Super Moderator jawkers Napisano 4 Stycznia 2021 Super Moderator Share Napisano 4 Stycznia 2021 Ja używam skalpela i pilników diamentowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 4 Stycznia 2021 Share Napisano 4 Stycznia 2021 Nożyk albo papier ścierny przyklejony do jakiegoś patyczka o bardziej okrągłym profilu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 6 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2021 Czy Duxon po 96h po położeniu nadal może być na tyle miękki, że pod naciskiem, paznokieć się w niego wbija? Nadal się to już do matowienia i polerowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oliardi Napisano 6 Stycznia 2021 Share Napisano 6 Stycznia 2021 Jak jest miękki to w życiu tego nie wypolerujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 6 Stycznia 2021 Share Napisano 6 Stycznia 2021 O ile chcesz mieć potem piękne rysy w lakierze to możesz polerować. Jeżeli jest miękko - poczekaj aż wyschnie, dopiero potem cokolwiek rób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 6 Stycznia 2021 Share Napisano 6 Stycznia 2021 Tak czytam i czytam ten wątek i zaczynam mieć wątpliwości czy budować tego GTR Chyba mnie to przerośnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 6 Stycznia 2021 Share Napisano 6 Stycznia 2021 4 minuty temu, Przemek R napisał: Tak czytam i czytam ten wątek i zaczynam mieć wątpliwości czy budować tego GTR Chyba mnie to przerośnie O ile nie słuchasz rad innych i lubisz kombinować po swojemu, to rzeczywiście może być problem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 6 Stycznia 2021 Share Napisano 6 Stycznia 2021 16 minut temu, Przemek R napisał: Tak czytam i czytam ten wątek i zaczynam mieć wątpliwości czy budować tego GTR Chyba mnie to przerośnie Zwyczajnie przestań czytać, tym bardziej, że problemy tu się ujawniające nie mają wiele wspólnego z rzeczywistą budową tego typu modeli... Dasz radę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 6 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2021 24 minuty temu, Przemek R napisał: Tak czytam i czytam ten wątek i zaczynam mieć wątpliwości czy budować tego GTR Chyba mnie to przerośnie Polecam używać jako lakieru bezbarwengo, Duxona. Jak z lakierowaniem sobie poradzisz to reszta będzie przyjemnością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 6 Stycznia 2021 Share Napisano 6 Stycznia 2021 13 minut temu, Bartas89 napisał: Polecam używać jako lakieru bezbarwengo, Duxona. Jak z lakierowaniem sobie poradzisz to reszta będzie przyjemnością Na razie nic nie będę kombinował z lakierami , mam GX100 i przy tym zostanę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 6 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2021 15 minut temu, Przemek R napisał: Na razie nic nie będę kombinował z lakierami , mam GX100 i przy tym zostanę Pewnie, jak najlepiej Ci się z nim pracuje to nic nie zmieniaj Ja przerobiłem Duxona, GX100 oraz ZP 3002. Ostatni miesiąc w sumie nic innego nie robiłem tylko lakierowałem xD 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 6 Stycznia 2021 Share Napisano 6 Stycznia 2021 (edytowane) 44 minuty temu, Bartas89 napisał: Pewnie, jak najlepiej Ci się z nim pracuje to nic nie zmieniaj Ja przerobiłem Duxona, GX100 oraz ZP 3002. Ostatni miesiąc w sumie nic innego nie robiłem tylko lakierowałem xD Nie ma to, jak zdobywanie doświadczenia. Edytowane 6 Stycznia 2021 przez cayman 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 7 Stycznia 2021 Share Napisano 7 Stycznia 2021 22 godziny temu, Bartas89 napisał: Pewnie, jak najlepiej Ci się z nim pracuje to nic nie zmieniaj Ja przerobiłem Duxona, GX100 oraz ZP 3002. Ostatni miesiąc w sumie nic innego nie robiłem tylko lakierowałem xD Lepiej byś już pokazał te twoje "malunki" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jery Napisano 7 Stycznia 2021 Share Napisano 7 Stycznia 2021 W dniu 6.01.2021 o 21:45, Dorotka napisał: Zwyczajnie przestań czytać... Widać ciężko jest się zastosować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 7 Stycznia 2021 Share Napisano 7 Stycznia 2021 (edytowane) 3 minuty temu, Jery napisał: Widać ciężko jest się zastosować Ja czytam , bo nic nie wprowadza mnie w lepszy humor niż to co się tu dzieje. A to dopiero 5 stron... P.S. Początkującym natomiast nie polecam! Edytowane 7 Stycznia 2021 przez Dorotka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 7 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2021 Godzinę temu, Przemek R napisał: Lepiej byś już pokazał te twoje "malunki" Aktualnie poleruję i wrzucę coś jutro albo w sobotę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 8 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2021 Po miesiącu potu, krwi i łez, udało mi się polakierować i wypolerować te owiewki. Lakier to Duxon jedna mokra warstwa, potem micromesh 6000,8000 i 12000, następnie pasta polerska Tamiya Finish nakładana mechanicznie i na koniec wosk Hesegawa. Dziękuję za nieocenioną pomoc caymanowi, z którym byłem w ciągłym kontakcie telefonicznym A teraz zgodnie z wcześniejszą zapowiedzią, że jak uda mi się to zrobić, to owiewki jak i cały model lądują w piecu P.S Mój kłopot z położeniem Duxona polegał na tym, że robiły się pawie oczka. A robiły się one z tego względu, że mieszałem go w strzykawce z gumowym tłoczkiem KTÓRY BYŁ POKRYTY JAKIMŚ SILIKONEM, który wchodził w reakcję z lakierem i stąd te pawie oczka. To info dla przyszłych użytkowników Duxona. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 8 Stycznia 2021 Share Napisano 8 Stycznia 2021 Imponujący postęp! Brawo Ty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 8 Stycznia 2021 Share Napisano 8 Stycznia 2021 Super !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 8 Stycznia 2021 Share Napisano 8 Stycznia 2021 Jak już się wygadałeś . To brawo Ty, brawo My. Tak 3maj , dla mnie Bartas już należysz do tych twardych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 8 Stycznia 2021 Share Napisano 8 Stycznia 2021 Cayman ile bierzesz za tele porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 8 Stycznia 2021 Share Napisano 8 Stycznia 2021 4 minuty temu, Przemek R napisał: Cayman ile bierzesz za tele porady Prowadź warsztat z GTR-em ,to pomyślę , bo już obserwuję Twój warsztat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 8 Stycznia 2021 Share Napisano 8 Stycznia 2021 43 minuty temu, Przemek R napisał: Cayman ile bierzesz za tele porady Ty uważaj, bo on rozgadany chłop jest Zbankrutujesz Rób swój warsztat, święta trójca czuwa Ale żeby nie uciekać z tematem - bardzo dobrze kolego Bartas, ładnie położony lakier, do tego udało Ci się przeskoczyć trudny problem pawich oczek. Teraz już nie ma co do pieca rzucać, bo szkoda by było lakieru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 8 Stycznia 2021 Share Napisano 8 Stycznia 2021 4 godziny temu, Bartas89 napisał: (...) A robiły się one z tego względu, że mieszałem go w strzykawce z gumowym tłoczkiem KTÓRY BYŁ POKRYTY JAKIMŚ SILIKONEM, który wchodził w reakcję z lakierem i stąd te pawie oczka. To info dla przyszłych użytkowników Duxona. Gdyby "oczka" były uparte (a czasami naprawdę są), to co poniżej załatwia sprawę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 8 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2021 31 minut temu, Dorotka napisał: Gdyby "oczka" były uparte (a czasami naprawdę są), to co poniżej załatwia sprawę Dobrze wiedzieć Szkoda, że nie wiedziałem tego 3 tygodnie temu, to może już bym miał model na ukończeniu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi