krzychu83 Napisano 21 Stycznia 2021 Share Napisano 21 Stycznia 2021 Cześć wszystkim ZSU 23-4 "Szyłka", Wojsko Polskie, lata 70te Model Dragon, dodatkowo blaszki Eduard, liny Eureka, kalki i oznaczenia priorytetu drogowego - Toro Model. Pozdrawiam i zapraszam do galerii 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 21 Stycznia 2021 Share Napisano 21 Stycznia 2021 Bardzo fajnie wyszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam215 Napisano 21 Stycznia 2021 Share Napisano 21 Stycznia 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 21 Stycznia 2021 Share Napisano 21 Stycznia 2021 Generalnie fajny ale nie wiem wygląda jak nie eksploatowany jakby stal pod chmurką ale gąski sa jakby jeździł, moze blota czy kurzu dolozyc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 21 Stycznia 2021 Share Napisano 21 Stycznia 2021 Bardzo fajnie wyszedł. Podoba mi się ten pojazd i wykonanie tez bardzo ładne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 21 Stycznia 2021 Share Napisano 21 Stycznia 2021 Dla mnie rewelacja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 21 Stycznia 2021 Share Napisano 21 Stycznia 2021 Bardzo fajne model. Dobrze się na niego patrzy i sprawia na prawdę solidne wrażenie. Jakbym jednak miał się do czegoś przyczepić to byłoby to brak przewodów radiolokatora i te "rury" służące do wyrzutu łusek, na których widać szwy i nie są nawiercone. Przyznam się, że kiedyś robiłem dokładnie ten model ale poległem i odstąpiłem go jako złom, więc tym większe uznanie z mojej strony, bo łatwy w budowie to on nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 21 Stycznia 2021 Share Napisano 21 Stycznia 2021 Dużo pracy, fajny detal. Podoba się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu83 Napisano 22 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2021 (edytowane) Dziękuję 11 godzin temu, FAHR napisał: Bardzo fajne model. Dobrze się na niego patrzy i sprawia na prawdę solidne wrażenie. Jakbym jednak miał się do czegoś przyczepić to byłoby to brak przewodów radiolokatora i te "rury" służące do wyrzutu łusek, na których widać szwy i nie są nawiercone. Dzięki, no przeoczenie moje z tym szwem, aczkolwiek sam jeszcze znalazłem kilka miejsc hihi (W zasadzie najpierw powinno się przez kilka dni oglądać tylko zdjęcia i wychwytywać wszystkie niedoskonałości hehe , bo czasem coś oku umknie podczas pracy.) Tak, zespół armaty to najsłabszy element tego modelu. Detal to raz, dwa złożyć to do kupy, żeby to jakoś geometrię trzymało...synek tylko słyszał jak tata klnął... Nawierciłem tylko końcówki luf, natomiast wyrzutnikom łusek samo nawiercenie nic by nie dało, musiałbym tam wzdłuż jeszcze wydrzeć materiału, a przy tak wątłym elemencie nie chciałem ryzykować. Może jakbym miał jakiś dremel z małym frezikiem.... Edytowane 22 Stycznia 2021 przez krzychu83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 22 Stycznia 2021 Share Napisano 22 Stycznia 2021 Szyłka, Szyłeczka, Szyłunia! 20 DPanc patrząc po numerze taktycznym. Fajnie wyszła, prawdziwy postrach Tornad i innych A-10! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu83 Napisano 22 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2021 Kolega służył na nich ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 22 Stycznia 2021 Share Napisano 22 Stycznia 2021 Nie służyłem, tak formalnie to ja jestem 100% Cywilbanda z kategorią D na kręgosłup. Awatar wynika z działalności rekonstrukcyjnej (GRH "Południe" Polscy Spadochroniarze Wojskowi). Po prostu mam słabość do sprzętu którego bali się czy nadal boją się potencjalni przeciwnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
x_bandit Napisano 22 Stycznia 2021 Share Napisano 22 Stycznia 2021 Model wyszedł fajnie. Ja, może przy tym, że i tak coś do niego dokładałeś, to dorzuciłbym mu metalowe lufy bo to jest część modelu, która najbardziej przyciąga wzrok. Czy nie odpadło przypadkiem szkiełko lewej lampy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu83 Napisano 23 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2021 Dziękuję hmmm, same lufy to z Abera, bo RB jakiegoś szału nie ma, tylko po co zabierać się za same lufy jak reszta zespołu armat wymaga praktycznie wymiany na coś lepszego?, odpuściłem... może kiedyś wypuszczą Szyłkę w lepszej jakości... Nie, lampy nie miały szkiełek w tym modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 24 Stycznia 2021 Share Napisano 24 Stycznia 2021 W dniu 23.01.2021 o 10:39, krzychu83 napisał: Może kiedyś wypuszczą Szyłkę w lepszej jakości... Są dobre szyłki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu83 Napisano 3 Lutego 2021 Autor Share Napisano 3 Lutego 2021 Masz na myśli Menga? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 5 Lutego 2021 Share Napisano 5 Lutego 2021 Wyszło na prawdę zawodowo. Brawo! Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Lutego 2021 Share Napisano 7 Lutego 2021 Pierwsze wrażenie robi pozytywne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 7 Lutego 2021 Share Napisano 7 Lutego 2021 Dodam jeszcze tylko, że jeżeli to lata 70-e to priorytet drogowy z tyłu też pomarańczowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi