Skocz do zawartości

Trumpeter THAAD 1:35

adamkijak

Rekomendowane odpowiedzi

No to zaczynam sobie dłubać coś takiego od trumpka, jak na razie to wszystko poprawnie i rama składa się elegancko i szybko, a co najważniejsze prosto.

Trochę szkoda ze będzie piaskowy, trochę mi się już nudzą te jednokolorowe sprzęty z USA, chyba ze ktoś z obserwujących ma jakieś foty z inna barwa.

xyqCxQ.jpg

VHhnCo.jpg

• Like 2

Skladam dalej, fajnie ze jest jakaś widownia, z tego co pamietam to nowoczesny sprzęt zawsze było mniej widzów, ciekawe czy to się zmieniło.

Pierwsze problemy, wszystko szło fajnie do przodu, kola z przodu są zrobione ruchome, dużo fajniej niż Italeri, jednak jak już przyszło do montowania zawieszenia do ramy, kolki montujące są niżej niż otwory w ramie, po trzy kolki na każdy "trójkat", rama ma stopień w miejscu gdzie to powinno się zejść. Obciąłem wszystkie i wkleilem bezpośrednio na ramę. Jak na razie wyszło równo, zobaczymy jak przyjdą kola.

Zobaczę moze się rzucę na żywiczne kola, fajne są ale ostatnio wszystko trochę ciężej dostać tu na wyspach. 

3q7Tju.jpg

uOp8DV.jpg

Witam

Mam dzisiaj wolne to trochę podłubałem, świetny ten zestaw, fajnie się składa i bez większych problemów.

Troszke inaczej podejde do tematu malowania tym razem, normalnie to bym złożył cala bryle i potem malował, tym razem spróbuje w częściach, może zejdzie mniej farby i powłoką będzie cieńsza to lepiej detale będzie widać:

lgteS0.jpg
apmSUi.jpg

elvd0q.jpg

• Like 2

• 4 weeks later...

Fajny bydlak :super:

Skręt kół przednich mam nadzieję nie jest ostateczny, te z pierwszej osi powinny bardziej się skręcać od tych na drugiej osi, czyli na odwrót jak jest teraz.

19 minut temu, Jery napisał:

Skręt kół przednich mam nadzieję nie jest ostateczny, te z pierwszej osi powinny bardziej się skręcać od tych na drugiej osi, czyli na odwrót jak jest teraz.

Hej

Jest jak producent zestawu przewidział w tym momencie i całość sklejoną. Poprawie samymi kołami jak zamontuje,

• Like 1

W dniu 23.05.2021 o 16:54, Jery napisał:

Zaciekawiło mnie to i faktycznie . Pierwsza ośka ma większy skręt niż druga.

Edytowane przez seven up

• 3 weeks later...
  • 3 weeks later...

Witam, przysiedzialem dzisiaj i budowa zakończona. Świetny model, buduje się z przyjemnością i niewielkim wysiłkiem.

Zamowilem koła od DEF Models i model prezentuje się jeszcze lepiej.

Jak zwykle foty złożonego na sucho:

8DnX2T.jpg

hEx5p6.jpg

zBlTDP.jpg

zBlTDP.jpg
tNCi2Y.jpg

• Like 5

• 2 months later...

Siemka wszystkim

trochę czasu już minęło od ostatniego wpisu, więc żeby nie było ze temat umarł wstawiam zdjęcia z postępu.

Model pomaloway Tamiya dessert yellow, potem 50/50 z buffem żeby rozjaśnić i potem akcenty samym buffem, jeszcze później dodam małe detale rozjaśniony buffem.

Muszę poszukać trochę fotek żeby dorobić troszkę okablowania itd, może żeby urozmaicić trochę model.

Nadal złożony na "sucho", żeby nie  było ze krzywy czy coś, acha jeszcze wymieniłem siłowniki na rurki aluminiowe bo plastik nie dawał rady.

NwcjMN.jpg

AqmUJp.jpg

5uPp6F.jpg

5wGanf.jpg

• Like 3