panDespota Napisano 28 Lutego 2021 Share Napisano 28 Lutego 2021 Powoli zaczynam sobie dłubać. Będzie jakiś pudełkowy Amerykanin. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 28 Lutego 2021 Share Napisano 28 Lutego 2021 Kabina, a przede wszystkim silnik prezentuje się znakomicie. Drążek sterowy to nie jest czasem na odwrót wklejony? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 28 Lutego 2021 Share Napisano 28 Lutego 2021 Silnik zestawowy? Włożyłeś w niego sporo pracy. Mój zdecydowanie tak dobrze nie wygląda... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 28 Lutego 2021 Autor Share Napisano 28 Lutego 2021 15 minut temu, rymulus napisał: Drążek sterowy to nie jest czasem na odwrót wklejony? Faktycznie. Boże, ale ze mnie czoło 12 minut temu, Kon_Bar napisał: Silnik zestawowy? Włożyłeś w niego sporo pracy. Tak. Silnik plus blaszka z zestawu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 2 Marca 2021 Share Napisano 2 Marca 2021 Ta "półeczka" nad fotelem, to de facto jest stalowy pręt/rurka do której pasy były przyczepione, a metalowy stelaż, do który zamocowany był fotel to też rury, a nie płaskie listwy. To tak gwoli informacji na temat co Arma spaprała w kabinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 12 Marca 2021 Autor Share Napisano 12 Marca 2021 Drążek poprawiony. Wybrałem malowanie pudełkowe jak poniżej. Na stronie Army są nawet zdjęcia oryginału po kraksie: Na sąsiednim forum doszło do małego drążenia tematu na temat koloru skrzydeł, tej części składanej. Będę starał się oddać na modelu tej inny odcień. Na chwilę obecna model jest przenitowany, po podkładzie i podmalówce... 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 12 Marca 2021 Share Napisano 12 Marca 2021 Podobają mi się malunki na kadłubie, bardzo ciekawie to zrobiłeś. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 12 Marca 2021 Autor Share Napisano 12 Marca 2021 I kolorki. Coś ten usn sea blue jakiś szary... glossy sea blue na krawędzi skrzydeł już w miarę. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 13 Marca 2021 Share Napisano 13 Marca 2021 No Panie, to cieniowanie na kadłubie dało świetny efekt. Dół chyba najbardziej mi się podoba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 14 Marca 2021 Autor Share Napisano 14 Marca 2021 W dniu 13.03.2021 o 01:09, rymulus napisał: No Panie, to cieniowanie na kadłubie dało świetny efekt. Dół chyba najbardziej mi się podoba. Ze spodu i boków też jestem zadowolony. Góra niestety cała wyszła sporo przygaszona i mało co przebija. Tymczasem udało się przez weekend położyć kalkę 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 14 Marca 2021 Share Napisano 14 Marca 2021 Bardzo ladny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 15 Marca 2021 Share Napisano 15 Marca 2021 Jeżeli to dalej kolory Vallejo to naprawdę szacun. Poza tym model wygląda jak 1/48. Super. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 16 Marca 2021 Share Napisano 16 Marca 2021 Wygląda elegancko Jakiego koloru podkładu użyłeś? Zwykły czarny czy to jakiś ciemno szary? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 16 Marca 2021 Share Napisano 16 Marca 2021 Jakim cudem wychodzą wam takie powierzchnie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 16 Marca 2021 Share Napisano 16 Marca 2021 Dobrze rozcienczona farba, dobrane ciśnienie, i kładzenie cienkimi warstwami . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 16 Marca 2021 Autor Share Napisano 16 Marca 2021 W dniu 15.03.2021 o 11:33, barszczo napisał: Jeżeli to dalej kolory Vallejo to naprawdę szacun. Tak, tak. Cały czas Vallejo. Przyzwyczaiłem się do niech. Miałem kiedyś kontakt z Hataką Orange, ale nie miałem efekty łał o jakim wszyscy piszą Im też trzeba pewnie poświęcić trochę czasu i się ich nauczyć. 10 godzin temu, Juffre napisał: Jakiego koloru podkładu użyłeś? Zwykły czarny czy to jakiś ciemno szary? Czarny a na to mocno rozcieńczony biały. Oba One Shot. 3 godziny temu, myszaty napisał: Jakim cudem wychodzą wam takie powierzchnie??? 1 godzinę temu, Moses napisał: Dobrze rozcienczona farba, dobrane ciśnienie, i kładzenie cienkimi warstwami . Powierzchnia ma kilka niedoskonałości Dokładnie jest jak pisze Moses. W przypadku Vallejo Air, mimo że dedykowane do aero trzeba jeszcze rozcieńczyć. U mnie 1/3, 1/2 a nawet zdarza się 1/1 w zależności od tego co chce osiągnąć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 9 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2021 W końcu udało mi się zamówić żółta farbkę do światełka. Pomalowałem i mogłem strzelić galerię. Zapraszam więc https://modelwork.pl/topic/42675-fm2-wildcat-arma-hobby-172/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi