ale w tym okresie nie były czarne..szare lub ciemno szaro niebieskie:) . jeszcze bym zmienił kolor zastrzałów i innych elementów metalowych.. ale wiesz ... no w Twoim wieku mi tak zgrabnie samolociki nie wychodziły..wiec Bravo . w Albatrosie znaki ( krzyże) są na płacie i lotce..kalkomanie trzeba naciąć w miejscy hmm łączenia. ( nie tylko w albatrosie tak jest) Edytowane 28 Listopada 2020 przez dedrey Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacorro Napisano 2 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2020 W dniu 28.11.2020 o 20:49, dedrey napisał: Wyszło fajnie...nawet dobrze:). Naciągi...nitka z rajstop..robiłem, teraz EZ line..lub żyłka wędkarska ( trzeba malować ). Co do drewienka to mocno drewniane.. sklejka ma inny kolor i inny układ słojów? . Nie odbieraj tego źle ..Naprawdę fajnie wyszedł. a teraz coś z epoki.. łopaty śmigła są klejone z kilku warstw to widać... oponki hmm słabo widać ale w tym okresie nie były czarne..szare lub ciemno szaro niebieskie:) . jeszcze bym zmienił kolor zastrzałów i innych elementów metalowych.. ale wiesz ... no w Twoim wieku mi tak zgrabnie samolociki nie wychodziły..wiec Bravo . w Albatrosie znaki ( krzyże) są na płacie i lotce..kalkomanie trzeba naciąć w miejscy hmm łączenia. ( nie tylko w albatrosie tak jest) Na żywo lepiej widać, ale koła są ciemnoszare. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 10 Grudnia 2020 Share Napisano 10 Grudnia 2020 Bardzo realistycznie wyszło drewno, czy sklejka. Bardzo ładny model, Bardzo efektowny ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi