Xmen Napisano 8 Lutego 2021 Share Napisano 8 Lutego 2021 (edytowane) Skończony rzutem na taśmę.Model praktycznie prosto z pudła.Dodane tylko pasy i antena radionamiernika.Linka anteny może będzie może nie.Zależy czy będzie mi się chciało.Można się pastwić. I na chwilę obecną to tyle.Muszę zrobić trochę przerwy.Tak teraz wygląda mój warsztat.Wszystko pochowane. Edytowane 8 Lutego 2021 przez Xmen 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 8 Lutego 2021 Share Napisano 8 Lutego 2021 Ładny - jak się kleiło? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 8 Lutego 2021 Share Napisano 8 Lutego 2021 Ładnie zrobiony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 8 Lutego 2021 Share Napisano 8 Lutego 2021 świetny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 8 Lutego 2021 Share Napisano 8 Lutego 2021 Nie ma się nad czym pastwić. Fajnie zrobiony model 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 8 Lutego 2021 Autor Share Napisano 8 Lutego 2021 13 minut temu, WujekAlice napisał: jak się kleiło? Jak dla mnie to dobrze Fakt ze był problem z dopasowaniem osłony kabiny ale dla człowieka który w zasadzie klei w większości short runy to norma.Trochę szpachli też było potrzebne.Najwięcej przy przejściu skrzydło kadłub. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 8 Lutego 2021 Share Napisano 8 Lutego 2021 Brzydactwo, ale bardzo podoba mi się wykonanie. Szkoda, że dołu nie pokazałeś. Jakiś nowy sprzęt do zdjęć czy mi się wydaje ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 8 Lutego 2021 Autor Share Napisano 8 Lutego 2021 5 minut temu, panDespota napisał: Brzydactwo Zgadza się.I dlatego jest ciekawy. 6 minut temu, panDespota napisał: bardzo podoba mi się wykonanie Dzięki 7 minut temu, panDespota napisał: Szkoda, że dołu nie pokazałeś. Nie ma co oglądać.Nawet rondli nie ma od spodu. 7 minut temu, panDespota napisał: Jakiś nowy sprzęt do zdjęć czy mi się wydaje ? Nie .Ten co zawsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 8 Lutego 2021 Share Napisano 8 Lutego 2021 Mnie się podoba. Świetny model 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 8 Lutego 2021 Share Napisano 8 Lutego 2021 Samolot nienachalnej urody, a nawet jak już tu wspomniano brzydactwo, ale model bardzo ładnie wykonany. Bardzo ładnie podkreślone linie podziału - są widoczne ale nie nachalne Jeżeli to short ran to masz pan fach w ręku - sklejony cymesik. Daję DUŻEGO plusa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 8 Lutego 2021 Autor Share Napisano 8 Lutego 2021 4 minuty temu, abtb napisał: Jeżeli to short ran Short run pełną gębą. 4 minuty temu, abtb napisał: Bardzo ładnie podkreślone linie podziału - są widoczne ale nie nachalne Nie mógł być za mocno "uświniony" bo one były w lini całe trzy miesiące i zostały przekazane do szkolenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 8 Lutego 2021 Share Napisano 8 Lutego 2021 Też mi się podoba (w granicach konwencji ) Zdecydowanie ciekawszy od poprzednich. Trochę nie wiem po co te wstępy o chceniu lub nie antenki... A lewe koło czemu Ci się chciało? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 8 Lutego 2021 Autor Share Napisano 8 Lutego 2021 (edytowane) Godzinę temu, Mikolaj75 napisał: Też mi się podoba (w granicach konwencji ) Zdecydowanie ciekawszy od poprzednich. Trochę nie wiem po co te wstępy o chceniu lub nie antenki... A lewe koło czemu Ci się chciało? Jak widzę że Mikołaj dał komentarz mojego modelu to już mam stresa .Aż się boję zajrzeć. Koło musiałem założyć bo by stał krzywo .A antenkę może założę może nie. Dobra przyznam się bez bicia.Antena będzie.Tylko muszę poczekać aż klej dobrze wyschnie.Takie jaja sobie robię. Edytowane 8 Lutego 2021 przez Xmen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 8 Lutego 2021 Share Napisano 8 Lutego 2021 Może i się nie nawojowały, ale ten "serniczek" wygląda smakowicie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 9 Lutego 2021 Autor Share Napisano 9 Lutego 2021 Dzięki wszystkim za opinie.Prawdę mówiąc nie spodziewałem się że aż tak się spodoba.Ten model to takie odstępstwo od kolekcji bo nie myśliwiec .Mam nadzieję że następny będzie równie ciekawy dla oglądających. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 9 Lutego 2021 Autor Share Napisano 9 Lutego 2021 Zdjęcie dołu i dorobiona antena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 9 Lutego 2021 Share Napisano 9 Lutego 2021 Pozwolę teraz się doczepić do jednej rzeczy, może nie tyle doczepić, o ile zwrócić uwagę. Warto poeksperymentować z innymi kolorami preshadingu, o ile Na gorze jeszcze jest ok, o tyle na dole osobiście poszedłbym w stronę ciemnych szarości albo granatów. Można uzyskać o wiele fajniejsze efekty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 9 Lutego 2021 Autor Share Napisano 9 Lutego 2021 3 minuty temu, Moses napisał: Pozwolę teraz się doczepić do jednej rzeczy, może nie tyle doczepić, o ile zwrócić uwagę. Warto poeksperymentować z innymi kolorami preshadingu, o ile Na gorze jeszcze jest ok, o tyle na dole osobiście poszedłbym w stronę ciemnych szarości albo granatów. Można uzyskać o wiele fajniejsze efekty Zgodzę się z kolegą Cały czas eksperymentuję z kolorami.Nie zawsze też stosuję preshading.Tutaj spróbowałem i wyszło tak sobie.Ciągle się uczę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek62 Napisano 10 Lutego 2021 Share Napisano 10 Lutego 2021 Fajne malowanie i model poprawil bym tylko kąt usterzenia i osłony podwozia. Kleilem Francuza i przy nim łatwiej było zauważyć ten feler 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 10 Lutego 2021 Autor Share Napisano 10 Lutego 2021 5 godzin temu, Marek62 napisał: Fajne malowanie i model poprawil bym tylko kąt usterzenia i osłony podwozia. Kleilem Francuza i przy nim łatwiej było zauważyć ten feler Dzięki.Za zdjęcia też . Szkoda że tak późno.Usterzenie niestety zostanie tak jak jest a osłony już poprawiłem.Oczywiście w ramach możliwości.W sumie to myślałem nad Francuzem.Przynajmniej wiadomo jak były malowane a tu pomieszanie z poplątaniem.Co wątek to inaczej pomalowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi