adamkijak Napisano 10 Kwietnia 2021 Share Napisano 10 Kwietnia 2021 No to zaczynam sobie dłubać coś takiego od trumpka, jak na razie to wszystko poprawnie i rama składa się elegancko i szybko, a co najważniejsze prosto. Trochę szkoda ze będzie piaskowy, trochę mi się już nudzą te jednokolorowe sprzęty z USA, chyba ze ktoś z obserwujących ma jakieś foty z inna barwa. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 10 Kwietnia 2021 Share Napisano 10 Kwietnia 2021 Znow coś dla ludzi! . Nacieszę oko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 10 Kwietnia 2021 Share Napisano 10 Kwietnia 2021 Kawał klocka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 11 Kwietnia 2021 Share Napisano 11 Kwietnia 2021 Kawał dobrej i prostej rakiety na ośmiu kołach. Wg mnie były tyko żółte- poćwiczysz na modelu modulację koloru. To duży model pobawisz się w Pablo Picasso. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 11 Kwietnia 2021 Share Napisano 11 Kwietnia 2021 Zawsze lubiem wszystko na podwoziu HEMMT-a. Obserwuję bo sam mam już w kolejce M1120 z wyciągarką i kontenerem z Trumpka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 11 Kwietnia 2021 Share Napisano 11 Kwietnia 2021 8 godzin temu, Stojkovic napisał: Zawsze lubiem wszystko na podwoziu HEMMT-a. Obserwuję bo sam mam już w kolejce M1120 z wyciągarką i kontenerem z Trumpka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 13 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2021 Skladam dalej, fajnie ze jest jakaś widownia, z tego co pamietam to nowoczesny sprzęt zawsze było mniej widzów, ciekawe czy to się zmieniło. Pierwsze problemy, wszystko szło fajnie do przodu, kola z przodu są zrobione ruchome, dużo fajniej niż Italeri, jednak jak już przyszło do montowania zawieszenia do ramy, kolki montujące są niżej niż otwory w ramie, po trzy kolki na każdy "trójkat", rama ma stopień w miejscu gdzie to powinno się zejść. Obciąłem wszystkie i wkleilem bezpośrednio na ramę. Jak na razie wyszło równo, zobaczymy jak przyjdą kola. Zobaczę moze się rzucę na żywiczne kola, fajne są ale ostatnio wszystko trochę ciężej dostać tu na wyspach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 19 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2021 Witam Mam dzisiaj wolne to trochę podłubałem, świetny ten zestaw, fajnie się składa i bez większych problemów. Troszke inaczej podejde do tematu malowania tym razem, normalnie to bym złożył cala bryle i potem malował, tym razem spróbuje w częściach, może zejdzie mniej farby i powłoką będzie cieńsza to lepiej detale będzie widać: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 20 Kwietnia 2021 Share Napisano 20 Kwietnia 2021 Idzie bardzo dobrze. Czekam na fotki zbudowanej budy i tej wyrzutni dla zobaczenia skali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 27 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2021 Buduje dalej, mnóstwo detali i różnych, budek, nadbudówek itd ma ten pojazd. Fajnie to wszystko będzie wyglądało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 28 Kwietnia 2021 Share Napisano 28 Kwietnia 2021 Niewątpliwie efektowny bydlak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 22 Maja 2021 Autor Share Napisano 22 Maja 2021 Troche przysnąłem z tematem, wiec dzisiaj co nieco posiedziałem i taki efekt: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 22 Maja 2021 Share Napisano 22 Maja 2021 ładne to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jery Napisano 23 Maja 2021 Share Napisano 23 Maja 2021 Fajny bydlak Skręt kół przednich mam nadzieję nie jest ostateczny, te z pierwszej osi powinny bardziej się skręcać od tych na drugiej osi, czyli na odwrót jak jest teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 23 Maja 2021 Autor Share Napisano 23 Maja 2021 19 minut temu, Jery napisał: Fajny bydlak Skręt kół przednich mam nadzieję nie jest ostateczny, te z pierwszej osi powinny bardziej się skręcać od tych na drugiej osi, czyli na odwrót jak jest teraz. Hej Jest jak producent zestawu przewidział w tym momencie i całość sklejoną. Poprawie samymi kołami jak zamontuje, 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seven up Napisano 26 Maja 2021 Share Napisano 26 Maja 2021 (edytowane) W dniu 23.05.2021 o 16:54, Jery napisał: Fajny bydlak Skręt kół przednich mam nadzieję nie jest ostateczny, te z pierwszej osi powinny bardziej się skręcać od tych na drugiej osi, czyli na odwrót jak jest teraz. Zaciekawiło mnie to i faktycznie . Pierwsza ośka ma większy skręt niż druga. Edytowane 26 Maja 2021 przez seven up Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 16 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2021 Trochę posiedziałem z tematem i pojazd sam w sobie jest już złożony, większość elementów jak kabina, generator itd na razie na sucho: Posklejalem i poszpachlowalem tez parówki to wyrzutni: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 17 Czerwca 2021 Share Napisano 17 Czerwca 2021 Wygląda bardzo zacnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 17 Czerwca 2021 Share Napisano 17 Czerwca 2021 Ooo. Ładna rzecz! I większość "na sucho"! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 7 Lipca 2021 Autor Share Napisano 7 Lipca 2021 Witam, przysiedzialem dzisiaj i budowa zakończona. Świetny model, buduje się z przyjemnością i niewielkim wysiłkiem. Zamowilem koła od DEF Models i model prezentuje się jeszcze lepiej. Jak zwykle foty złożonego na sucho: 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 7 Lipca 2021 Share Napisano 7 Lipca 2021 Bez podstawki ani rusz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 7 Lipca 2021 Share Napisano 7 Lipca 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 17 Września 2021 Autor Share Napisano 17 Września 2021 Siemka wszystkim trochę czasu już minęło od ostatniego wpisu, więc żeby nie było ze temat umarł wstawiam zdjęcia z postępu. Model pomaloway Tamiya dessert yellow, potem 50/50 z buffem żeby rozjaśnić i potem akcenty samym buffem, jeszcze później dodam małe detale rozjaśniony buffem. Muszę poszukać trochę fotek żeby dorobić troszkę okablowania itd, może żeby urozmaicić trochę model. Nadal złożony na "sucho", żeby nie było ze krzywy czy coś, acha jeszcze wymieniłem siłowniki na rurki aluminiowe bo plastik nie dawał rady. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi