abtb Napisano 29 Marca 2021 Share Napisano 29 Marca 2021 W związku z tym, ze Koledzy, z przyczyn zupełnie dla mnie nieznanych, nie robią modeli śmigłowców bojowych, postanowiłem uzupełnić tę lukę i zrobić coś konkretnego Biorę więc na warsztat Mi-24A ze Zvezdy. Czyli chyba w tej chwili najlepszy model tej maszyny. Ale po kolei: - artbox - inbox - plan działania - wspomagacze O, i na razie tyle A nie, już odrobinkę zrobiłem Tym razem zacząłem od wnętrza, znaczy się zapchałem ślady po wypychaczach i skleiłem to i owo: - wnętrze Następny krok - maziunki i pierwsze kalki I kolejna porcja maziunków: oraz powolne łączenie w całość Fotele kierowników: Trochę dachu, żeby nie raziło po oczach Gdzieś coś wyczytałem, że trochę za dużo gaśnic jest w Zveździe (np nie ma ich po lewej stronie w polskich Mi 24 ale obstawiam, ze to jakaś hangarowa modyfikacja jak w fotelach do 29-tych ) ale, że będę robił wersję "full klozet" to mi to nie przeszkadza . I chop wszystko w całość: Podsumowując - wszystko do siebie pasuje i ładnie się składa. Ewentualne "wtopy" to raczej ułomności mojego koślawego "warsztatu" i dwuleworęcznąści I w związku z tym co powyżej kolejna aktualizacja w przeciągu ok sześciu miesięcy od dnia dzisiejszego Aha, pozdrawiam Braci Kola pilnujących Mi-10K 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 29 Marca 2021 Share Napisano 29 Marca 2021 Cześć! Idzie dobrze! Jak tak patrzę, to inne Mi-24 nie za bardzo mają start do tego zestawu... A ten nawet podobno jest poprawnie "krzywy" - aż zaczynam nabierać ochoty żeby się rzucić na ten zestaw - ostatnio jak robiłem Mi-24 to był Italeri z wirnikiem od Airfixa - ten był dopiero słaby... Wnętrze wygląda bardzo dobrze. Życzę powodzenia w dalszych pracach i pozdrawiam Paweł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 29 Marca 2021 Share Napisano 29 Marca 2021 (edytowane) Fajny krokodyl zasiadam i podpaczam Chciałbym tylko zadać kłam Twojemu twierdzeniu... mój wiatrak pomimo, że "transportowy" ma większą siłę ognia, niż Twój "bojowy" Edytowane 29 Marca 2021 przez Mitrandir 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 29 Marca 2021 Autor Share Napisano 29 Marca 2021 15 minut temu, Mitrandir napisał: Chciałbym tylko zadać kłam Twojemu twierdzeniu... mój wiatrak pomimo, że "transportowy" ma większą siłę ognia, niż Twój "bojowy" O przepraszam bardzo To, że się wstawi kratkę do Matiza to jeszcze nie oznacza, że jest to samochód ciężarowy. Tak więc proszę nie siać plotek 18 minut temu, Mitrandir napisał: zasiadam i podpaczam Wiedziałem, że wystarczy tylko wpuścić kroplę krwi do "oceanu" to się zaraz rekiny "zlecą" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 29 Marca 2021 Share Napisano 29 Marca 2021 Fajnie to zaczyna wyglądać? Te "kalki" w kokpicie to jakieś blaszki od eduarda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 29 Marca 2021 Autor Share Napisano 29 Marca 2021 11 minut temu, Juffre napisał: Te "kalki" w kokpicie to jakieś blaszki od eduarda? A skąd że. To pudełkowe kalki zvezdy położone na stosowny kolorek. Blaszek do Mi 24 A to chyba nikt nie robi. A przy najmniej takich osiągalnych "od reki". A swoją drogą muszę przyznać, ze jestem bardzo mile zaskoczony kalkami zvezdy - ładnie się kładą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 29 Marca 2021 Share Napisano 29 Marca 2021 Wow, to no bardzo ładnie się połozyły. Nie wyglądają jak kalki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 29 Marca 2021 Share Napisano 29 Marca 2021 @abtb Jak to coś nie będzie w malowaniu syryjskim albo wietnamskim to nawet bita śmietana nie pomoże do gofra.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 29 Marca 2021 Autor Share Napisano 29 Marca 2021 13 minut temu, mirage3 napisał: Jak to coś znaczy się śmigłowiec 13 minut temu, mirage3 napisał: nie będzie w malowaniu syryjskim albo wietnamskim nie będzie 14 minut temu, mirage3 napisał: nawet bita śmietana nie pomoże do gofra. grunt, że gofr będzie, a raczej WAFLE BEDZIE TAKI: Jak ktoś nie "czytaty" po rosyjsku to będzie śmigłowiec z 280 Oddzielnego (samodzielnego ) Pułku Śmigłowców podpułkownika Bucharina. Kandahar, Afganistan 1980 A będzie dla tego, ze to ma być maszyna zimnowojenna a nie jakieś tam fiku miku w dżungli czy innego mustafalandu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 29 Marca 2021 Share Napisano 29 Marca 2021 To coś bo najbardziej przypomina A tak na poważnie to bym sobie coś takiego zlepił jak Zvezda w 4osiem wypuści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tytus Napisano 29 Marca 2021 Share Napisano 29 Marca 2021 Godzinę temu, abtb napisał: Blaszek do Mi 24 A to chyba nikt nie robi. A przy najmniej takich osiągalnych "od reki". NH i ACE robi. NH dostępne w dniu dzisiejszym w Moje Hobby, natomiast u Kierownika co MaTrola NH i ACE są na zamówienie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 29 Marca 2021 Share Napisano 29 Marca 2021 3 godziny temu, abtb napisał: Aha, pozdrawiam Braci Kola pilnujących Mi-10K 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 29 Marca 2021 Autor Share Napisano 29 Marca 2021 (edytowane) 1 godzinę temu, M.A.V. napisał: Niech się tak Kolega nie "nagrzewa". Misie jakąś układankę z Ikei składają, tak że zaraz jakieś indywidua o wątpliwej reputacji podpindolą zbiornik albo i dwa, i tyle będzie z tego pilnowania i roboty. Edytowane 29 Marca 2021 przez abtb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 29 Marca 2021 Share Napisano 29 Marca 2021 W końcu porządny śmigłowiec bojowy. Będę obserwował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 29 Marca 2021 Share Napisano 29 Marca 2021 (edytowane) 10 godzin temu, abtb napisał: Misie ... Mi sie, mi sie ..., a mi sie piwo przy tej robocie skończyło, i co teraz? Już nie będę pisał, że w szafie czeka standardowy miluś, bo znowu będziesz foty gotowego podsyłać i wstyd mi robić. W sumie to ten A-klasse też ładny. Edytowane 29 Marca 2021 przez giberes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 30 Marca 2021 Autor Share Napisano 30 Marca 2021 W dniu 29.03.2021 o 07:52, abtb napisał: kolejna aktualizacja w przeciągu ok sześciu miesięcy Pół roku jak z bicza strzelił . Ale ten czas za.......la Małe postępy, aczkolwiek znaczące: Wychodzi na to, że kiela łykendu będzie szedł podkład. Chyba, że jakieś gradobicie albo inne tornado. I chyba trza wyciągać ze spiżarni kolejne pudło i odpalać część drugą 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zegeye Napisano 1 Kwietnia 2021 Share Napisano 1 Kwietnia 2021 Szybko idzie.... podglądam i podziwiam zarazem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 1 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2021 1 godzinę temu, zegeye napisał: podglądam Witam, witam Zbychu. Jak to miło, że wpadłeś na salę zobaczyć moje zmagania z materią 1 godzinę temu, zegeye napisał: Szybko idzie.... W miarę, w miarę. Dziś powinienem zamknąć kadłub (zostało kilka części) i będzie widać co z tego ulepiłem. W chwili obecnej wyginam galanterię edkową. No nie powiem, ładnie wygląda. A śmiglaka postawiłem wczoraj na kołach - jak tak patrzę na to "skręcenie" fabryczne to się robi nie najlepiej na żołądku. Trzeba zaufać producentowi zestawu, bo geometrii to tam własnej za cholerę nie ustawisz . 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 2 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2021 (edytowane) W sumie jakoś tak: - Falanga i UB-eki - śmigłowiec W sumie trochę krzywo I w sumie pora na jakieś maziaje Edytowane 2 Kwietnia 2021 przez abtb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 2 Kwietnia 2021 Share Napisano 2 Kwietnia 2021 Jakiś taki kulawy, pewnie z racji wieku 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 2 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2021 7 minut temu, rudy0007 napisał: Jakiś taki kulawy Jak się ma dwie lewe łapy do roboty to tak wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 2 Kwietnia 2021 Share Napisano 2 Kwietnia 2021 Jak robiłem swojego to zapomniałem że ma być krzywo i przez chwilę próbowałem coś z tym zrobić. Na szczęście nie użyłem radykalnych narzędzi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zegeye Napisano 21 Kwietnia 2021 Share Napisano 21 Kwietnia 2021 No ale prawe kółko to ci chyba dygło bardziej.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 21 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2021 36 minut temu, zegeye napisał: prawe kółko to ci chyba dygło bardziej.... Kółka na razie są na "sucho" więc jeszcze nic przesądzonego. Ale z drugiej strony to on jakiś taki krzywy i w podwoziu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 4 Maja 2021 Autor Share Napisano 4 Maja 2021 Po maluchu do przodu: - podkład: - preszejding: - pierwszy kolor 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi