Skocz do zawartości

ZSU 23-4 Dragon 1/35

krzychu83

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo fajne model. Dobrze się na niego patrzy i sprawia na prawdę solidne wrażenie.  Jakbym jednak miał się do czegoś przyczepić to byłoby to brak przewodów radiolokatora i te "rury" służące do wyrzutu łusek, na których widać szwy i nie są nawiercone. Przyznam się, że kiedyś robiłem dokładnie ten model ale poległem i odstąpiłem go jako złom, więc tym większe uznanie z mojej strony, bo łatwy w budowie to on nie jest. 

Dziękuję 

11 godzin temu, FAHR napisał:

Bardzo fajne model. Dobrze się na niego patrzy i sprawia na prawdę solidne wrażenie.  Jakbym jednak miał się do czegoś przyczepić to byłoby to brak przewodów radiolokatora i te "rury" służące do wyrzutu łusek, na których widać szwy i nie są nawiercone. 

Dzięki,  no przeoczenie moje z tym szwem,  aczkolwiek sam jeszcze znalazłem kilka miejsc hihi 

(W zasadzie najpierw powinno się przez kilka dni oglądać tylko zdjęcia i wychwytywać wszystkie niedoskonałości  hehe , bo czasem coś oku  umknie podczas pracy.)

Tak, zespół armaty to najsłabszy element tego modelu.  Detal to raz, dwa złożyć to do kupy, żeby to jakoś geometrię trzymało...synek tylko słyszał jak tata klnął... Nawierciłem tylko końcówki luf,  natomiast wyrzutnikom łusek samo nawiercenie nic by nie dało, musiałbym tam wzdłuż jeszcze wydrzeć materiału, a przy tak wątłym elemencie nie chciałem ryzykować.  Może jakbym miał jakiś dremel z małym frezikiem....

Edytowane przez krzychu83

Nie służyłem, tak formalnie to ja jestem 100% Cywilbanda z kategorią D na kręgosłup.  Awatar wynika z działalności rekonstrukcyjnej (GRH "Południe" Polscy Spadochroniarze Wojskowi). Po prostu mam słabość do sprzętu którego bali się czy nadal boją się potencjalni przeciwnicy.

Model wyszedł fajnie:super:. Ja, może przy tym, że i tak coś do niego dokładałeś, to dorzuciłbym mu metalowe lufy bo to jest część modelu, która najbardziej przyciąga wzrok. Czy nie odpadło przypadkiem szkiełko lewej lampy?

Dziękuję

hmmm, same lufy to z Abera, bo RB jakiegoś szału nie ma, tylko po co zabierać się za same lufy jak reszta zespołu armat wymaga praktycznie wymiany na coś lepszego?, odpuściłem... może kiedyś wypuszczą Szyłkę w lepszej jakości...

Nie, lampy nie miały szkiełek w tym modelu

• 2 weeks later...