dedrey Napisano 18 Lutego Share Napisano 18 Lutego (edytowane) sie drukuje... zerknij na fecebooka- niemieckie samoloty w lotnictwie polskim. Grupa prowadzona przez autorow tej serii. Co do ceny...mam nadzieje ze w 200/250 sie zamknie. Edytowane 18 Lutego przez dedrey Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lord_karton Napisano 18 Lutego Share Napisano 18 Lutego 2 godziny temu, dedrey napisał: mam nadzieje ze w 200/250 sie zamknie Przy takiej kwocie mógłby wydawca zatrudnić choć jedną osobę, która umiałaby zaprojektować książkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dedrey Napisano 18 Lutego Share Napisano 18 Lutego (edytowane) Nie jestem wydawca ni autorem. Kwota. jak na dzisiejsze czasy normalna(oc boli portfel). Mam poprzednie książki (I tom i OAW) nie lubie takiego formatu wole klasyczny uklad. ale co do rezty to sa solidnie opracowane. zeby nie bylo ze same plusy. .. format ksiazki powoduje ryzyko uszkodzenia. co zresztą w moim przypadku nastąpilo. odmaszerowała zawartość od okładki. to wynika z dość słabego przymocowania do okladki. ale no coż.. trafi do introligatora ktory. tylko sie usmiechnal widzac problem. Edytowane 18 Lutego przez dedrey Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano 18 Lutego Share Napisano 18 Lutego No to pierwszy tom kupiłem za nieco ponad połowę tej kwoty jak dobrze pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dedrey Napisano 18 Lutego Share Napisano 18 Lutego kosztowal cos ze 120 ale to juz dwa lata.... nie wiem na ile wyceni to wydawca. zwyczajnie mam.nadzieje ze nie bedzie to. wiecej niz to co napisalem. poszlo wzzystko w górę przez te dwa lata..troche zarobki..koszta sporo wiecej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 18 Lutego Share Napisano 18 Lutego Przy okazji wizyty w MLP w Krakowie otrzymałem w prezencie dwie publikacje. Polecam, bardzo ciekawy materiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dedrey Napisano 18 Lutego Share Napisano 18 Lutego 5 godzin temu, zenek_65 napisał: Przy okazji wizyty w MLP w Krakowie otrzymałem w prezencie dwie publikacje. Polecam, bardzo ciekawy materiał. fajne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 18 Lutego Share Napisano 18 Lutego 5 godzin temu, dedrey napisał: fajne 60 lat - Fajne ale i niestety miejscami tendencyjne, Jak by nie oceniać dorobku czy osobowości to >20 lat poprzedniego dyr. znajduje minimalne odzwierciedlenie (pokazany na dosłownie jednej! fotce sprzed ok 20 lat...) za to nie tak dawno powołany (wg moich i informacji nie w skutek konkursu! konkurs wygrał kompetentny człowiek który dość długo pełnił funkcje p.o. dyr aż do przybycia nominata... po czym wrócił do poprzedniego biurka) to ohohoho w ilu miejscach foty podpisy dokonania plany. Ot maluczka polityka przemycona do książki historycznej. Będąc stałym bywalcem już od kilku dekad to taki dla mnie dość niesmaczny akcent w bardzo ciekawym opracowaniu które cieszę się że powstało. Powyższe jest oczywiście moim osobistym odczuciem w oparciu o posiadaną wiedzę i własne obserwacje. Pozdr ww 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
India Napisano 19 Lutego Share Napisano 19 Lutego No cóż, jak widać Krzysiek Radwan zrobił, jak każdy Murzyn swoje i mógł odejść.. A ile zrobił dla Muzeum, to będący w temacie wiedzą. Szacun 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 19 Lutego Share Napisano 19 Lutego 11 godzin temu, wuwumaster napisał: Ot maluczka polityka przemycona do książki historycznej. Nie raz już próbowano na siłę dorobić legendę do nic nie znaczącego człowieczka. Wcześniej czy później takie mity upadają i zostaje tylko zażenowanie. 2 godziny temu, India napisał: Krzysiek Radwan (...) ile zrobił dla Muzeum, to będący w temacie wiedzą. Otóż to! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pires Napisano 19 Lutego Share Napisano 19 Lutego Ostatnio kupiłem taką pozycję. Chyba jej nie było na forum. Ciekawa, kompetentna, z ogromną ilością zdjęć i malowań większości maszyn występujących w konflikcie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 19 Lutego Share Napisano 19 Lutego ja wprawdzie swoja Hiszpanie juz mam, ale warto poszukac tej ksiazki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 19 Lutego Share Napisano 19 Lutego 1 godzinę temu, Grzes napisał: Nie raz już próbowano na siłę dorobić legendę do nic nie znaczącego człowieczka. Wcześniej czy później takie mity upadają i zostaje tylko zażenowanie. Otóż to! Heh to już może trochę za mocno pojechane, obecny dyr nawet całkiem działa, efektów przybywa, z tego co wiem pracownicy sobie chwalą, Bardziej chodzi mi o groteskową wręcz dysproporcje w zaznaczeniu poprzedniego i obecnego. Pozdr ww Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 19 Lutego Share Napisano 19 Lutego 4 minuty temu, wuwumaster napisał: Heh to już może trochę za mocno pojechane Pisałem to bardziej ogólnie do tego fragmentu, który napisałeś, bo takich przemycanych polityk jest wokół nas pełno, niestety. Odnośnie tej sytuacji to umniejszenie zasług poprzednika nie świadczy najlepiej. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 19 Lutego Share Napisano 19 Lutego 7 godzin temu, BRAVO112 napisał: ja wprawdzie swoja Hiszpanie juz mam, ale warto poszukac tej ksiazki Dyskwalifikacja ! Niemiec Polski modelarz skleja polskie konstrukcje RWD-8, PWS -10 i dopiero wtedy zaliczymy Hiszpana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 19 Lutego Share Napisano 19 Lutego mam Losia, Karasia, P11C, Wilge, Iskre ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dedrey Napisano 20 Lutego Share Napisano 20 Lutego W dniu 19.02.2024 o 12:52, Pires napisał: Ostatnio kupiłem taką pozycję. Chyba jej nie było na forum. Ciekawa, kompetentna, z ogromną ilością zdjęć i malowań większości maszyn występujących w konflikcie. mozna wiedzieć gdzie i za ile?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caughtinthemiddle Napisano 20 Lutego Share Napisano 20 Lutego 45 minut temu, dedrey napisał: mozna wiedzieć gdzie i za ile?? A choćby u patrona forum: https://www.mojehobby.pl/products/AIRCRAFT-OF-THE-SPANISH-CIVIL-WAR-EN.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pires Napisano 20 Lutego Share Napisano 20 Lutego Ja kupiłem w KS-Model. O ile dobrze pamiętam poniżej 200 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pires Napisano 20 Lutego Share Napisano 20 Lutego Jeżeli Kolegów interesują klimaty wojny w Hiszpanii, to taką książkę znalazłem, buszując po księgarniach w Maladze. Kilkaset stron opisujących wszystkie kampanie z lotniczej perspektywy, masa zdjęć, kamuflaży, biografii pilotów, map, tabel, itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 20 Lutego Share Napisano 20 Lutego 22 godziny temu, BRAVO112 napisał: mam Losia, Karasia, P11C, Wilge, Iskre ... Jako Hiszpana Miałem na myśli takie malowanie ( odnośnie wklejonego zdjęcia w komentarzu do info o książce ). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dedrey Napisano 21 Lutego Share Napisano 21 Lutego 8 godzin temu, kopernik napisał: Jako Hiszpana Miałem na myśli takie malowanie ( odnośnie wklejonego zdjęcia w komentarzu do info o książce ). RWD8 we Hiszpanii??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dedrey Napisano 21 Lutego Share Napisano 21 Lutego 9 godzin temu, Pires napisał: Jeżeli Kolegów interesują klimaty wojny w Hiszpanii, to taką książkę znalazłem, buszując po księgarniach w Maladze. Kilkaset stron opisujących wszystkie kampanie z lotniczej perspektywy, masa zdjęć, kamuflaży, biografii pilotów, map, tabel, itd. Wydana bardzo ladnie.. spora cegla. na Amazonie w calkiem dobrej cenie. Moim zdaniem warto oc to przeglad encyklopedyczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 21 Lutego Share Napisano 21 Lutego 5 godzin temu, dedrey napisał: RWD8 we Hiszpanii??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dedrey Napisano 21 Lutego Share Napisano 21 Lutego 1 godzinę temu, BRAVO112 napisał: Fantazja.. proponuje zamienić na RWD 9 lub 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi