KayFranz Napisano 15 Kwietnia 2022 Share Napisano 15 Kwietnia 2022 (edytowane) 3 godziny temu, em napisał: Podobno sylwetki boczne... Tak. Oraz zdjęcia. Edytowane 15 Kwietnia 2022 przez KayFranz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 25 Kwietnia 2022 Share Napisano 25 Kwietnia 2022 Nie wiem czy zwróciliście uwagę, że na okładce tego dzieła jest info " Tom 1". Właśnie dowiedziałem się, że autorzy przewidują 15 tomów ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIRO Napisano 26 Kwietnia 2022 Share Napisano 26 Kwietnia 2022 W dniu 9.04.2022 o 07:47, wuwumaster napisał: Wznowione "Donaldy Zumbacha" Wczoraj dotarły do mnie "Donaldy" kupione o tu https://odk.pl/donaldy-zumbacha,30405.html Świetna rzecz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 26 Kwietnia 2022 Share Napisano 26 Kwietnia 2022 A do mnie dotarły dwie książeczki wydane w odstępie 45 lat. Lotnictwo - z roku 1977 PKL Malowania - z roku 2022 Słówko o każdej postaram się wrzucić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 26 Kwietnia 2022 Share Napisano 26 Kwietnia 2022 (edytowane) Poproszę o spis treści i jakąś stronkę z PKL VII . Edytowane 26 Kwietnia 2022 przez kopernik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 26 Kwietnia 2022 Share Napisano 26 Kwietnia 2022 1 godzinę temu, kopernik napisał: Poproszę o spis treści i jakąś stronkę Proń Cie bardzo: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 26 Kwietnia 2022 Share Napisano 26 Kwietnia 2022 Zapowiedź: Polskie Skrzydła 34 - MiG-15 i wersje licencyjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 27 Kwietnia 2022 Share Napisano 27 Kwietnia 2022 (edytowane) Jeszcze obiecane słówko o PKL - Malowania. Zakupiłem, przejrzałem, puszczam dalej w obieg. Głównie dlatego, że większość interesujących mnie tematów mam w innych publikacjach. Nie ukrywam, że publikacja rozczarowała mnie zawartymi w niej błędami. Pokazuję niżej te z tematów będących w kręgu moich zainteresowań. Wiem, że w dużej mierze powiecie, że to drobiazgi, ale skoro wydaje się książkę, która ma w tytule słowo "malowania", powinno to do czegoś zobowiązywać (ale to tylko moja subiektywna opinia...). Edytowane 28 Kwietnia 2022 przez Grzes 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 28 Kwietnia 2022 Share Napisano 28 Kwietnia 2022 Dzięki @Grzesza tę recenzję. Utwierdza mnie w przekonaniu, że zaoszczędziłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flynavy Napisano 28 Kwietnia 2022 Share Napisano 28 Kwietnia 2022 Witam Do uwag podanych przez Grzesia zabrakło mi oryginalnych malowań naszego sprzętu w egzotycznych barwach - jest tego trochę. Powielanie tych najbardziej popularnych (poprawnych lub z błędami) staje się dość nudne . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 28 Kwietnia 2022 Share Napisano 28 Kwietnia 2022 14 godzin temu, Grzes napisał: Jeszcze obiecane słówko o PKL - Malowania. Zakupiłem, przejrzałem, puszczam dalej w obieg. Głównie dlatego, że większość interesujących mnie tematów mam w innych publikacjach. Nie ukrywam, że publikacja rozczarowała mnie zawartymi w niej błędami. Pokazuję niżej te z tematów będących w kręgu moich zainteresowań. Wiem, że w dużej mierze powiecie, że to drobiazgi, ale skoro wydaje się książkę, która ma w tytule słowo "malowania", powinno to do czegoś zobowiązywać (ale to tylko moja subiektywna opinia...). Kto jest autorem rysunków? Są jakieś wersji TB Orlika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 28 Kwietnia 2022 Share Napisano 28 Kwietnia 2022 1 minutę temu, Wymysl napisał: Kto jest autorem rysunków? Dariusz Karnas i Andrzej M.Olejniczak. Autor rysunku jest podany na końcu każdego opisu. 3 minuty temu, Wymysl napisał: Są jakieś wersji TB Orlika? Nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 28 Kwietnia 2022 Share Napisano 28 Kwietnia 2022 Porażka!!! Nic dodać, nic ująć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 29 Kwietnia 2022 Share Napisano 29 Kwietnia 2022 W Li - 2 tez były błędy. Skończyło się na errecie ( do pobrania ), niestety korygującej tylko te naważniejsze błędy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 29 Kwietnia 2022 Share Napisano 29 Kwietnia 2022 Niedawno pozyskałem w drodze zakupu. Mam nadzieję, że bez błędów ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 29 Kwietnia 2022 Share Napisano 29 Kwietnia 2022 2 godziny temu, kopernik napisał: Mam nadzieję W sumie ona umiera ostatnia... W Twojej książce nie ma zdaje się żadnych schematów malowania, to może i błędów nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 29 Kwietnia 2022 Share Napisano 29 Kwietnia 2022 2 minuty temu, Grzes napisał: W sumie ona umiera ostatnia... W Twojej książce nie ma zdaje się żadnych schematów malowania, to może i błędów nie ma Są schematy malowania tablic ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRYSTEK Napisano 30 Kwietnia 2022 Share Napisano 30 Kwietnia 2022 PKL VII Malowania powinny być bezpłatnym dodatkiem do PKL tom VII. Publikacja może nosić tytuł ,,Kolorowe zdjęcia'' Objętość 44 stron za 60 zł to trochę przesada. KRYSTEK. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 1 Maja 2022 Share Napisano 1 Maja 2022 W dniu 26.01.2022 o 21:25, kopernik napisał: Zapowiedzi Stratusa / MMP na rok 2022. Jednak nie wszystko po angielsku . https://www.yumpu.com/en/document/read/65144425/mmpbooks-stratus-forthcoming-books-for-2021-2022 No cóż ... recenzja jest delikatnie mówiąc miażdżąca. dodając opinię o dodatku "Malowania" chyba nie tego oczekiwałem. https://lot-nisko.blogspot.com/2022/05/polskie-konstrukcje-lotnicze-t-vii-moga.html?fbclid=IwAR2BTPtcLIycmCB4O9869CaiKvA9BwsJJb5qHQro0txOuxlHdADOKRBvAH8 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 3 Maja 2022 Share Napisano 3 Maja 2022 Po tym co podlinkował @kopernik powiecie, że leżącego się nie kopie, ale przypomniał mi się jeden z lepszych tekstów Brunera... Dorzucam zatem jeszcze kilka ciekawostek z książki o malowaniach: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 3 Maja 2022 Share Napisano 3 Maja 2022 A ja tak cieszyłem się na wiadomość PKL VII i dodatek Malowania. Zakładałem, że Stratus nie wyda babola ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M4A2 Napisano 3 Maja 2022 Share Napisano 3 Maja 2022 To mi wygląda na niechlujną, pospieszną, niekompetentną redakcję i korektę tekstu. Do tego ich książki są - moim zdaniem - mocno rozbuchane edytorsko, przez co grafika układu strony góruje nad tekstem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 6 Maja 2022 Share Napisano 6 Maja 2022 Może ktoś z Was zna (ma) tę pozycję: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 6 Maja 2022 Share Napisano 6 Maja 2022 Całkiem fajna. Sporo zdjęć, chyba powszechnie znanych, ciekawe opisy pracy naszych w Etiopii. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 6 Maja 2022 Share Napisano 6 Maja 2022 Dzięki @kopernik Miałem nadzieję, że to właśnie taka pozycja zbierająca kompleksowo informację o tamtej misji. Super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi